登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 散倉
Author 散倉
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-07-31 on 16:53
唔知香港馬會有冇規定一個馬房養馬不足一個指定數量就要散倉呢?

Profiles of JimmyMa   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-08-02 on 22:07
Quote:

On 2012-07-31 16:53, JimmyMa wrote:
唔知香港馬會有冇規定一個馬房養馬不足一個指定數量就要散倉呢?

冇人答得到我?其實依个问题,就當然係關於我地嘅華哥啦!今季係佢老人家最後一戰,依家有25隻,如果季初再冇馬贏,又走幾隻,咁得翻....隻?咁馬會,會唔會勸諭佢不如提早收皮呢?

fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-08-02 on 23:37
Quote:

On 2012-08-02 22:07, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-07-31 16:53, JimmyMa wrote:

冇人答得到我?其實依个问题,就當然係關於我地嘅華哥啦!今季係佢老人家最後一戰,依家有25隻,如果季初再冇馬贏,又走幾隻,咁得翻....隻?咁馬會,會唔會勸諭佢不如提早收皮呢?

No lol, Jockey Club has no guts ah.

Profiles of fatmanchai   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-08-03 on 17:17
Quote:

On 2012-08-02 23:37, fatmanchai wrote:
Quote:

On 2012-08-02 22:07, JimmyMa wrote:
Quote:

No lol, Jockey Club has no guts ah.

Fat兄,今次真系翻左嚟啦!讲吓你依拾几日地中海之旅嘅樂事俾我地聽吓啦!

jeff007

註冊於: 15/06/2008
發帖數目: 49
發表於: 2012-08-04 on 08:15

Quote:

Quote:

好似没有這種規定吧,練馬師正常只靠獎金和賭馬維生,如果没馬贏或馬房少馬一般都自動死亡。自己都失敗了唔通仲等人趕咁冇面咩。

Profiles of jeff007   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-08-06 on 17:14
Quote:

Quote:

其實華哥頂到今時今日,個底都算硬淨啦.有好多人比面,只不過成日要老叔父甩下巴,果廿多隻馬就唔襟拉走了,希望今季能有個好結尾啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-08-06 on 22:19
Quote:

On 2012-08-03 17:17, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-08-02 23:37, fatmanchai wrote:
Quote:

Quote:

Fat兄,今次真系翻左嚟啦!讲吓你依拾几日地中海之旅嘅樂事俾我地聽吓啦!

在 Yenibosna, Istanbul 透過手機
於 7月20日發佈
Upgrade 去商務客房.
今日遇到一個不愉快的經歷,旅行團book咗一房for 我家三口,但一入房只看見兩張牀,於是便怱怱打電話比領隊,點知條 front desk 友噴個領隊話個房係 for 三個人,領隊同佢講佢就賴旅行社比唔足料,哇,我火都嚟埋,想同個領隊落去同佢理論,一出門口,個領隊話佢可以同我哋換房,領隊醒目話要比客人睇睇先,於事領隊帶埋鎖匙同我哋去睇,點知唔睇由自可,一睇激到爆,間房仲細個先前個間,於是去前台炳佢,又話100% Guest Satisfaction Guarantee, 咁點樣 Gua 發,炳完一輪,佢就速速 upgrade 我去商務客房,唉!D咁嘅口號有Q用咩,管理不負責,棧令前線員工受罪 。

Profiles of fatmanchai   
jeff007

註冊於: 15/06/2008
發帖數目: 49
發表於: 2012-08-07 on 12:03

[/quote]其實華哥頂到今時今日,個底都算硬淨啦.有好多人比面,只不過成日要老叔父甩下巴,果廿多隻馬就唔襟拉走了,希望今季能有個好結尾啦!

[/quote]

是啊sam兄,記得華哥有隻馬夜晚出,元朗D鄉親吹到行話拉头马,点知輸到大家眼担担。。。信練馬師多數輸到直。傳說中只有賓康,幫他打飛D料夠堅。

Profiles of jeff007   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2012-08-07 on 12:51
Quote:

On 2012-08-07 12:03, jeff007 wrote:

其實華哥頂到今時今日,個底都算硬淨啦.有好多人比面,只不過成日要老叔父甩下巴,果廿多隻馬就唔襟拉走了,希望今季能有個好結尾啦!

[/quote]

是啊sam兄,記得華哥有隻馬夜晚出,元朗D鄉親吹到行話拉头马,点知輸到大家眼担担。。。信練馬師多數輸到直。傳說中只有賓康,幫他打飛D料夠堅。
[/quote]練馬師每次都有一份貼士比馬主的,小弟以前經常入場抄,那些年,小弟总結了些經驗,老賓和大摩夾埋就常有收獲!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款