登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> 賠率真偽
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 賠率真偽
Marconoble

註冊於: 07/07/2011
發帖數目: 13
發表於: 2011-07-20 on 01:22
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手.....如果是真飛,贏面也應該比較大掛,真飛每次都會博失?還是一半一半呢,如果一半一半,你不是已經贏錢,因為你投注賠率應該不少於兩陪掛,假設某幾個馬房常有連贏,或孖寶以分段幾十萬落飛,就算險輸,這些數據唔吸引嗎?

Profiles of noble   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-20 on 01:35
Quote:

On 2011-07-20 01:22, noble wrote:
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手.....如果是真飛,贏面也應該比較大掛,真飛每次都會博失?還是一半一半呢,如果一半一半,你不是已經贏錢,因為你投注賠率應該不少於兩陪掛,假設某幾個馬房常有連贏,或孖寶以分段幾十萬落飛,就算險輸,這些數據唔吸引嗎?

絕對沒有一半一半,最多只有百份之三十左右,好多還要等下次補中,或再失手再下次才補中,但補中並非是指勝出,好大可能只跑個P,你話你會不會贏錢啦。除非是幾十倍冷馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Marconoble

註冊於: 07/07/2011
發帖數目: 13
發表於: 2011-07-20 on 02:01
連贏或孖寶又如何呢?

Profiles of noble   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-20 on 09:32
Quote:

On 2011-07-20 01:35, kamchung wrote:
Quote:

絕對沒有一半一半,最多只有百份之三十左右,好多還要等下次補中,或再失手再下次才補中,但補中並非是指勝出,好大可能只跑個P,你話你會不會贏錢啦。除非是幾十倍冷馬。

我覺得真正幕後博失輸嘅錢,唔使響同一隻馬於唔知邊次賽事出先補中,kam兄你又有乜見解呢?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-20 on 17:54
Quote:

On 2011-07-19 21:04, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2011-07-19 21:03, kamchung wrote:
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手,無飛只代表幕后人都睇淡機會,但唔代表一定唔得,凡事都有意外之外,練馬師都只系一個普通人,唔系所有馬都系計算之內。所以睇飛只能做參考。只證明有鬥志。排外檔一定比排內檔好分頭,皆因幕后人都要賭運氣際遇。能否早段切到欄,或找到遮檔跑都系一個沒知因素。排內檔信心十足都可未段受困受阻沒位上輸。或步速超快跟得吃力下未段力弱輸。好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。

我突然很想給你一個讚~

我都想加多一個讚~
因為所講的道理套諸任何一樣都是合理的解釋,
如:真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有數据唔代表一定贏,無數据唔代表一定輸,有步速唔代表一定贏,無步速唔代表一定輸......
好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。
仲有:有投注唔代表一定贏,無投注唔代表一定輸,好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。
也同樣通!
高!讚!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-20 on 19:42
Quote:

On 2011-07-20 09:32, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-07-20 01:35, kamchung wrote:
Quote:

我覺得真正幕後博失輸嘅錢,唔使響同一隻馬於唔知邊次賽事出先補中,kam兄你又有乜見解呢?

俗語有話系邊度跌低,就系邊度爬返起,的馬捕失幕後人就要諗計啦,通常就系要換人,加罩,小休縮程,換小將減磅。越級升班跑輕磅,增程,轉谷草,轉泥地。總之種種方法都有。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-07-20 on 20:25
Quote:

On 2011-07-20 17:54, samana wrote:
Quote:

On 2011-07-19 21:04, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2011-07-19 21:03, kamchung wrote:
真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有飛只代表有鬥志,有鬥志唔代表一定會得手,無飛只代表幕后人都睇淡機會,但唔代表一定唔得,凡事都有意外之外,練馬師都只系一個普通人,唔系所有馬都系計算之內。所以睇飛只能做參考。只證明有鬥志。排外檔一定比排內檔好分頭,皆因幕后人都要賭運氣際遇。能否早段切到欄,或找到遮檔跑都系一個沒知因素。排內檔信心十足都可未段受困受阻沒位上輸。或步速超快跟得吃力下未段力弱輸。好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。

我突然很想給你一個讚~

我都想加多一個讚~
因為所講的道理套諸任何一樣都是合理的解釋,
如:真飛唔代表一定贏,無飛唔代表一定輸,有數据唔代表一定贏,無數据唔代表一定輸,有步速唔代表一定贏,無步速唔代表一定輸......
好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。
仲有:有投注唔代表一定贏,無投注唔代表一定輸,好多野都系人算不如天算。運氣成份好重要。
也同樣通!
高!讚!

Sam哥, 上面所載祗係我地kam兄一萬8千裡數據嘅其中一一吧了! 真係要揾Ricky兄點肥媽嘅一首名曲 " X氣 " 俾你聽先得囉!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

發表於: 2011-07-20 on 20:47
Quote:

On 2011-07-20 19:42, kamchung wrote:
Quote:

俗語有話系邊度跌低,就系邊度爬返起,的馬捕失幕後人就要諗計啦,通常就系要換人,加罩,小休縮程,換小將減磅。越級升班跑輕磅,增程,轉谷草,轉泥地。總之種種方法都有。

Kam兄你誤會咗我意思喇!我係話搏失嘅廐騎會響當日其他場次追數,唔係講搏失隻馬唔知邊次出先補中呀!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2011-07-20 on 23:05
Quote:

嗒落kam兄呢個帖係有啲迷失咗嘅感覺喎!係咪做嚟緊呢季冷門馬數據時遇到問題呢?

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-07-21 on 13:09
Quote:

On 2011-07-20 01:22, noble wrote:

1.有鬥志=有意識=有信心
無鬥志=無意識=無信心
所以,有鬥志>無鬥志,
結論,投注有鬥志的馬優於投注 無鬥志的馬.
2. 單次的計算决定於運氣,哪怕只有萬份之一的機會,落到頭上就=100%,然而,長期的運作,就不可以用運氣作"参考"指數.真的要研究提高機會率.
3. 未作過全面统計的人仕,任何一半一半或三二成的估計,是片面解釋,甚至有武斷之嫌.
4. 决定勝負的關鍵不在於成功率的多少,而在於投注策略之對錯.

愚見,請指教!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款