登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 如果我硬係覺得飛燕會輸,你覺得買邊隻好呢?
Author 如果我硬係覺得飛燕會輸,你覺得買邊隻好呢?
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2012-01-14 on 21:10
我講既輸即係Win唔到而已,唔好講跑頭三都叫贏個隻喎~~因為我覺得佢贏唔到唔代表P都無?!但係佢會點輸呢?

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2012-01-14 on 21:19
不如講多少少點解我覺得佢輸,當然這個只是個人主觀意願,事實佢可以好高,高分到下年贏國際賽都唔定!?

佢上次跑個場贏個D馬,其實都唔係好高!精彩生輝係一隻幾忠心既馬,成日近個隻!但係來來去去到依家都係今季未贏到!仲有成組馬,包括埋隻飛燕到依家都係未有一隻馬再贏!

再者,蔡約翰D超班馬十月贏左,到一月中先再出?係咪蔡約翰既手法?呢D一定要呢度D高手解答啦!但係我"覺得"隻馬係超無健康問題的話,十月贏完,十一月或國際賽出係不為過!但係要等到一月中先再出,唔知有什麼問題?(其實我係懶唔去找相關資料,可能真係有事都唔知?!)

之但係有乜馬可以贏左佢?夢幻十一?sorry,我覺得呢隻馬唔係咁高,至少呢一刻唔高吧?!得番一隻未出新馬,又要呢度D師兄指點下,隻新馬ok嘛?

Profiles of hinchung   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2012-01-14 on 21:28
看飛好似好著數,

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2012-01-14 on 21:30
係最著數

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-01-14 on 22:10
Quote:

On 2012-01-14 21:19, hinchung wrote:
不如講多少少點解我覺得佢輸,當然這個只是個人主觀意願,事實佢可以好高,高分到下年贏國際賽都唔定!?

佢上次跑個場贏個D馬,其實都唔係好高!精彩生輝係一隻幾忠心既馬,成日近個隻!但係來來去去到依家都係今季未贏到!仲有成組馬,包括埋隻飛燕到依家都係未有一隻馬再贏!

再者,蔡約翰D超班馬十月贏左,到一月中先再出?係咪蔡約翰既手法?呢D一定要呢度D高手解答啦!但係我"覺得"隻馬係超無健康問題的話,十月贏完,十一月或國際賽出係不為過!但係要等到一月中先再出,唔知有什麼問題?(其實我係懶唔去找相關資料,可能真係有事都唔知?!)

之但係有乜馬可以贏左佢?夢幻十一?sorry,我覺得呢隻馬唔係咁高,至少呢一刻唔高吧?!得番一隻未出新馬,又要呢度D師兄指點下,隻新馬ok嘛?

老师,臨場睇吓佢有冇紥住對前脚啦!有就要小心啲啦!

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2012-01-14 on 22:41
Quote:

On 2012-01-14 21:10, hinchung wrote:
我講既輸即係Win唔到而已,唔好講跑頭三都叫贏個隻喎~~因為我覺得佢贏唔到唔代表P都無?!但係佢會點輸呢?

要飛燕輸.....
受困掛~ 韋達企起身果仔, 我好耐無見囉......

要KO飛燕有難度, 因為佢上次200米後已無真騎, 幾乎按韁都贏, 今場就算開心動力走二疊(最著數貼欄), 迫佢走三疊, 我仍然相信佢有能力番來.

不過SIR找到他的不明朗因素(ANTI蔡生的急進作風), 只要有合適回報的話, 小注挑戰下佢也可以.

最有機會贏佢係夢幻十一(擦鞋仔貼士), 因為上場佢也做了超水準的事情, 但我想講的是......R284

1.夢幻十一 +0.80L
2.金鑽龍華 -0.80L
3.名舵主  -2.43L
...........

夢幻今場要比龍華多負9lbs..... 而跑第三的名舵主雖然只是匹普通水平的三班馬, 但都叫再出贏馬......so........

Profiles of hkhorsetrack   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2012-01-14 on 22:42
當然沒有必勝的馬匹,只有「必勝客」。 爛了一點,將就用。
我記得「飛燕」出賽當日「陽明飛飛」都有出陣,結果雙雙已2倍以下贏馬。沒有記錯當日韋達延緩停賽,相信就是為了起「雙飛」,不是內地孕婦那種。好了,說了半天,大家都知道呢兩隻馬有幾厲害。不過,11月初停操了一周,究竟是否發生什麼事?一隻已經出賽過一次的馬,即使發生問題,也不應延至二個月底才出賽,或許大家會說,可能牠可能是鎮倉寶,需要更小心操練部署。結論,我是路過的。

Profiles of shimari   
Rts

註冊於: 04/09/2011
發帖數目: 43
Canton,China
發表於: 2012-01-14 on 23:33
是场留意4号冷马轻轻松松

Profiles of Rts   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2012-01-15 on 02:00
唯有買最著數吧..齋買檔位
上季至今C欄田草千二米
1檔馬7戰得2冠1亞2季1殿

但值得注意的是..飛燕個檔都唔差

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款