登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 唔知攪乜野,有D厭戰feel!
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 唔知攪乜野,有D厭戰feel!
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2012-07-07 on 14:41
不過明日有11場的話,都會買幾場啦!hehehe
明日就一定唔入場了!

度來度去都係熱門....無晒心機呀~~~
唯有揀D熱得黎都仲有少少錢分下既馬啦!

第二場個D11年度馬,都唔知係咪真係得?如果真係得,會唔會好鬼熱呢?還是步署好明日殺我地一個措手不及?如果係的話,賠率有機會睇得出!但舊馬當中7軒轅勇將呢個程有過好成績,近況又唔係差,所以要佢先,之後揀5快達小子,因為輸俾好辣椒個場真係跑得唔錯,回來沙田1200有機會一Q回來。

第五場5卡加大師,上場以為佢有成8-10倍,點知一野打落去到四倍幾?!今場希望佢可以食多場!係驚佢上場食得太飽而已!

第六場8開心駕到兩場泥地1650都跑得不錯!無論漫泥定好泥都入到黎!搏到贏為止吧?

第七場1進攻足球,呢場輪到韋東配,係入球時候喇掛?!5京城三寶,呀強哥仲差一場之嘛!無理由搏唔到既!有能力既馬一定會搏!就單Q吧!

第九場,呢場揀隻大家可能話我痴線既馬,5好嘜!呢隻野無論1600定近績都唔係好差架咋!隻馬成日近,如果粒鑽石有乜三長兩短...呢隻野係度有乜咁奇?就算贏唔到粒瓚石,估計place都有八倍掛?

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-07-07 on 20:29
Quote:

On 2012-07-07 14:41, hinchung wrote:
明日就一定唔入場了!

第二場個D11年度馬,都唔知係咪真係得?如果真係得,會唔會好鬼熱呢?還是步署好明日殺我地一個措手不及?如果係的話,賠率有機會睇得出!但舊馬當中7軒轅勇將呢個程有過好成績,近況又唔係差,所以要佢先,之後揀5快達小子,因為輸俾好辣椒個場真係跑得唔錯,回來沙田1200有機會一Q回來。

第五場5卡加大師,上場以為佢有成8-10倍,點知一野打落去到四倍幾?!今場希望佢可以食多場!係驚佢上場食得太飽而已!

第六場8開心駕到兩場泥地1650都跑得不錯!無論漫泥定好泥都入到黎!搏到贏為止吧?

第七場1進攻足球,呢場輪到韋東配,係入球時候喇掛?!5京城三寶,呀強哥仲差一場之嘛!無理由搏唔到既!有能力既馬一定會搏!就單Q吧!

第九場,呢場揀隻大家可能話我痴線既馬,5好嘜!呢隻野無論1600定近績都唔係好差架咋!隻馬成日近,如果粒鑽石有乜三長兩短...呢隻野係度有乜咁奇?就算贏唔到粒瓚石,估計place都有八倍掛?

老師,你收左嗰10幾個有排都未駛哂,就梗係有啲患得患失唔知點咁嘅感覺啦!我地啲刮痧都冇嘅,仲唔搏老命係最後三仗揾翻啲歇暑費,依個暑假點過呀!

Profiles of JimmyMa   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2012-07-07 on 22:32
很多這裡的網友,都知道我楊駿對賽馬曾經很狂熱,沒錯,是曾經!

N年前一心只想做評馬人,一直朝這個方向進發,只是運氣不好,每次都因某些事做不長,慢慢,希望只換來失望……

上季暑期發生了某些事,眼看了某些變遷,熱情一下子更跌進冰點!不是沒有,只是真的時不與我!

如今只覺得,暑期不是暑期,83天更加是漫長得來而沒甚滿足感的!

此刻,我只感到,某些所謂理想,埋藏於心底裡好了,反正說出來,人家也只覺得你做白日夢!

Profiles of andrew410   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2012-07-07 on 22:35
SORRY,POST錯位

Profiles of andrew410   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-07-08 on 00:17
一季長溜溜,家下至搵抖暑費。你估係強哥咩?睇黎占爺除了是搞馬專家外,亦是一位搞笑高手呵!

而家果種感覺呢,就像明天要上河北睇廠了,太太催着早些上床休息,臨行密密刨,意恐遲遲歸呀,唔怪得老師說有些少倦意feel哗••••••

晗哈,尽人事吧!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

發表於: 2012-07-08 on 09:05
占兄,你玩我呀?十幾個...我知你地投注額都唔止呢個架!嘿嘿嘿!

可能你心裡面諗...哼...你個死仔包未見過大蛇痾尿....我一場WPQ都十個啦!

你帶我地去那個地方,好似係好高額投注先可以享用既地方....我開頭都唔知,後尾馬會有本小冊子俾我,我想book都俾人串...先生…你未夠資格book喎?瘀左....即刻cut左佢線!可想而知...你根本就係大大戶...hehehehe。(係網上爆左你嚮口)

Quote:

On 2012-07-07 20:29, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-07-07 14:41, hinchung wrote:
明日就一定唔入場了!

老師,你收左嗰10幾個有排都未駛哂,就梗係有啲患得患失唔知點咁嘅感覺啦!我地啲刮痧都冇嘅,仲唔搏老命係最後三仗揾翻啲歇暑費,依個暑假點過呀!

發表於: 2012-07-08 on 09:09
咁我又講個笑話俾大家知丫!N年前,我都想報一個馬房管理既course,想投身馬圈...因為我真係好like馬,細細個已經學騎又學賭…好似醬爆話齊,我可嘗唔係想成為一個練馬師?

不過講俾人聽,笑爆左人地個口啦!嘻嘻....

人生總會有D殘酷,但係總之做自己想做既野啦!做唔到的話,面對佢enjoy....haha

P.S.我一世人最憎就係教書同finance,我依家咪又係靠教書及Finance搵食....!@#$%$^&
總之enjoy佢啦!hahah

Quote:

On 2012-07-07 22:32, andrew410 wrote:
很多這裡的網友,都知道我楊駿對賽馬曾經很狂熱,沒錯,是曾經!

N年前一心只想做評馬人,一直朝這個方向進發,只是運氣不好,每次都因某些事做不長,慢慢,希望只換來失望……

上季暑期發生了某些事,眼看了某些變遷,熱情一下子更跌進冰點!不是沒有,只是真的時不與我!

如今只覺得,暑期不是暑期,83天更加是漫長得來而沒甚滿足感的!

此刻,我只感到,某些所謂理想,埋藏於心底裡好了,反正說出來,人家也只覺得你做白日夢!

發表於: 2012-07-08 on 09:12
今日見第八場有兩隻退出,咁我就加多隻時時『手羅』彩呢,其實我本來幾like佢,就係驚退出個兩隻!反而大熱門初出個隻,我有少少like佢,但係20幾蚊,方仔柏寶呢個組合,係咪會溶左呢?

所以我買多場!

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-07-08 on 10:00
[quote]
On 2012-07-08 09:05, hinchung wrote:
占兄,你玩我呀?十幾個...我知你地投注額都唔止呢個架!嘿嘿嘿!

可能你心裡面諗...哼...你個死仔包未見過大蛇痾尿....我一場WPQ都十個啦!

你帶我地去那個地方,好似係好高額投注先可以享用既地方....我開頭都唔知,後尾馬會有本小冊子俾我,我想book都俾人串...先生…你未夠資格book喎?瘀左....即刻cut左佢線!可想而知...你根本就係大大戶...hehehehe。(係網上爆左你嚮口)

Quote:

On 2012-07-07 20:29, JimmyMa wrote:
Quote:

明日就一定唔入場了!

老師,賭得大,壓力好大嫁!我賭左幾拾年馬,就等於食左幾拾年白粉,明知自己搣唔甩,就祗好面對現實,積極鑽研更高深嘅跑馬知識吧了!看見你買馬,娛樂多於一切,這是一個非常高EQ嘅人才可做到,換轉他人,此人已走火入魔了,像我!你能做到此點,說真話我真的很佩服,想當年,我也曾像你一樣,以娛樂為主,在公衆棚三樓孭住袋嘻嘻哈哈買馬,中完蔡鎮威大冷,跟住又連中幾場冷嘢,攪到三樓啲人嗰嗰贏到笑,攞現金券買馬嗰主任都識得我,嘩!又中牙?張現金券都10幾萬喎仲唔收錢?但自此.........,到今日,我還可以行翻轉頭像你一樣享受這高尚娛樂嗎?

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2012-07-08 on 11:16
剛剛再訓多轉,依家先睇到!hahaha

占兄,要對自己有信心先會咁做!我聽過你講幾次野就知你做功課做到足晒個種!

亦都講真,我無咁有恆心去做咁多功課架。呢個我都好佩服你的!

我就講真好多時都係隨心,是鬼但啦!買得但一百幾十...我轉個頭就去買好嘜WP架喇...各100...haha但係亦好老實講,要我買10萬WP的話,我可能又度完都唔知點,變左買海鑽石!

呢種壓力,我明白及理解,但係我無咁既勇氣去面對呀!

[quote]
On 2012-07-08 10:00, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-07-08 09:05, hinchung wrote:

Quote:

Quote:

明日就一定唔入場了!

老師,賭得大,壓力好大嫁!我賭左幾拾年馬,就等於食左幾拾年白粉,明知自己搣唔甩,就祗好面對現實,積極鑽研更高深嘅跑馬知識吧了!看見你買馬,娛樂多於一切,這是一個非常高EQ嘅人才可做到,換轉他人,此人已走火入魔了,像我!你能做到此點,說真話我真的很佩服,想當年,我也曾像你一樣,以娛樂為主,在公衆棚三樓孭住袋嘻嘻哈哈買馬,中完蔡鎮威大冷,跟住又連中幾場冷嘢,攪到三樓啲人嗰嗰贏到笑,攞現金券買馬嗰主任都識得我,嘩!又中牙?張現金券都10幾萬喎仲唔收錢?但自此.........,到今日,我還可以行翻轉頭像你一樣享受這高尚娛樂嗎?

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款