登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 7元份職業馬經排位報
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 7元份職業馬經排位報
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2012-05-05 on 22:17
估唔到咁就加左兩蚊雞

想當年我讀小學二年級嘅時候(16年前吧), 個份排位都係5蚊雞

Profiles of RyanMorre   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-05-05 on 22:55
Quote:

On 2012-05-05 19:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 18:44, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 18:18, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 17:15, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 15:44, bluechips wrote:
唔系職業咁簡單既 JimmyMa

請問以下屬於邊個馬房的馬了,thanks !

05-05-2012 踱步
04-05-2012 踱步
03-05-2012 踱步
02-05-2012 踱步
01-05-2012 踱步
30-04-2012 踱步
29-04-2012 踱步
28-04-2012 踱步
26-04-2012 踱步
25-04-2012 踱步
24-04-2012 踱步
23-04-2012 踱步
22-04-2012 踱步

考我添,哈哈!咁麻煩你寫清楚是誰踱步,在內圈,抑或外圈,飛機場,又或彭福!如果我咁睇你列出嚟,就知你對賽馬認識很膚淺,你連地方邊度打邊度都未識分!我諗全港嘅報紙都揾到啲操練好似你咁登出嚟!

05-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
04-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
03-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
02-05-2012 內圈 快踱一圈 助手
01-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
30-04-2012 內圈 倒快兩圈 助手
29-04-2012 內圈 快踱一圈 助手
28-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
26-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
25-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
24-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
23-04-2012 內圈 倒快兩圈 助手
22-04-2012 內圈 快踱一圈 助手

" 埋門兩星期每日晨操資料 "
我想知道你對我以上中文演譯有冇誤解先?你係咪番書仔?
這些祗有踱步而沒有操練時間祗會有兩個理由:
1. 啱啱兩星期前一點跑過,而不需再跳時間祗踱步便可出賽2. 一隻健康有問題馬出賽,連埋門操都唔操得,祗靠踱步。
但我看嚟你以上踱步資料絶非是我講的埋門出賽馬,對嗎?而是隻沒有賽程的馬,另外,我看到你踱步資料,有兩課在星期日都出踱,但在連續會兩次星期日踱步嘅練馬師就5隻手指都數得哂!結論就係:
這是一隻沒有賽程和健康有問題的馬,因為連時間都冇(除非你冇打出嚟).
在星期日都唔休息仲日日踱步就祗有幾個練馬師,就係告仔,神仙同老蘇. 但應該前兩個似啲!
唔知你對我嘅答覆又滿唔滿意呢?

不是, 我只是在'馬會晨操' 資料庫取的資料.

咁你都要話俾我知依隻係乜馬,點解係兩星期內連操都唔操先至得架!照計隻馬健康正常,神仙同告仔冇可能俾隻馬咁歎世界喎

占兄,好簡單,佢唔抵得你認專業,想話自己比你更專業啫,咪請佢講解下佢啲專業知識囉!
小弟認為占兄以賭馬為生就是職業,以操練為出手依據就是專業,這沒有什麼好質疑的!不知其他朋友認同否?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
咖啡恩so18888

註冊於: 20/10/2011
發帖數目: 232
發表於: 2012-05-05 on 23:37
我只想知係邊隻馬姐

Profiles of so18888   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2012-05-06 on 00:34
Quote:

On 2012-05-05 22:55, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-05 19:15, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 18:44, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 18:18, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 17:15, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 15:44, bluechips wrote:

考我添,哈哈!咁麻煩你寫清楚是誰踱步,在內圈,抑或外圈,飛機場,又或彭福!如果我咁睇你列出嚟,就知你對賽馬認識很膚淺,你連地方邊度打邊度都未識分!我諗全港嘅報紙都揾到啲操練好似你咁登出嚟!

1. 啱啱兩星期前一點跑過,而不需再跳時間祗踱步便可出賽2. 一隻健康有問題馬出賽,連埋門操都唔操得,祗靠踱步。
但我看嚟你以上踱步資料絶非是我講的埋門出賽馬,對嗎?而是隻沒有賽程的馬,另外,我看到你踱步資料,有兩課在星期日都出踱,但在連續會兩次星期日踱步嘅練馬師就5隻手指都數得哂!結論就係:
這是一隻沒有賽程和健康有問題的馬,因為連時間都冇(除非你冇打出嚟).
在星期日都唔休息仲日日踱步就祗有幾個練馬師,就係告仔,神仙同老蘇. 但應該前兩個似啲!

咁你都要話俾我知依隻係乜馬,點解係兩星期內連操都唔操先至得架!照計隻馬健康正常,神仙同告仔冇可能俾隻馬咁歎世界喎

占兄,好簡單,佢唔抵得你認專業,想話自己比你更專業啫,咪請佢講解下佢啲專業知識囉!
小弟認為占兄以賭馬為生就是職業,以操練為出手依據就是專業,這沒有什麼好質疑的!不知其他朋友認同否?

有麝自然香
夠辣先係薑
有目齊共睹
挑戰易遭殃

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-05-07 on 11:23
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

我老友講得啱,你老占夠胆係DB認屎認忽,就要預左俾人挑戰,駛乜避左啲友仔呢?再者,你都唔係第一次俾人挑戰啦!講得啱!咁我以後繼續係度吹水,各位多多俾面!
Blueclips兄,你既然考得我,我亦答覆左你,你係咪應該係度將答案公開呢?
一句: 不是, 我只是在'馬會晨操' 資料庫取的資料.
真係問非所答,我諗DB好多馬友都想知道你依隻係乜馬喎!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2012-05-07 on 19:06
占兄,我估不少网友都想見識下你的功力.只不過依位朋友語帶輕佻,無心挑衅而巳,公道自在人心,你都唔使勞氣!
其實你老人家依廿年,日日揾幾份報紙出氣,剪剪貼貼咁,唔熟有鬼啦,係咪.啲後生仔少見多怪啫......
小弟以前有位馬友,佢七歲多嘅仔,居然徒手画得出馬會所有現役馬的彩衣,咁又算唔算專業呢?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
MLC

註冊於: 09/04/2008
發帖數目: 145
發表於: 2012-05-07 on 19:56
我已在這綱三四年了,從一個什麼都不知到現在略知一二,都是跟占sir,Sam哥及綱上各位大大學習,雖然我很少蒲頭,但每日都會上嚟睇睇各大大嘅Post,從中吸取有用的知識,其中占Sir嘅理論我係完全Buy的. 因此在去年馬季也學學占Sir抄操,今年我用了我皮毛知識也搵度一些! 因這次有師兄挑戰我偶像,不出來支持一下占sir,都不是他的fans. 這位挑戰我偶像嘅師兄,不如這樣吧! 等我這個鳥菜同你玩下,每人每賽日post隻馬上嚟! 睇下占Sir嘅理𤦎係唔係掂呀!不敢同我玩就請不要挑戰我偶像!ok!

Profiles of MLC   
MLC

註冊於: 09/04/2008
發帖數目: 145
發表於: 2012-05-07 on 19:57
我已在這綱三四年了,從一個什麼都不知到現在略知一二,都是跟占sir,Sam哥及綱上各位大大學習,雖然我很少蒲頭,但每日都會上嚟睇睇各大大嘅Post,從中吸取有用的知識,其中占Sir嘅理論我係完全Buy的. 因此在去年馬季也學學占Sir抄操,今年我用了我皮毛知識也搵度一些! 因這次有師兄挑戰我偶像,不出來支持一下占sir,都不是他的fans. 這位挑戰我偶像嘅師兄,不如這樣吧! 等我這個鳥菜同你玩下,每人每賽日post隻馬上嚟! 睇下占Sir嘅理𤦎係唔係掂呀!不敢同我玩就請不要挑戰我偶像!ok!

Profiles of MLC   
晒馬samana

發表於: 2012-05-07 on 20:35
Quote:

On 2012-05-07 19:57, MLC wrote:

算了吧,菜鳥兄,如果輸了給你,我咪什麼鳥都不是?唔制唔制!

晒馬samana

發表於: 2012-05-07 on 20:36
Quote:

On 2012-05-07 19:57, MLC wrote:

算了吧,菜鳥兄,如果輸了給你,我咪什麼鳥都不是?唔制唔制!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款