登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 占爺的 FavourWell
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 占爺的 FavourWell
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2011-10-19 on 04:29
2011-10-16 10:50, JM 寫道:
記得今日買翻多少呀!

FavourWell 20 21 21 17 17 17 17 17 17 16 16 17 17 17 20 20 19 17 13

難得上季 (3月/2011)的一場賽事佢比技安跑啃頸四,占爺還記得小弟對佢哋的xyz@#$%^&

早兩日預早通知我記得今日買翻多少,有心有心。

到開賽前兩分鐘又果然有通知老細落叠,由20直插13.....
可想而知,畜牲狀態就應該差唔多到晒哪。

睇番賽後走勢,叫做OK,,無乜點大力騎。

睇番上季賽績,新馬初岀田草熱身兩場,跟住谷草B1200 四十五倍博殺第三 負2.25位
跟住再休兩個月至一月,田草再熱身後又再係谷草1000A (第四, 7.3倍) & 谷1200B (第三, 18倍)。

你曾提過呢件衫啲飛唔落好D..... 所以前兩日我無中招。

是否下一次谷草B欄1200毛毛或技安呢?
大家留意住占爺動態啦!

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-10-19 on 10:58
Quote:

On 2011-10-19 04:29, pmengineers wrote:
記得今日買翻多少呀!

FavourWell 20 21 21 17 17 17 17 17 17 16 16 17 17 17 20 20 19 17 13

難得上季 (3月/2011)的一場賽事佢比技安跑啃頸四,占爺還記得小弟對佢哋的xyz@#$%^&

到開賽前兩分鐘又果然有通知老細落叠,由20直插13.....

睇番上季賽績,新馬初岀田草熱身兩場,跟住谷草B1200 四十五倍博殺第三 負2.25位
跟住再休兩個月至一月,田草再熱身後又再係谷草1000A (第四, 7.3倍) & 谷1200B (第三, 18倍)。

大家留意住占爺動態啦!

PM兄,乜搅到咁夜?保重身体呀!
講番隻飛,呢次係我第一樣次買佢,理由之一,當然係早上各彩池都水靜河飛,見佢仲有其他優點....,
就投佢一注,至於入閘落飛,當然不是我所為,其實由上季至今,我買告仔嘅馬,唔超過三隻,睇紹跑隻馬,可以用四個字形容, "漫不驚心",未來嘅動態係值得跟進下嘅

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2011-10-26 on 21:34
今晚買咗2注QQp
Favourwell + Lok Yung Yung
當然輸咗喇 ....
Mathew 似乎仍然好似上次1000m咁,不是太肉緊。
若果今晚我做監董,佢會衰至小未為坐牛爭取最佳名次....

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-10-26 on 21:41
Quote:

On 2011-10-26 21:34, pmengineers wrote:
今晚買咗2注QQp
當然輸咗喇 ....

我冇買佢喎!我買左隻馬係贏到笑兄一見到就走頭嘅檔位喎!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2011-10-26 on 21:58
Quote:

On 2011-10-26 21:41, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-10-26 21:34, pmengineers wrote:
今晚買咗2注QQp
當然輸咗喇 ....

我冇買佢喎!我買左隻馬係贏到笑兄一見到就走頭嘅檔位喎!

那麼就恭喜你歡樂螎螎!

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-11-08 on 12:31
Quote:

On 2011-10-19 04:29, pmengineers wrote:
記得今日買翻多少呀!

大家留意住占爺動態啦!

PM兄,照路攤今次應該有計,騎仔久沉必起,同理隻馬今季都要有交代了,雖然未知乜賠率,應該都有骨落地嘅!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2011-11-08 on 15:01
Quote:

On 2011-11-08 12:31, samana wrote:
PM兄,照路攤今次應該有計,騎仔久沉必起,同理隻馬今季都要有交代了,雖然未知乜賠率,應該都有骨落地嘅!

Driver Momo is good enough to tackle the followings:
i> Track A vs Track B....
ii> Raining now, not sure Favourwell is ok on soft/firm track with 127 lbs.
But:
iii> Win/Place = 9.8/3.5 now at 3pm Tuesday
This is an odd of tasteless of eating, 棄之可惜 ....

Master Jim, awaiting your endorsement.

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-11-08 on 15:51
ii> Raining now, not sure Favourwell is ok on soft/firm track with 127 lbs.

Profiles of hkhorsetrack   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-11-08 on 15:57
Quote:

On 2011-11-08 15:51, hkhorsetrack wrote:

Favourwell is ok on soft/firm track refer to 09/10 R687 (自訂掛牌:軟地) and 10/11 R059+R060 (自訂掛牌:好黏至黏)........ however +9lbs is disadvantage.

Profiles of hkhorsetrack   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2011-11-08 on 17:20
Mu suggustion:

1.) 森淼獵鷹 > 溫暖先鋒 > 飛快威

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款