登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 多謝昨晚各位大佬
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 多謝昨晚各位大佬
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-11-24 on 21:49
高手!!

有機會我都想跟各位老師學下點相馬同投注方式^ ^ "

Profiles of RyanMorre   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2011-11-24 on 23:10
I said cold here yesterday because I am a new comer to this website. In fact, it is my pleasure and luck to join this website. The information here do help us a lot in selecting horses (e.g. I selected Race 6 hourse 11 by comparing the last night odds with 2 hours odds) and in fact, we can learn a lot from all big masters here. I enjoy to join and learn from you all and I feel cold when most of the big masters do not post here. Anyway, thanks for your information and the joyful that you had last night and shared them here. Thank you once again.

Profiles of fatmanchai   
Amateurterry

註冊於: 01/10/2011
發帖數目: 77
發表於: 2011-11-25 on 09:39
正如歌仔唱噶:【那些时光,是我这一辈子最美好的!】

Profiles of Amateurterry   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-25 on 15:15
Quote:

On 2011-11-24 17:42, pmengineers wrote:
輕鬆時間:

以下是昨天發生的事,雖有諸位好友作旁證,但無慿無據,請不是友人的彎八(打天九的雜八之一)不喜勿插。

1/ 下午五時前打南擵老闆已來電2場清風駒6場博得分…夕間亦不段重述,非常無私。

2/ 六時半見完好友相片後,七點三果然是好笑容的。

3/ 七時正還在入場途中,已有意見表達4場飛威太熱高危,好香港初岀谷草唔乎合沈成以往新馬博殺模式,但今次反底例外必切頭啖燙,惜緊敗。

4/ 跑完3場,去去說無9無Q收;R4後,9風動寶還是第三有$收;老師說依家R5隻9號夢幻得個九銀錢,唔會反底啩!!! 但一岀閘就脫腳…,幸好9號最後還是回水。

5/ R6,除3博得分外,友人還非常認真硏究9號紅運福星,我就說硏究緊51倍差唔多名嘅6連利福星。最後重注3+9Q,輕注100蚊Q 3+11。(最後張枱睇數友人話佢嘅)

6/ R7,我就叻到賭重9號WP+Q胆,當然輸喇,呢場唔見咗三千七。呢場快人語毛毛手邊同R1好笑容比, 當然係無軻打喇。

7/ R8/ 開始時眾說紛云。先講又係9號梁华威仔王,有說呢世我都唔會再落叠呢隻岳頭馬;另說就算佢會Win, 我零願輸都唔買佢;重R6(3+11)友人加入說現13倍ok喎…

8/ 我話睇重播走勢R6連利安倫奸仔航係想博win嘅,不過就影輸咗。呢場勝任有魚(其時26倍)有無孖宝飛?有無長Q/T路 and keep on 住? 友答兩者皆有。最後落叠重WP(16倍)開跑,又輸咗條毛比鄺美人隻映月,最不幸就係生生不息又影輸條毛比邦先生,Win & 三重彩都無咗,得番隻P同條Q/qp,可以下半場宵夜我嘅。

9/ 沙田宵夜至差不多一點,去去飲咗六七杯都寸差佬係佢哋面前開車,夠運喇。旁枱是賢仔子健Rita,老師太早回歸喇。

10/ 我哋都無人赢大錢,無人打全中,無人贏到笑,但我哋都好開心,見識到各有所長,各顯乾坤的本領,更重要是勝不驕,敗不x的氣度。

11/ 昨晚七人同枱,有4部notebook,2部 新iPads2,2部 新iPhone,2隻價值各$1000元的Nakamachi 藍芽,未計其餘生滋Mo仔Defy電話。如果有打劫嘅話,收獲一定豐富。

12/ 最後打南擵老闆鼓起勇氣,登上已飲了八杯藍妹的去去兩輪座駕回垃圾灣居所。比個叻叻佢哋先。

好可惜我今次冇時間參與,否則,我相信這個結局是更完美!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-11-25 on 15:32
Quote:

On 2011-11-25 15:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-11-24 17:42, pmengineers wrote:
輕鬆時間:

以下是昨天發生的事,雖有諸位好友作旁證,但無慿無據,請不是友人的彎八(打天九的雜八之一)不喜勿插。

1/ 下午五時前打南擵老闆已來電2場清風駒6場博得分…夕間亦不段重述,非常無私。

3/ 七時正還在入場途中,已有意見表達4場飛威太熱高危,好香港初岀谷草唔乎合沈成以往新馬博殺模式,但今次反底例外必切頭啖燙,惜緊敗。

4/ 跑完3場,去去說無9無Q收;R4後,9風動寶還是第三有$收;老師說依家R5隻9號夢幻得個九銀錢,唔會反底啩!!! 但一岀閘就脫腳…,幸好9號最後還是回水。

5/ R6,除3博得分外,友人還非常認真硏究9號紅運福星,我就說硏究緊51倍差唔多名嘅6連利福星。最後重注3+9Q,輕注100蚊Q 3+11。(最後張枱睇數友人話佢嘅)

6/ R7,我就叻到賭重9號WP+Q胆,當然輸喇,呢場唔見咗三千七。呢場快人語毛毛手邊同R1好笑容比, 當然係無軻打喇。

7/ R8/ 開始時眾說紛云。先講又係9號梁华威仔王,有說呢世我都唔會再落叠呢隻岳頭馬;另說就算佢會Win, 我零願輸都唔買佢;重R6(3+11)友人加入說現13倍ok喎…

8/ 我話睇重播走勢R6連利安倫奸仔航係想博win嘅,不過就影輸咗。呢場勝任有魚(其時26倍)有無孖宝飛?有無長Q/T路 and keep on 住? 友答兩者皆有。最後落叠重WP(16倍)開跑,又輸咗條毛比鄺美人隻映月,最不幸就係生生不息又影輸條毛比邦先生,Win & 三重彩都無咗,得番隻P同條Q/qp,可以下半場宵夜我嘅。

9/ 沙田宵夜至差不多一點,去去飲咗六七杯都寸差佬係佢哋面前開車,夠運喇。旁枱是賢仔子健Rita,老師太早回歸喇。

10/ 我哋都無人赢大錢,無人打全中,無人贏到笑,但我哋都好開心,見識到各有所長,各顯乾坤的本領,更重要是勝不驕,敗不x的氣度。

11/ 昨晚七人同枱,有4部notebook,2部 新iPads2,2部 新iPhone,2隻價值各$1000元的Nakamachi 藍芽,未計其餘生滋Mo仔Defy電話。如果有打劫嘅話,收獲一定豐富。

12/ 最後打南擵老闆鼓起勇氣,登上已飲了八杯藍妹的去去兩輪座駕回垃圾灣居所。比個叻叻佢哋先。

咁睇黎占兄搶咗仲收埋唔少啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-11-25 on 16:46
Quote:

On 2011-11-25 15:32, samana wrote:
Quote:

On 2011-11-25 15:15, JimmyMa wrote:
Quote:

輕鬆時間:

我就冇乜收埋唔少,祗係如果我有在場,我一定會叫大家買滇仔隻深智,理由大家都應該記得,此馬前次卓利騎我都已叫買佢,卓利舞龍咁舞都交番個第三,上場洗一洗底,今場換滇仔,賽前操練同卓利兩場簡直天淵之別,又有錢分,最啱滇仔同石哥口味,祗可惜人算不如天算,滇仔入直路被人阻到成隻馬抽起後再追,僅短馬頭失手,依啲咪運氣囉!咁你話,如果我在場,大家係咪10隻手收錢呢?依個結局,係咪完美好多呢?

晒馬samana

發表於: 2011-11-25 on 17:12
Quote:

On 2011-11-25 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-11-25 15:32, samana wrote:
Quote:

Quote:

輕鬆時間:

我就冇乜收埋唔少,祗係如果我有在場,我一定會叫大家買滇仔隻深智,理由大家都應該記得,此馬前次卓利騎我都已叫買佢,卓利舞龍咁舞都交番個第三,上場洗一洗底,今場換滇仔,賽前操練同卓利兩場簡直天淵之別,又有錢分,最啱滇仔同石哥口味,祗可惜人算不如天算,滇仔入直路被人阻到成隻馬抽起後再追,僅短馬頭失手,依啲咪運氣囉!咁你話,如果我在場,大家係咪10隻手收錢呢?依個結局,係咪完美好多呢?

話說昨天小弟也是有幸有不幸,入場時我和林老板說了今天只推3隻馬,辣得起,玉峽生輝及博得分,前面二隻馬输咗,臨場又睇到隻深圳置業似樣,再者韋哥巳2W1Q,故放棄了依場博得分的WP,所謂成也蕭何,敗也蕭何,最後靠好彩揾番歺晚飯,如果有兄在場壯下胆,又点止中一舊水Q咁單簡呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-11-25 on 17:22
Quote:

On 2011-11-25 17:12, samana wrote:
Quote:

On 2011-11-25 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

輕鬆時間:

話說昨天小弟也是有幸有不幸,入場時我和林老板說了今天只推3隻馬,辣得起,玉峽生輝及博得分,前面二隻馬输咗,臨場又睇到隻深圳置業似樣,再者韋哥巳2W1Q,故放棄了依場博得分的WP,所謂成也蕭何,敗也蕭何,最後靠好彩揾番歺晚飯,如果有兄在場壯下胆,又点止中一舊水Q咁單簡呢?

咁如果我在場你肯定贏得更多,更多了!因為頭兩隻我都可以叫你慳番!尤其隻玉狹,此隻當日在神仙時shwong賢弟已同我談論一番,你可能冇睇此post了!

awayqq

註冊於: 30/11/2009
發帖數目: 1615
發表於: 2011-11-26 on 10:30
老师傅早啲贴只博得分就好了!中2000蚊Q佩服啊!

Profiles of awayqq   
晒馬samana

發表於: 2011-11-26 on 10:55
Quote:

On 2011-11-26 10:30, awayqq wrote:
老师傅早啲贴只博得分就好了!中2000蚊Q佩服啊!

小弟既不是大戶幕僚, 也不是馬評家, 點敢比啲吹水貼士出黎呀?
果日三隻馬,2隻排外檔我都唔敢响口. 仲同船主吹咗隻玉峽, 唔知有毋累咗老友,Sorry!
隻玉峽我都有買. 博得分就自己都無買WP, 貼出來係味唔使負責任先?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款