登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 賽馬富谷草6/10
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 賽馬富谷草6/10
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1528
發表於: 2011-10-06 on 19:58

最旺練馬師告東尼:R8成就美麗
最佳騎練組合:民/沈(?)
最佳路程專家:R6聚有盈(8戰4冠1亞1季2落第)
高伯新兩勝轉倉五班馬:(?)
未開齋騎師:王志偉R4聚豪精英、卓利R4麗晶之星
未開齋練馬師:葉楚航R4定做、吳定強(?)
近三次谷草夜賽例贏伍碧權:R3一言既出
只差一場升正大師傅湯智傑:(?)
十月同主馬勢強:R1叻先生、R8邦先生
被邀提前來港客串巫斯義:R6戰士
上賽締速驚人:R5薄荷糖
連鬥馬:R7綠色寶
復出停賽騎師:柏寶R8創佳績
、賴維銘R4團隊精神
1010百萬挑戰盃積分榜馬R7享耆成

Profiles of shimari   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-10-06 on 20:15
航哥開左齋了! ^O^

Quote:

On 2011-10-06 19:58, shimari wrote:

最旺練馬師告東尼:R8成就美麗
最佳騎練組合:民/沈(?)
最佳路程專家:R6聚有盈(8戰4冠1亞1季2落第)
高伯新兩勝轉倉五班馬:(?)
未開齋騎師:王志偉R4聚豪精英、卓利R4麗晶之星
未開齋練馬師:葉楚航R4定做、吳定強(?)
近三次谷草夜賽例贏伍碧權:R3一言既出
只差一場升正大師傅湯智傑:(?)
十月同主馬勢強:R1叻先生、R8邦先生
被邀提前來港客串巫斯義:R6戰士
上賽締速驚人:R5薄荷糖
連鬥馬:R7綠色寶
復出停賽騎師:柏寶R8創佳績
、賴維銘R4團隊精神
1010百萬挑戰盃積分榜馬R7享耆成

Profiles of hinchung   
修叔shimari

發表於: 2011-10-07 on 20:36
葉SIR昨晚仍在外國買馬,所以沒留港督戰,再加上開齋馬為替補馬,所以不少「粉絲」都錯過了這次投注機會。目前,暫不需要再密切關注開齋事宜,個人認為,卓吳兩位騎練,如果不能在本月內及時開齋的話,踏入季中相信更難開齋,祝他們好運。

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-10-08 on 11:34
Quote:

On 2011-10-07 20:36, shimari wrote:
葉SIR昨晚仍在外國買馬,所以沒留港督戰,再加上開齋馬為替補馬,所以不少「粉絲」都錯過了這次投注機會。目前,暫不需要再密切關注開齋事宜,個人認為,卓吳兩位騎練,如果不能在本月內及時開齋的話,踏入季中相信更難開齋,祝他們好運。

修兄,吴定強開唔開齋,你唔需要替佢担心,佢自自然然係適當時候就會畢業。至於卓利,我一早已講,佢肯定要回國繼續策騎生涯了!

Profiles of JimmyMa   
修叔shimari

發表於: 2011-10-08 on 23:05
Quote:

修兄,吴定強開唔開齋,你唔需要替佢担心,佢自自然然係適當時候就會畢業。至於卓利,我一早已講,佢肯定要回國繼續策騎生涯了!

占兄,我沒有對「強叔」有什麼情意結,只是他曾經被某評馬人戲稱為「養馬師」,我感到很貼切而已。至於卓利已經說到很膩,其實你認為他會有多久時間,便離開香港馬圈。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-10-09 on 09:41
Quote:

On 2011-10-08 23:05, shimari wrote:
Quote:

占兄,我沒有對「強叔」有什麼情意結,只是他曾經被某評馬人戲稱為「養馬師」,我感到很貼切而已。至於卓利已經說到很膩,其實你認為他會有多久時間,便離開香港馬圈。

修哥,为何評馬人戲稱為「養馬師」,因為強哥啲馬非一般人可以貼中,而佢亦心明生存之道,既然明知唔夠人強,不如退而求存吧了。至於卓利希望佢騎到完約才走啦!

修叔shimari

發表於: 2011-10-09 on 10:50
Quote:

修哥,为何評馬人戲稱為「養馬師」,因為強哥啲馬非一般人可以貼中,而佢亦心明生存之道,既然明知唔夠人強,不如退而求存吧了。至於卓利希望佢騎到完約才走啦!

占兄,我都對佢樂觀既,估計他可以騎至季尾,畢竟你曾說他勤力又聽話,兼且係輕磅騎師,再加上香港經常鬧騎師荒。另外,今日佢既「私家馬」出場,希望可以幫到佢成為「名人」。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-10-09 on 11:33
Quote:

On 2011-10-09 10:50, shimari wrote:
Quote:

占兄,我都對佢樂觀既,估計他可以騎至季尾,畢竟你曾說他勤力又聽話,兼且係輕磅騎師,再加上香港經常鬧騎師荒。另外,今日佢既「私家馬」出場,希望可以幫到佢成為「名人」。

今日佢既「私家馬」出場,希望可以幫到佢成為「名人」。
@我睇好難囉!希望佢在人棄我取下捱到個第三啦!

修叔shimari

發表於: 2011-10-09 on 12:26
Quote:

遮住騎師因素,我覺得「名人」今季評分應該仲有上升空間,翻查賽績也很厲害,最近操練明顯趕功夫,即使今仗未必出擊成功,但應該係卓利今季爭取成績的籌碼。另外,希望占兄可以分享一下第10場意見,眾多明星馬中喜歡那一匹?

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-10-09 on 12:43
Quote:

On 2011-10-09 12:26, shimari wrote:
Quote:

遮住騎師因素,我覺得「名人」今季評分應該仲有上升空間,翻查賽績也很厲害,最近操練明顯趕功夫,即使今仗未必出擊成功,但應該係卓利今季爭取成績的籌碼。另外,希望占兄可以分享一下第10場意見,眾多明星馬中喜歡那一匹?

第十場係我眼中#5根本就係未來嘅馬王!

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款