登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 7元份職業馬經排位報
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 7元份職業馬經排位報
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-05-03 on 20:06
今日買份排位報,竟然得依份馬報賣7元,真係高級左!唔通佢啲內容係唔同啲?有邊位馬友今日仲買依份排位報呢?

Profiles of JimmyMa   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-05-03 on 22:51
I did not buy 排位報 for a long time, I started buy 幸運馬經 since 1980. At that time, it is $5. After I join this net, I start using the information provided here, it is much detail as I do not know how to 看狀態. I just guess from the 賠率 and the trend of the 練馬師. That's the reasons why I always loss. I also do not believe tips on the newspaper as well.

Profiles of fatmanchai   
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2012-05-03 on 23:02
我個本要23蚊,咁......

其實船主肯攪攪呢個網,你就可以慳返個7蚊啦。
(話時話,船主呢條友真係懶到搾汁,幾年都唔肯執執個網,依家用呢個網如果想學排位咁睇,成日要Click,又要等Load,人老左,Load完已經唔記得想睇咩。唉!唔知要等到幾時佢老人家先肯整個正常可以睇晒全部馬資料既排位出黎。)

Profiles of shwong   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2012-05-04 on 10:02
好似係職業賣7蚊?係嘛?
不過賠率版都有一份係7蚊,好似叫先鋒?真係唔係好記得!其實我都有一秒衝動想過買黎睇下有乜咁特別?有無師兄買左?講黎聽聽?

Profiles of hinchung   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-05-04 on 13:16
Quote:

On 2012-05-03 22:51, fatmanchai wrote:
I did not buy 排位報 for a long time, I started buy 幸運馬經 since 1980. At that time, it is $5. After I join this net, I start using the information provided here, it is much detail as I do not know how to 看狀態. I just guess from the 賠率 and the trend of the 練馬師. That's the reasons why I always loss. I also do not believe tips on the newspaper as well.

Fat兄,馬簿由於編幅所限,好多資料係冇法登出嚟,絶對係唔可以同排位報比,剩係一樣8程往績就已無法登出嚟了!我自己當年就買好運,大勝(好似係),依家諗起真係覺得好呆9, 我係用嚟睇圖片囉!

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-05-04 on 16:22
Quote:

On 2012-05-03 20:06, JimmyMa wrote:
今日買份排位報,竟然得依份馬報賣7元,真係高級左!唔通佢啲內容係唔同啲?有邊位馬友今日仲買依份排位報呢?

小弟初到貴境時,3蚊雞食到碗牛腩河,宜家分分鐘收30蚊,與時並進呀占叔叔!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-05-04 on 17:40
Quote:

On 2012-05-04 16:22, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-03 20:06, JimmyMa wrote:

小弟初到貴境時,3蚊雞食到碗牛腩河,宜家分分鐘收30蚊,與時並進呀占叔叔!

"與時並進"真係可圈可點!應該講加得就加就真!
但係依份賣7元嘅排位版同其他賣6元嘅有乜分別呢?
唔通佢啲資料多啲,貼士準啲?抑或加左個按鐘仔指南專檔,就賣貴一元?如果唔係,市場競爭咁激烈,你賣7元,點解我要買你先?好似我以前睇專業咁,後來發覺依張報紙諗住銷量好,就不思進取,你俾意見佢,佢仲寸翻你轉頭,一句:你可以唔睇!就回覆左你。好彩佢咁對我,激發我轉睇太陽排位,先至發覺我終於找到了!(非廣告)

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-05-04 on 20:01
Quote:

On 2012-05-03 23:02, shwong wrote:
我個本要23蚊,咁......

其實船主肯攪攪呢個網,你就可以慳返個7蚊啦。
(話時話,船主呢條友真係懶到搾汁,幾年都唔肯執執個網,依家用呢個網如果想學排位咁睇,成日要Click,又要等Load,人老左,Load完已經唔記得想睇咩。唉!唔知要等到幾時佢老人家先肯整個正常可以睇晒全部馬資料既排位出黎。)

haha呢家個排位表唔好咩?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2012-05-04 on 22:19
老實講,依家呢個係好好。

但如果可以一次個顯示晒嗰場既全部馬,就會係極之好(因為可以當排位黎度馬,而重要全港都冇一份報可以好似你咁詳盡)。

船主你有時間先諗啦!其實我都唔係想你改野,
而係想你加D傳統報紙冇辦法做到既新野。

如果你有時間而又想向難度挑戰,我可以整張樣版過你睇。

Profiles of shwong   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-05-04 on 22:23
Quote:

On 2012-05-04 17:40, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-04 16:22, samana wrote:
Quote:

"與時並進"真係可圈可點!應該講加得就加就真!
但係依份賣7元嘅排位版同其他賣6元嘅有乜分別呢?
唔通佢啲資料多啲,貼士準啲?抑或加左個按鐘仔指南專檔,就賣貴一元?如果唔係,市場競爭咁激烈,你賣7元,點解我要買你先?好似我以前睇專業咁,後來發覺依張報紙諗住銷量好,就不思進取,你俾意見佢,佢仲寸翻你轉頭,一句:你可以唔睇!就回覆左你。好彩佢咁對我,激發我轉睇太陽排位,先至發覺我終於找到了!(非廣告)

占兄可能了有所不知,依樣嘢係市場心理学,小弟假假地都算是中國苐一批個體戶,對依啲小販經濟嘅認識可能唔少於果位教經濟的亂買Sir.小弟落街市買菜.如有6文斤同7文斤嘅菜心,小弟就指定係買7文斤嘅來滿足自己仇富嘅心態......
其次,如果比貼士,你信係職業嘅,定係非職業嘅先,淨係職業呢個名詞,已經值多一文啦,唔信你揾位自由行的北地朋友帮你随便買份馬經試下,中的機會都唔細架!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款