登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 未出賽馬匹
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 未出賽馬匹
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-06-16 on 18:00
自己岩岩做完七個鐘頭研究

暫時搵兩隻出黎同大家研究

苗廄 - 多多得
感覺上會係一匹忠心+唔會早殘馬,
5月到先開始操~ 下季等收錢=)

岩岩查到呢隻馬既阿媽Subject Matter[棕]個邊
生左一隻仔叫Hobson's Choice[棕]
父: Redoute's Choice[棗]

係澳洲當地63戰8勝13位 於1100-2000
四歲初出已跑入位置,戰至九歲仍能獲勝
真係寫個服字!

咁岩呢隻多多得 又係同阿媽一樣色, 又同半阿哥一隻色, 都幾大機會遺傳母線個邊既性能

又睇下下季隻馬點先:)

文廄 華多寶
在港子嗣均慢熱, 初出成績都係10名以外
包括童夢、寶德、美的人生

華多寶 與童夢 同出自外祖父Alysheba
阿公贏美國三冠頭兩關, 育馬者經典大賽
而我亦上埋youtube睇番隻馬點跑
http://www.youtube.com/watch?v=vbyuEiQuPok
最後受阻仍能再加速反先, 鬥心一流!

而查看同母馬Depot所生出既2隻仔
1匹 1200-1400 好地[第3]*2; 其後進軍1800-2400 好/黏/軟/爛 [五冠六位]
1匹 1000-1600 [75戰取得12冠20位]

睇番此馬初出兩戰平平無奇, 9成都係泥地馬
I think最少都要泥1650

Profiles of RyanMorre   

發表於: 2011-06-16 on 18:26
安廄 銳不可擋

與已退役馬「三扒兩撥」為全兄弟馬

一匹2歲自購馬
海外成績: 3戰2季1落第; 途程為1000-1200

睇番來港前成績比較
海外兩戰敗給Pane In The Glass,
對手其後五戰獲1冠2亞2季, 並於一級賽入位;
18/12/10同場亞軍的Jackpot Queen其後五戰獲3冠[未進軍級際賽]
另22/1/11跑獲亞軍的Collestrada則再未出賽
預料成就比全兄弟馬「三扒兩撥」更高

P.S.
母系子嗣
River Press [棗] [7yo] ~ 63戰獲7勝15位, 大多於1000-1500米取得; 另於2050米取得1冠1亞

成績參考:
Beautiful Crown近年都好少子嗣來港

小弟都係得幾匹馬用黎參考同比較
包括: 國士無雙、沙場赤兔、圍彩百勝、標青、華獅

睇番呢幾匹馬
贏馬既國士無雙、沙場赤兔 雖然贏得個寮寮可數既一場頭馬, 但都均屬1400米賽事

而圍彩百勝、華獅分別於1200-1600 / 1600米入位

睇晒d數據上既資料
都應該可以確定呢隻馬來季1400會有頭馬進帳

不過都係要睇下下手馬房係邊個接
如果唔係有排都贏唔到馬haha

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-06-16 on 18:59
RM仔,我個人覺得你用依7個鐘頭去做一啲有意義嘅事,會好啲囉!用7個鐘頭去研究下季新馬,太唔值得了!

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2011-06-16 on 19:00
另一未出頭馬

東廄 美的人生

此post提及了Al Maher 性賦慢熱
跑左四場終於有D料可以睇下喇

睇番佢阿媽原來有2隻子嗣
1. Classy Felix 兩捷於1800奏捷[好/黏]

2. China Causeway 取得四捷[曾匆出贏/位]
1400-2100; 其中於高班賽2000-2200多次入位[黏/軟/大爛]

小弟評語: 熱身已足, 增程至1600,1800可更為有機

發表於: 2011-06-16 on 19:03
Quote:

On 2011-06-16 18:59, JimmyMa wrote:
RM仔,我個人覺得你用依7個鐘頭去做一啲有意義嘅事,會好啲囉!用7個鐘頭去研究下季新馬,太唔值得了!

嗯嗯
但唔知點解我做呢樣野好鬼有心
上年又係咁> <

依家考完試, 個人都散散地
咩都提唔起勁~
想搵實習, 但又覺得自己成績唔及人爭, 所以無遞表格比miss.....唉~

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-06-16 on 19:25
Quote:

On 2011-06-16 19:03, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2011-06-16 18:59, JimmyMa wrote:

嗯嗯
上年又係咁> <

咩都提唔起勁~
想搵實習, 但又覺得自己成績唔及人爭, 所以無遞表格比miss.....唉~

RM仔,你要記住一個重點,就係跑馬係加入左最重要嘅人為因素,任你隻馬點叻,都係控制係騎,練嘅手上。你依家咁研究,就等於一個睇相佬同你話,你遲啲一定會發達

發表於: 2011-06-16 on 19:53
Jimmy師兄

我做完功課比得出黎個d都係覺得會早交代既馬來的

睇黎上季暑假做功課既「駿威煌」
三仗內又交代得~

上季我評佢4歲1400,1600先吼

但前仗搞掂健康初出無走勢
上仗輸頭馬1又1/4馬位
唔通想季尾KO埋佢@@?

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-06-16 on 20:33
Quote:

On 2011-06-16 19:03, RyanMorre wrote:
Quote:

嗯嗯
上年又係咁> <

咩都提唔起勁~

想當年我都係ON 99用左三個月時間建立呢度,再用左幾年時間去RUN佢。
所以有興趣係最重要,當然,如果當前急務有重要野,就梗係學阿占話齋做左正經野先。

否則,我又唔覺得有咩問題,因為係過程中,你係會第二種得著的。

努力RM仔。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-06-16 on 21:36
Quote:

On 2011-06-16 20:33, home wrote:
Quote:

Quote:

嗯嗯
上年又係咁> <

咩都提唔起勁~

想當年我都係ON 99用左三個月時間建立呢度,再用左幾年時間去RUN佢。
所以有興趣係最重要,當然,如果當前急務有重要野,就梗係學阿占話齋做左正經野先。

否則,我又唔覺得有咩問題,因為係過程中,你係會第二種得著的。

努力RM仔。

船兄,我諗你講緊嘅嘢同RM仔化7個鐘去研究新馬係兩回事,你攪好檔嘢,就季季有銀收,而RM做緊嘅嘢,前景如何,大家可想想

發表於: 2011-06-16 on 21:54
Quote:

On 2011-06-16 21:36, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-06-16 20:33, home wrote:
Quote:

Quote:

嗯嗯
上年又係咁> <

咩都提唔起勁~

努力RM仔。

船兄,我諗你講緊嘅嘢同RM仔化7個鐘去研究新馬係兩回事,你攪好檔嘢,就季季有銀收,而RM做緊嘅嘢,前景如何,大家可想想

Jim師兄
我明你既出發點係想我搞掂我目前既學業

不過我真係想表明番自己立場先
我的而且確想係呢一行發展
想希望發出一些POST得到咁多位師兄提點
希望有朝一日可以帶我入呢行> <

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款