登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 欲罷不能 凌辱華籍騎師
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 欲罷不能 凌辱華籍騎師
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2011-06-20 on 21:32
牌照委員會的決定 -- 2011年6月20日

牌照委員會在今天下午舉行的會議上召見了王志偉,要求他「提出理由」,說明為何其要求發給二○一一/二○一二年度馬季自由身騎師牌照的申請應獲批准。委員會考慮了王志偉的口頭及書面陳辭,以及其策騎紀錄、操行紀錄及其他相關文件。委員會曾就此事進行商議,並於考慮過所有證供及陳辭後,確定王志偉已能提出理由,說明其要求發給二○一一/二○一二年度馬季自由身騎師牌照的申請為何應獲批准。因此,王志偉獲發給二○一一/二○一二年度馬季自由身騎師牌照。

牌照委員會怕人講, 為吳嘉晉就飛王志偉,因此,王志偉獲發給二○一一/二○一二年度馬季自由身騎師牌照? 或者大把人同我評論如出一轍??

可憐的梁明偉!!我又少一個信得過的騎師.

Profiles of marko   
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2011-06-20 on 22:46
可憐的梁明偉!!我又少一個信得過的騎師

Marko兄!我都好明白你既心情,明白你每場都可以好信得過唔洗投注落呢位騎師到既心情。講笑!

其實梁明偉真係一個老實人,梁明偉最大既問題係佢本身既騎法,佢磅唔夠重,力量唔夠,騎英式好唔着數,推得頭o黎又顧唔到打鞭,打到兩三鞭又自己失平衡,連隻馬都失平衡,點赢馬呢?赢唔到又點會有馬騎呢!

至於王志偉,希望航哥可以引導佢回到正軌,從新操練,再上戰場!

Profiles of E-Pepper   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-06-20 on 22:51
開得FILE既騎師,印象中好難捱到多一季的。

希望王志偉下季大爆發啦~~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-06-20 on 23:04
黃志偉減夠分的馬突換洋將可信得過的買,反面教材騎師,像之前的魯伯軒一樣輸完換人多數得。此類騎師的用途就系鄧下腳三缺一。只馬一有機會馬上換人贏。哈哈

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2011-06-20 on 23:10
船主兄講得無錯,只係希望而已!

同埋佢行錯一步,佢之前放風唔再做騎師,O的大袋話航哥無位收留,又話想返大摩到做o野,當日大摩如果覺得你係一塊好玉,就唔會將你送走啦!今日佢繼續有得玩多一年,要多謝邊個,[友情友義]佢自己心知啦!

Profiles of E-Pepper   
marko

China
發表於: 2011-06-20 on 23:16
E-Pepper, 我萬分喜歡你的分析. 而且我少一個信得過的騎師, 的確係指我信得過佢會輸硬.

船主, 牌照委員會亦列出黎海榮...., 算不算開FILE既騎師? If yes, 好難捱到多一季? 點辦? 蘇狄雄未畢業, 但他的FILE看起來厚過黎海榮??? 牌照委員會應點盤算?

RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-06-20 on 23:20
Quote:

On 2011-06-20 23:16, marko wrote:
E-Pepper, 我萬分喜歡你的分析. 而且我少一個信得過的騎師, 的確係指我信得過佢會輸硬.

船主, 牌照委員會亦列出黎海榮...., 算不算開FILE既騎師? If yes, 好難捱到多一季? 點辦? 蘇狄雄未畢業, 但他的FILE看起來厚過黎海榮??? 牌照委員會應點盤算?

雄仔 仲有得減磅, 師傅實保
睇下佢畢業點C法

Profiles of RyanMorre   
船主~~home

發表於: 2011-06-20 on 23:22
我意思係「提出理由點解要比牌」。

黎海榮個D做比人睇而已。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2011-06-20 on 23:26
白德民D FILE都應該幾疊,不過無人夠膽揭~

marko

China
發表於: 2011-06-20 on 23:27
E-Pepper 我唔明, 請講多少少.

1. 當日大摩如果覺得你係一塊好玉,就唔會將你送走啦! -- 大摩將佢送走??

2.王志偉多謝邊個幫佢??

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款