登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 麻煩幫我分析下呢匹馬
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 麻煩幫我分析下呢匹馬
风景zwn770923

註冊於: 11/10/2007
發帖數目: 289
發表於: 2011-07-06 on 10:55
第七場: 1號 風雲勇子
此馬換左古惑仔潘頓騎 照理講應是鬥志唔錯 但我講唔出系咩感覺.心大心細.但觀此馬狀態也在戰鬥水平中 .另負此磅是否會影響后衝勁力.如且排個好位同埋如果一直走在包箱位也是有點機會的.
因同場有水平馬都唔少.所以有滴心大心細.
麻煩各位幫我分析下此馬缺點與優點.甚難取捨矣!

Profiles of zwn770923   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-06 on 13:36
Quote:

On 2011-07-06 10:55, zwn770923 wrote:
第七場: 1號 風雲勇子
此馬換左古惑仔潘頓騎 照理講應是鬥志唔錯 但我講唔出系咩感覺.心大心細.但觀此馬狀態也在戰鬥水平中 .另負此磅是否會影響后衝勁力.如且排個好位同埋如果一直走在包箱位也是有點機會的.
因同場有水平馬都唔少.所以有滴心大心細.
麻煩各位幫我分析下此馬缺點與優點.甚難取捨矣!

阿彌陀佛...12隻馬中只有呢隻馬唔知因乜原因你要揀佢,如因任何一位網友話如此馬能入三甲,我就切腹自盡而令你唔買,結果另一場激辯又將出現db了...阿們...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-07-06 on 13:49
呢隻我都OK,千二都上過名,同埋幾隻大老虎排內欄兼放頭,佢五檔可以跟係佢地後面等機會。

贏可能未必,但冷位可以搏下丫。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
风景zwn770923

註冊於: 11/10/2007
發帖數目: 289
發表於: 2011-07-06 on 14:12
多謝晒二位!
點解中意呢只大水牛.其實呢場我中意二只既.另一只系柏寶果只喜勁飛.點解中意呢二只.其實可能我有滴偏激呱.跑系前面果幾只老虎.互相及住對方來放.我個人覺呢場並嘸甘容易甘順攤比佢地既.你搶我搶黃雀在后.
另一种思维系果几只熟到唔熟既大老虎都系跑得多先至熟.所以全场我拣左二只休息比较好既呢二只.
我想既都系一滴不合流既思维.非正统咖.就系打擦边球.如果一至六场真系呒一只1号出过.呢场我真系会大胆落注呢只咖.

Profiles of zwn770923   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-06 on 14:17
其他嘅嘢,小弟唔係咁專,等其他師兄評.

依隻馬小弟今場乃第一配脚之選,因隔夜賠率中Q和pq已有墊底飛,但担心此馬好似今季都用得幾多,磅重等等..
小弟也有另一個目標,特好.夜飛孖寶上下都有飞,特別有條上關柏寶大師射得好重.依隻馬幕後自视甚高,前幾場跑泥地都唔差,依程守本好檔,今季未交代,真係值得關注!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
rickytlb

發表於: 2011-07-06 on 14:26
都係等kam兄出嚟俾啲意見穩陣啲喇!有請...kam兄)))

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-07-06 on 14:29
如果計走位的話

風雲勇子 際遇不好的話可能於2疊競走

查看同場應該只有一匹馬可能頂到佢既姐
佢就係4檔 多采多姿
睇番佢海外參賽 1200米賽事 大多數會留守於3-5位; 曾一次留於第9位競賽

所以唔敢肯定 勇子 可唔可以係包廂位

Profiles of RyanMorre   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-06 on 14:30
Quote:

On 2011-07-06 14:26, rickytlb wrote:
都係等kam兄出嚟俾啲意見穩陣啲喇!有請...kam兄)))

一定爆料!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-06 on 14:34
Quote:

On 2011-07-06 14:26, rickytlb wrote:

風雲勇子--贏馬綸仔負114磅,其后雙重加磅跑到氣管多血,久休復出。負133磅。五歲馬。排五檔。只睇雙重加磅達19磅對於一只五歲馬來講應該消化不了。其它都唔使睇啦。能贏馬加達19磅必定要是出賽次數少的年輕3.4歲處於較低班次大超班馬。此類馬一季也沒有幾多只。所以唔睇好。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

發表於: 2011-07-06 on 14:40
Quote:

On 2011-07-06 14:34, kamchung wrote:
Quote:

風雲勇子--贏馬綸仔負114磅,其后雙重加磅跑到氣管多血,久休復出。負133磅。五歲馬。排五檔。只睇雙重加磅達19磅對於一只五歲馬來講應該消化不了。其它都唔使睇啦。能贏馬加達19磅必定要是出賽次數少的年輕3.4歲處於較低班次大超班馬。此類馬一季也沒有幾多只。所以唔睇好。

咁kam兄你認為呢場都係老正賽果多啦?老爆+打靶係咪呢?

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款