登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 股市无罪啊!
Author 股市无罪啊!
awayqq

註冊於: 30/11/2009
發帖數目: 1615
發表於: 2011-11-22 on 00:12
富时100指数
5244 -118.48 -2.21%
德国DAX指数
5627 -173.40 -2.99%
法国CAC40指数
2907 -90.39 -3.02%
名称 最新价 涨跌额 涨跌幅
道指期货 11455.00 -312.00 -2.65%
纳指期货 2189.00 -60.75 -2.70%
标普期货 1184.50 -29.40 -2.42%
NYMEX原油 95.79 -1.88 -1.92%
黄金 1693.70 -31.40 -1.82%
白银 30.97 -1.31 -4.06%
LME3月铜 7273.50 -251.50 -3.34%
布伦特原油 106.02 -1.79 -1.66

Profiles of awayqq   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-11-22 on 00:59
你唔係想搶人錢,人哋亦搶唔到你錢嘅...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2011-11-22 on 02:23

我後生個時都好似你咁諗,
但依家發現個世界唔係咁,

美國印多D錢救銀行,佢D錢同債卷就會就會偏值,港幣又同美元掛釣,港幣都會偏值,咁就咩都通脹加價,我D錢就變相買少左野,咁同比佢搶左錢有咩分別。

跟住我唔買股要,但政府立法要我供強積金(雖然已幾年冇供過),
D強積金又要買基金,D基金又多數由股票或債卷組成,依家個巿要升要跌,只要D大戶放個好或壞既消息,就可以由佢地決定升定跌,跟住佢地又可以搶過。

唉!香港人真係唔係咁易做,你唔去搶人,外國會黎搶你,搶完政府重會加多腳,跟住會同你講,咁樣被搶係最安全(掛釣)同對將來最好(強積金)。

Profiles of shwong   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-11-22 on 07:11
股巿除了買升外, 不能買跌的嗎 ?
想法不要太韁化, 危機危機, 是危是機有時只是看自己, 不關外人事

Profiles of hkhorsetrack   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-11-22 on 10:18
Quote:

On 2011-11-22 02:23, shwong wrote:

我後生個時都好似你咁諗,
但依家發現個世界唔係咁,

美國印多D錢救銀行,佢D錢同債卷就會就會偏值,港幣又同美元掛釣,港幣都會偏值,咁就咩都通脹加價,我D錢就變相買少左野,咁同比佢搶左錢有咩分別。

跟住我唔買股要,但政府立法要我供強積金(雖然已幾年冇供過),
D強積金又要買基金,D基金又多數由股票或債卷組成,依家個巿要升要跌,只要D大戶放個好或壞既消息,就可以由佢地決定升定跌,跟住佢地又可以搶過。

唉!香港人真係唔係咁易做,你唔去搶人,外國會黎搶你,搶完政府重會加多腳,跟住會同你講,咁樣被搶係最安全(掛釣)同對將來最好(強積金)。

私人金句:入得個局、就要屈服,送多首刺激你小宇宙嘅歌仔嗒吓,等你三夜馬借到多啲馬友錢啦...
,怪任何人或國家嘅決策令自己金錢上有損失我認為唔多正確,以強逼金為例,你可由始至今選擇保本(現已改名為保守)基金,我可以肯定講句到依家都係冇輸過,點樣玩啲搶錢遊戲先可以贏多輸小,好取決於個人性格,一言難盡。

http://www.tudou.com/programs/view/eoUyRxZhdrU/

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款