登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 新季吹水近況帖
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 新季吹水近況帖
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-09-06 on 14:10
各位朋友

今季大家未就到時間聚餐,係度同大家吹幾句季前水。

首先多謝各位收費會員,今季依然支持小弟,曾有老友PM問今季人數如何,其實近年黎黎去去都係個D老朋友,新入會不太多。

但正如前兩日同rodney食飯所講,寫呢個網前後大概十年,期間呢十年自己情況起起落落,但回首番現在大部份收入來源,都係同呢個間接有關。

並唔係話呢個網可以直接養活我,而係識左好多朋友,係工作上一而再,再而三咁幫助我。回想起十年前,根本無諗過做個網會幫到自己咁多。係度再一次謝謝個幾位朋友。

而自己亦由三十歲,到今年的四十歲了,工作上沒希望更上一層樓,只望平平穩穩的過。

最後希望大家今季場場贏錢,身體健康

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
腐乳餸飯c2qp203

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 32
广州
發表於: 2012-09-06 on 16:42
Quote:

On 2012-09-06 14:10, home wrote:
各位朋友

首先多謝各位收費會員,今季依然支持小弟,曾有老友PM問今季人數如何,其實近年黎黎去去都係個D老朋友,新入會不太多。

但正如前兩日同rodney食飯所講,寫呢個網前後大概十年,期間呢十年自己情況起起落落,但回首番現在大部份收入來源,都係同呢個間接有關。

並唔係話呢個網可以直接養活我,而係識左好多朋友,係工作上一而再,再而三咁幫助我。回想起十年前,根本無諗過做個網會幫到自己咁多。係度再一次謝謝個幾位朋友。

而自己亦由三十歲,到今年的四十歲了,工作上沒希望更上一層樓,只望平平穩穩的過。

本身船主就适合食尼行饭既,自己觉得跑马是一门生意感做.能和你们在此交流真会得益不小,但愿能和你们成为朋友...

Profiles of c2qp203   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-09-06 on 20:32
Quote:

On 2012-09-06 14:10, home wrote:
各位朋友

𠵱!船主咁我都算係新丁,今年才是第二年,但小弟覺得船費物超所值,淨係同你哋班朋友交流已非常值得,更何況有占sir同亂買sir, 修馬sir, Rodney sir等高手指點及提供,D船費一定攞番有凸。我只是知得太遲囉,失先機!

Profiles of fatmanchai   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-09-06 on 20:37
船兄,你可能冇乜留意個人名board遮,我都發現左好多新名字,不過佢哋係咪交費會員我就唔知囉

Profiles of JimmyMa   
derbyprince

註冊於: 16/11/2007
發帖數目: 520
發表於: 2012-09-07 on 12:25
船主兄,
小弟加入多年,很少發聲,試試本季多點在此交流一下!希望大家場場贏錢!!
下次有聚會時,我也希望可以出席!

Profiles of derbyprince   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-09-07 on 13:38
Quote:

On 2012-09-07 12:25, derbyprince wrote:
船主兄,
小弟加入多年,很少發聲,試試本季多點在此交流一下!希望大家場場贏錢!!

HIHI

好呀,我們新季聚會仍未舉行,看看賽期有空檔時我會再舉辨聚會,再看看各位有空否。

多D上黎吹水啦

謝謝你

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
fatmanchai

發表於: 2012-09-07 on 18:51
Quote:

On 2012-09-07 13:38, home wrote:
Quote:

On 2012-09-07 12:25, derbyprince wrote:
船主兄,

HIHI

好呀,我們新季聚會仍未舉行,看看賽期有空檔時我會再舉辨聚會,再看看各位有空否。

多D上黎吹水啦

謝謝你

有飯局,預埋我,盡量出席。

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2012-09-07 on 19:33
船主,古語云:「三十而立,四十不惑。」與此跟大家一起互勉。順祝船主在新馬季,身體健康,工作順利,馬運亨通。
FATMAN 兄,你又拿我來開玩笑,我又怎可跟各位阿SIR 相提並論呢!多年來,我只是非常自私地分享自己對賽馬一點膚淺愚見。我的短文,也談不上對大家有什麼建設性幫助。唯有一點不變的是,我欣賞船主對香庫建立和堅持,亦珍惜他提供這個網上平台,容許小弟發聲。既然大家都是同坐一條「船」,我希望它會一直行下去,直到永遠。

Profiles of shimari   
fatmanchai

發表於: 2012-09-07 on 19:41
Quote:

On 2012-09-07 19:33, shimari wrote:
船主,古語云:「三十而立,四十不惑。」與此跟大家一起互勉。順祝船主在新馬季,身體健康,工作順利,馬運亨通。
FATMAN 兄,你又拿我來開玩笑,我又怎可跟各位阿SIR 相提並論呢!多年來,我只是非常自私地分享自己對賽馬一點膚淺愚見。我的短文,也談不上對大家有什麼建設性幫助。唯有一點不變的是,我欣賞船主對香庫建立和堅持,亦珍惜他提供這個網上平台,容許小弟發聲。既然大家都是同坐一條「船」,我希望它會一直行下去,直到永遠。

同意及支持。

文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2012-09-07 on 20:38
文武祝大家身體健康

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款