登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> RM仔的華麗寶
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author RM仔的華麗寶
awayqq

註冊於: 30/11/2009
發帖數目: 1615
發表於: 2012-04-25 on 13:54
P3~4ming

Profiles of awayqq   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-04-25 on 14:57
Quote:

On 2012-04-25 13:44, yeunglm2005 wrote:
Quote:

On 2012-04-25 12:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-04-25 12:06, yeunglm2005 wrote:
我鍾意隻華獅, 前次黎海榮騎得幾好, 上次換人不算, 今次榮子肯騎返有計.

威哥嘅鬥志就無可懷疑啦!上場擺明湯仔騎唔掂,用黎海肯定騎高半班以上啦!

上次隻獅應該說完全沒跑過, 同場頭馬是黎仔騎的超力駒.
占叔對這場有什麼看法, 給我們分享分享

好!我地又大家一齊嚟分享吓我嘅睇法:
由於我認定萊哥嘅華麗堡必死無疑,所以首先就要考慮佢為誰而去担飛,睇左所有此場練馬師,關係至佳非高廄莫屬的恭喜發財,此馬至今祗由桌利取1W, 相信練馬師同馬主都唔多同意,睇翻此馬上兩次1800,2000跑法,就冇乜大驚喜,反而是兩次入閘的飛嚇了一跳,但今次高仍不嫌不棄繼續用基仔,同睇到基仔晨操非常勤力同高操馬,有操冇騎都在所不計,反映此對配搭關係至佳,有人可能對此駒排12檔而產戒心,但我却信心十足,跑谷排大外檔其實要有另一種解法,例如騎師如萊,昌哥就排外檔就一定好過排一檔,而一些大隻馬如卡加大師,尊x福星,同埋長途縮短馬,而恭喜發財就是以長縮短,同埋上星期三佢竟有贏馬路程1800不跑,偏偏選擇嚟個個都話短嘅1650嚟跑就擺明求冷而來,再睇此場應是一場有步速賽事,佢在外檔,應該可以輕易取位,咁係直路就哈哈哈了!不過,唔好咁開心住,個W可能俾人搶錢得翻一半到啦! 嗰陣時就:cry:

Profiles of JimmyMa   
limc366

註冊於: 18/05/2009
發帖數目: 69
發表於: 2012-04-25 on 15:46
占兄:分析得咁透徹,真係唔買都唔得,一於支持....YEAH

Profiles of limc366   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2012-04-25 on 18:17
一場分析是弱組賽事,實力次一等的馬都有機會贏得。12駒並無一只超級馬。至於恭喜發財,不喜歡佢操練無拍跳功夫,高柏新馬,喜歡拍跳最後二課,呢只無啊。都唔多睇好。喜歡日月霸王,跑法主動,位置一席應該有。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-04-25 on 18:46
Quote:

On 2012-04-25 18:17, kamchung wrote:
一場分析是弱組賽事,實力次一等的馬都有機會贏得。12駒並無一只超級馬。至於恭喜發財,不喜歡佢操練無拍跳功夫,高柏新馬,喜歡拍跳最後二課,呢只無啊。都唔多睇好。喜歡日月霸王,跑法主動,位置一席應該有。

嘩Kam兄,乜咁耐唔見呀!仲以為你移左民添!咁耐冇見,難得你仲喺咁幽默,依場係5班馬就梗係弱組賽事啦!5班弱組賽仲要揾隻超班馬,你真係識講笑!

Profiles of JimmyMa   
limc366

註冊於: 18/05/2009
發帖數目: 69
發表於: 2012-04-25 on 19:17
占兄...發財囉

Profiles of limc366   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2012-04-25 on 19:20
Good.

I bet this horse thu IDD call...

good to recover my lost on this horse last time.

Profiles of rodney     
Amateurterry

註冊於: 01/10/2011
發帖數目: 77
發表於: 2012-04-25 on 19:20
服晒

Profiles of Amateurterry   
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2012-04-25 on 19:24
眼光独到。佩服。。

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2012-04-25 on 19:25
有赢兄在,JIM叔更加发威,连给人打劫一半也有预卜

Profiles of yeunglm2005   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款