登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130130 谷草第一場五班 2200米
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 20130130 谷草第一場五班 2200米
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-01-29 on 12:53
如果說、DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬叠叠下集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇!

睇下呢個題目係DB開出嚟 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

願祝大家每次賽事都有個好開始!

pm/林老闆字
註:眾好友們如果你地係識/記得我pm同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。

Profiles of pmengineers   
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-01-29 on 13:40
Quote:

On 2013-01-29 12:53, pmengineers wrote:
如果說、DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬叠叠下集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇!

睇下呢個題目係DB開出嚟 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

pm/林老闆字
註:眾好友們如果你地係識/記得我pm同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。

競技英雄

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-01-29 on 13:43
Quote:

On 2013-01-29 12:53, pmengineers wrote:

pm/林老闆字

我作為db初哥,一定支持!我唔識睇晨操,馬匹狀態,呢D全靠占Sir,我純亂撞,一場我喜歡何良個隻,純粹個人直覺!

Profiles of fatmanchai   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-01-29 on 14:39
李金宝,係第一场呀,吴搭八呀!

肥仔,我都中意何良果隻,不過吴係馬,係人。。。。。
依场有根据長力马不多,依隻野上次勝同程带協小弟威威,加左十分後—直按兵不動,今次走返同程负輕,配上飛机雄,我中意到不得了,理论上除B加减體重會机高的,爪过小弟心急,有赔率不放手了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-01-29 on 14:46

依场有根据長力马不多,依隻野上次勝同程带協小弟威威,加左十分後—直按兵不動,今次走返同程负輕,配上飛机雄,我中意到不得了,理论上除B加减體重會机高的,爪过小弟心急,有赔率不放手了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2013-01-29 on 14:47
細佬都支持下先,呢場咸華隻發青光照計無理由咁屎。北半球馬睇腳法係長途最好。之前跑埋啲中距離跟本唔合發揮。今年隻馬五歲應該長成。其實075場開始已經上力可以搏命。嗰場跑之前咸華老人家仲親自試馬。最後末段均速而敗。証明1650跟本不合,但馬已有基本戰鬥力。跟住馬上增程。到233場跑2200在末段失先機下敗給頭三名都是五班頂什至四班也上名的能手,有晒交待。到上場全程三疊返來唔斷第四,肯定隻馬進步中而且勇態已備。

今次咸華老人家又親跳三段,年事已高重咁搏為乜?無非搵番些少退休金。希望唔好整個第四就慘。重P可考慮。

Profiles of Rod   
PITCHTEA

註冊於: 13/06/2003
發帖數目: 58
h.k
發表於: 2013-01-29 on 14:53
Quote:

On 2013-01-29 14:39, samana wrote:

何良個隻好似係小巴榮。

Profiles of PITCHTEA   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2013-01-29 on 15:04
Quote:

On 2013-01-29 14:46, samana wrote:

頭場賽事。
3號仔壽比南山 馬房匆出好
腳拖 6,7

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-01-29 on 16:06
頭場小弟要隻如日方中。

上場輸畀個隻馬叫彩利,跑完我連佢咩馬房都未知,兩佢本身都甩左第三個幾身位。

加程跑到2200雖然話係未知之數,但今場真正有賽績既唔多,兼且只負118磅排6位,形勢唔算太差,上手練馬師團體之馬應該有鬥志,呢家有十倍,可以搏下。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2013-01-29 on 16:31
Quote:

On 2013-01-29 16:06, home wrote:
頭場小弟要隻如日方中。

上場輸畀個隻馬叫彩利,跑完我連佢咩馬房都未知,兩佢本身都甩左第三個幾身位。

加程跑到2200雖然話係未知之數,但今場真正有賽績既唔多,兼且只負118磅排6位,形勢唔算太差,上手練馬師團體之馬應該有鬥志,呢家有十倍,可以搏下。

HOME Wish 3-6 Single Q

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款