登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 7月8日請教占叔
Author 7月8日請教占叔
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2012-07-06 on 14:25
2場軒轅勇將和自家威點睇,上場在軒轅勇將前面2隻, 再出都再入P,而自家威今季11場用左8個不同騎師, 到底想點 !?
6場心甜意合會否幫強哥畢業.
8場仲有隻巴其利, 強扳上手風順的潘頓, 跑返泥地強項.

Profiles of yeunglm2005   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-07-06 on 15:11
Quote:

On 2012-07-06 14:25, yeunglm2005 wrote:
2場軒轅勇將和自家威點睇,上場在軒轅勇將前面2隻, 再出都再入P,而自家威今季11場用左8個不同騎師, 到底想點 !?

楊仔,你講咁多隻馬,一下子好難覆你,明晚啦!

Profiles of JimmyMa   
上盤alwayswin2004

註冊於: 27/03/2010
發帖數目: 639
發表於: 2012-07-06 on 22:09
我又搭單請教占叔

3場2 號乘奔御風同對手拍埋應高d, 但14檔大打折扣. 呢埸天光明諗得過嗎?

謝謝

Profiles of alwayswin2004   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-06 on 22:25
Quote:

On 2012-07-06 22:09, alwayswin2004 wrote:
我又搭單請教占叔

3場2 號乘奔御風同對手拍埋應高d, 但14檔大打折扣. 呢埸天光明諗得過嗎?

謝謝

上盘兄,我睇馬習慣由尾場睇番轉頭,仲未到第三場,不過星期日達哥啲馬兩隻柏寶,兩隻潘頓,係絶少見的強陣,都應該花啲時間去研究吓,暫時估計應該有頭馬交待的,明晚覆你吧!

發表於: 2012-07-06 on 22:46
有勞及謝謝占叔.

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-07 on 10:53
Quote:

On 2012-07-06 14:25, yeunglm2005 wrote:

楊仔,我就咁睇:
R2 不值得花時間去研究,因為不明物體太多,容易誤中副車,况且你講隻係熱門,更不應該浪費時間!
R6 我當初對依隻馬都有興趣,但睇落都係留番下季好啲!
R8 我睇隻馬已回落,霍大少啲谷馬麻麻地,我唔睇好!
至於我已有心水未?答案係有,稍後大家一齊分享吓喇

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-07 on 19:49
Quote:

On 2012-07-06 22:09, alwayswin2004 wrote:
我又搭單請教占叔

謝謝

我赌马唔會太戒意個排位,尤其係冷門,我主要在操練上睇隻馬準備而去確定佢有冇鬥志!你真叻!問達哥嘅馬,佢嚮操練上一向無從捉摸,隻馬跑完可以休息10日8日唔出嚟又贏得,放草34拾日翻嚟又贏得,跑完34日再出突然又贏得,總之,冇得估!咁隻乘奔買唔買得過,我就一定唔會買啦!
咁天光明呢?如果一定要二揀一,就天光明囉!其實依場馬要我揀,我暫時會係5-9-14考慮,尤其隻5, 我比較鍾意多啲!

發表於: 2012-07-08 on 00:40
謝謝占兄詳細回覆

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-07-08 on 11:03
Quote:

On 2012-07-07 19:49, JimmyMa wrote:
Quote:

我又搭單請教占叔

謝謝

我赌马唔會太戒意個排位,尤其係冷門,我主要在操練上睇隻馬準備而去確定佢有冇鬥志!你真叻!問達哥嘅馬,佢嚮操練上一向無從捉摸,隻馬跑完可以休息10日8日唔出嚟又贏得,放草34拾日翻嚟又贏得,跑完34日再出突然又贏得,總之,冇得估!咁隻乘奔買唔買得過,我就一定唔會買啦!
咁天光明呢?如果一定要二揀一,就天光明囉!其實依場馬要我揀,我暫時會係5-9-14考慮,尤其隻5, 我比較鍾意多啲!

上盤兄,今朝睇哂啲馬操練有以下補充,天光明你可以買,但要等隻自家威三甲不入才好去買,另外今日何良可能冚旗,放棄童夢!至於我唔買乘風,理由是此馬今季已由綸兩W1P,揾到柏寶,唔好攪我囉!迫我揀,令揀佢另一隻囉!

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款