登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> RM仔賽馬日重點場次提供 [每次賽馬日更新]
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author RM仔賽馬日重點場次提供 [每次賽馬日更新]
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-06-26 on 18:12
我都見到呀,但我都無買。
下次跑谷草換徒弟仔,有八、九倍先郁。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-06-30 on 17:21
第一場新馬賽

1. 牛精威旺: 初出已跑千四米, 但沿途唔覺跟得切步速, 直路只能追趕已洩氣嘅同廠馬天翼[天翼亦非短途馬]; 在港同父馬亦未見大部份子嗣於短途發展, 親母本身兩捷1600-1800米, 故1200米稍嫌短。

2. 一分一秒: 上仗大敗, 相信短期內亦難變身。

3. 風雲: 觀看其母線, 總合而言, 無論其子嗣或者其兄長均偏向一哩至中距離作賽, 結合Encosta De Lago, 不排除「風雲」以1400-1650為首本路程; 試田草1000閘, 反應唔錯, 但1200或稍嫌短。

4. 履皇朝: 初出1200米稍為慢閘, 直路受阻, 至最後200米才真正鬥末段, 追勢不錯

5. 電訊至尊: 馬身較長, 操練亦唔算辣手。

6. 好好機會: 同父馬如川河勁駒、甜將都好早熟! 但觀看其母線, 阿媽成熟後競賽偏向長途發展, 而係短途方面亦非突出; 再者, 其兩匹出賽子女均需熱身幾場先贏到。再睇番試閘, 亦唔見真係有飛快前速同後勁, 應屬1400以上路程既馬。

7. 時來風送: 與「好好機會」同父, 親母曾三勝1000-1200米, 應屬短途種。但初試大閘, 慢閘, 提腳高唔夠流暢; 第二個閘叫做稍好, 都係要睇多陣為妙。

8. 富吉利: 父系幾代均有出色泥地根據, 而親母亦於短途級際賽勝出。出閘反應快, 落腳感覺唔夠好。

9. 勁綵: 同母兄長於新西蘭4戰獲2冠800-1000米, 初回戰已於800米軟地取得頭馬。試800閘都係中間順走, 過終點個勢比同場嘅「富吉利」、「智勇福駿」還好; O’Reilly在港子嗣雖然唔係咩真正短途種, 但新鮮感唔錯, 好多一哩馬初出短途都有好表演。

10. 智勇福駿: 四試大閘, 本身有輕微進步, 但與其他馬相比卻遠離水準。

11. 快好聲: 跑左兩仗, 仍未見好。

12. 華美之星: 增程補中, Q膽之選。

13. 路路好: 一哩貨色, 睇賽績都可見增程至1400先輸得近。

14. 平和世界: 仍未成熟, 上仗亦很遲先撻著, 相信要等下季及較長路程才支持。

推介: [12]華美之星 [4]履皇朝 [9]勁綵 [3]風雲

Profiles of RyanMorre   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-01 on 10:37
呢次我揀9WP 9+12雙Q

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     

發表於: 2011-07-01 on 10:47
Quote:

On 2011-07-01 10:37, rickytlb wrote:

祝師兄贏大錢:)

發表於: 2011-07-01 on 10:51
Quote:

On 2011-06-30 17:21, RyanMorre wrote:
第一場新馬賽

1. 牛精威旺: 初出已跑千四米, 但沿途唔覺跟得切步速, 直路只能追趕已洩氣嘅同廠馬天翼[天翼亦非短途馬]; 在港同父馬亦未見大部份子嗣於短途發展, 親母本身兩捷1600-1800米, 故1200米稍嫌短。

2. 一分一秒: 上仗大敗, 相信短期內亦難變身。

3. 風雲: 觀看其母線, 總合而言, 無論其子嗣或者其兄長均偏向一哩至中距離作賽, 結合Encosta De Lago, 不排除「風雲」以1400-1650為首本路程; 試田草1000閘, 反應唔錯, 但1200或稍嫌短。

4. 履皇朝: 初出1200米稍為慢閘, 直路受阻, 至最後200米才真正鬥末段, 追勢不錯

5. 電訊至尊: 馬身較長, 操練亦唔算辣手。

6. 好好機會: 同父馬如川河勁駒、甜將都好早熟! 但觀看其母線, 阿媽成熟後競賽偏向長途發展, 而係短途方面亦非突出; 再者, 其兩匹出賽子女均需熱身幾場先贏到。再睇番試閘, 亦唔見真係有飛快前速同後勁, 應屬1400以上路程既馬。

7. 時來風送: 與「好好機會」同父, 親母曾三勝1000-1200米, 應屬短途種。但初試大閘, 慢閘, 提腳高唔夠流暢; 第二個閘叫做稍好, 都係要睇多陣為妙。

8. 富吉利: 父系幾代均有出色泥地根據, 而親母亦於短途級際賽勝出。出閘反應快, 落腳感覺唔夠好。

9. 勁綵: 同母兄長於新西蘭4戰獲2冠800-1000米, 初回戰已於800米軟地取得頭馬。試800閘都係中間順走, 過終點個勢比同場嘅「富吉利」、「智勇福駿」還好; O’Reilly在港子嗣雖然唔係咩真正短途種, 但新鮮感唔錯, 好多一哩馬初出短途都有好表演。

10. 智勇福駿: 四試大閘, 本身有輕微進步, 但與其他馬相比卻遠離水準。

11. 快好聲: 跑左兩仗, 仍未見好。

12. 華美之星: 增程補中, Q膽之選。

13. 路路好: 一哩貨色, 睇賽績都可見增程至1400先輸得近。

14. 平和世界: 仍未成熟, 上仗亦很遲先撻著, 相信要等下季及較長路程才支持。

推介: [12]華美之星 [4]履皇朝 [9]勁綵 [3]風雲

[4]履皇朝 又退出T^T

改揀[6]好好機會

推介: [12]華美之星 [9]勁綵 [3]風雲 [6]好好機會

rickytlb

發表於: 2011-07-01 on 12:33
Quote:

On 2011-07-01 10:47, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2011-07-01 10:37, rickytlb wrote:

嘻嘻...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     

發表於: 2011-07-01 on 12:35
Quote:

On 2011-07-01 12:33, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-07-01 10:47, RyanMorre wrote:
Quote:

嘻嘻...

明明隔夜大冷-.-
跑完貼個幾隻 四大熱門囉

燙> <

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-07-01 on 12:36
OK丫,有水準

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
钝猪啊kennyandlinger

註冊於: 28/12/2010
發帖數目: 56
發表於: 2011-07-01 on 12:38
跟咗条连赢~~~赢少咗添~

Profiles of kennyandlinger   
rickytlb

發表於: 2011-07-01 on 12:44
Quote:

On 2011-07-01 12:35, RyanMorre wrote:

明明隔夜大冷-.-
跑完貼個幾隻 四大熱門囉

燙> <
[/quote]

睇開啲啦...PM仔你篤爆幕後人都未話你呀!哈哈...

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款