登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 米高仔你係唔係呀?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 米高仔你係唔係呀?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-12-29 on 20:16
隻甜橙113磅,俾你超兩磅,都得115磅,駛唔駛咁認真呀?你嚟玩吓遊吓埠兼露兩手炸喎!

Profiles of JimmyMa   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-12-30 on 14:58
我就真係好懷疑米高仔造唔造到依個磅?睇嚟都係臨場要換人同埋罰錢居多了!

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-12-30 on 22:57
咁橙系110磅才對,負113已超三磅啦。115則要超五磅啦。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-12-31 on 10:53
Quote:

On 2011-12-30 22:57, kamchung wrote:
咁橙系110磅才對,負113已超三磅啦。115則要超五磅啦。

贏兄,你有冇睇錯呀?隻馬本身負113磅,最多祗可超兩磅,即負115磅。我好似從未有聽過騎師可以造輕5磅去騎一隻馬喎?唔好亂咁吹啦

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-12-31 on 17:59
Quote:

On 2011-12-31 10:53, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-12-30 22:57, kamchung wrote:

贏兄,你有冇睇錯呀?隻馬本身負113磅,最多祗可超兩磅,即負115磅。我好似從未有聽過騎師可以造輕5磅去騎一隻馬喎?唔好亂咁吹啦

老占,甜橙報名表是110磅,宜家負113已經是超磅的負磅啦。唔系亂吹啊,你自己睇下的平分負磅啊/

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-12-31 on 19:37
Quote:

On 2011-12-31 17:59, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-12-31 10:53, JimmyMa wrote:
Quote:

老占,甜橙報名表是110磅,宜家負113已經是超磅的負磅啦。唔系亂吹啊,你自己睇下的平分負磅啊/

依個係咪報名時初磅,後有報名馬加入或退出,所以全部馬配磅更改呀?

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-12-31 on 19:52
113係佢正式出賽既負磅而唔係110。

113?+2,公布負磅係113,但巴米高可能要超重兩磅,即以115磅上陣。

可能 = 賽日睇巴仔減唔減到。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-12-31 on 19:54
Quote:

On 2011-12-31 19:52, home wrote:
113係佢正式出賽既負磅而唔係110。

113?+2,公布負磅係113,但巴米高可能要超重兩磅,即以115磅上陣。

可能 = 賽日睇巴仔減唔減到。

船兄,咁贏兄所講 咁係咪即係錯呢?

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-12-31 on 20:20
如你所說,每場馬最終出賽負磅,係會因應出賽馬匹黎調整,但呢場馬好似無馬退出。

報名110出賽113,我都唔係好清楚HAHA

不過都無所謂啦,印象中出賽馬係唔可以超重過三磅的,所以應該幾肯定佢唔係超重五磅。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-12-31 on 20:25
報名就係一分一磅,但係出賽就有例架嘛...最低113最高133嘛,我相信呢度絕大部份人都知的。所以報名110磅出賽113磅係無衝突的!

再加上米高仔可以多過宣告出賽既磅數+2磅,即是115磅呢。

咁跑得近或者贏的話,番個5分在所難免了!

Profiles of hinchung   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款