登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 師兄們, 很久不見
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 師兄們, 很久不見
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-11-12 on 22:57
終於測晒驗了

聽日頭場又爆得?!
無一隻穩膽下, 不明小飛俠大熱既原因?

唯一覺得 一號電訊新星 絕大機會入唔到圍
父系日本馬森林寶穴對泥地不擅
其日本出色子嗣於泥地作賽亦未見佳處

八號兵奇臨 又嫌短

..............

Profiles of RyanMorre   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2011-11-12 on 23:24
RM兄, then, which one should we choose?
Thanks.

Profiles of fatmanchai   

發表於: 2011-11-12 on 23:36
Quote:

On 2011-11-12 23:24, fatmanchai wrote:
RM兄, then, which one should we choose?
Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-11-13 on 01:34
Quote:

On 2011-11-12 23:36, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2011-11-12 23:24, fatmanchai wrote:
Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

小飛俠唔系五班馬啊,系自購馬身份降到五班,加罩試三個大閘,遲熟馬操得起不贏才怪。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-11-13 on 09:18
Quote:

On 2011-11-13 01:34, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-11-12 23:36, RyanMorre wrote:
Quote:

Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

小飛俠唔系五班馬啊,系自購馬身份降到五班,加罩試三個大閘,遲熟馬操得起不贏才怪。

先不論呢隻馬贏定輸,點解贏兄會形容佢係遲熟馬??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-13 on 10:47
Quote:

On 2011-11-13 01:34, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

以強哥嘅個性,好似贏兄所講嘅優點,唔通強哥唔知?肯定又有人話我係什麼陰謀論,一隻咁超級嘅馬,揾埋達少嚟騎,係咪馬主話唔贏就拉倉先?我就話肯定唔會,你睇依個馬主同強哥交情就知啦!
記住依個係強哥,唔係老苗,做到咁揚俾你睇,小心會厠所呀!

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2011-11-13 on 11:07
Quote:

Quote:

Quote:

Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

說真的, 贏兄所言我並不反對
但正如船主話齋, 何以睇到小飛俠係遲熟馬呢??

自購馬身份降到五班
以往多的是, 單係一隻既名滙良駒, 都夠嚇死人

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-13 on 11:16
Quote:

On 2011-11-13 11:07, RyanMorre wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

自購馬身份降到五班

唔好講遲熟早熟啦!強哥做左練馬師幾多年呀?你知唔知?佢訓練過幾多幾早熟馬呀?早熟都變左遲熟啦!除左隻馬女啦!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

發表於: 2011-11-13 on 11:18
係外地三歲經已贏馬,當然,香港還香港,外地還外地,外地賽事水準我地唔知,贏績可以刪除無問題。

但,賭馬咁多年都知,強哥D馬大部份都係燉到落低班先郁手,呢樣唔需要多講,應該無人有異議。

所以,贏兄所講既「遲熟」,我唔敢100%否定,但如果單憑咁既賽績,而忽略練馬師既習性而判定佢係「遲熟」,我就唔太認同。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2011-11-13 on 11:19
Quote:

On 2011-11-13 11:16, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-11-13 11:07, RyanMorre wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

Thanks.

No.7凱旋無敵

-石哥泥地馬
-擺前走博走甩
-以往試泥閘獲三亞

其次為
10. 叻先生

-純粹睇人[騎師]

自購馬身份降到五班

唔好講遲熟早熟啦!強哥做左練馬師幾多年呀?你知唔知?佢訓練過幾多幾早熟馬呀?早熟都變左遲熟啦!除左隻馬女啦!

讚~~

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款