登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130202 田草第一場四班 1000米
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 20130202 田草第一場四班 1000米
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-01-31 on 19:54
DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬叠叠下集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇!

睇下呢個題目係DB開出嚟 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

願祝大家每次賽事都有個好開始!

pm/林老闆字
註:眾好友們如果你地係識/記得我pm同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。
=======================

各位DB兄弟、星期三第一次開壇的第一場、Work、好似節節領先告白話:「呢場20倍冷W、一千三百幾冷Q、睇DB就即刻中…」。可能呢個新壇方式風水正確擺位、占爺亦即刻捧杯、要讚!當然亦要多謝其他參與比料D兄弟、多謝捧場。

小弟雖然無係第一場參與意見、只是負責開壇睇場、但好高興兄弟們的回應、好料故然好、溜料其實更加好、因為識得睇既人就自然知你黑、會避得開買小幾隻。陽謀論都得、好似小弟對奸仔隻小將軍部署、當然是老作、但又狀棍甘入左、雖然W唔到只得Q、都好好運啦。亦多謝老師開其它場次的壇、小弟就做野比料講、好不幸高耀同威利佳都變成大熱、何其不幸! 好彩隻小將軍有十六倍切入Q!

回修馬力哥哥:雖然小弟唔知修哥貴庾、而我亦望五之年、不輕了。

Go Go Go 、大家繼續努力!
pm字

Profiles of pmengineers   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2013-01-31 on 20:50
2號頭場跑直路賽,可以晏的入場等2,3場出擊!
pm 你會叄與嗎?
可以加位 !

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2013-01-31 on 23:20
韻出真愛, 苏伯伯是时候交待了。。。

Profiles of yeunglm2005   
lameaglepushingcar

註冊於: 29/09/2011
發帖數目: 129
發表於: 2013-02-01 on 13:02
佳音~!!!

Profiles of pushingcar   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-01 on 13:51
支持下先

頭場真係亂得可怕,最有本事應該係隻10尚駿心,但表現極度飄忽,我就唔夠膽捧場。
1黃金年代轉倉後試左課大閘走勢好左好多。
9翡翠明星印象中上仗孖寶飛幾勁,結果比隻「官仔骨骨」隊爆我條Q,相信今場一定有鬥心羅番。
兩隻初出馬「加威力」同「佳音」,睇試閘「佳音」好,要留意係之前試過三次閘無配備,一月廿二號加個眼罩走勢唔同晒,今次初出即B1,唔似熱身格局。

其餘「創出商機」呢D馬搏極都係咁上下,次次近次次熱,我唔要。

反而隻「韻出真愛」今場會有賠率,要請教下其他師兄。

暫時我選9翡翠明星 / 5佳音 / 1黃金年代 ,備選11韻出真愛,冷門4喜發龍

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-02-01 on 14:36
食左5日中藥,啲感冒仲未攪掂,琴晚仲突然咳得好犀利,,今日轉睇西醫,睇吓食左藥,個頭腦清唔清醒先!

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-01 on 14:59
Quote:

On 2013-02-01 14:36, JimmyMa wrote:
食左5日中藥,啲感冒仲未攪掂,琴晚仲突然咳得好犀利,,今日轉睇西醫,睇吓食左藥,個頭腦清唔清醒先!

老占,好好休息,早日康復。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-02-01 on 15:35
Quote:

On 2013-02-01 14:36, JimmyMa wrote:

占爺、身體要緊、保重保重並祝早日安康!
pm
(即是話早兩晚星期三頭場的20倍彩虹W搭勁威Q138倍是係“不在”狀態中射出、都甘叉勁、正常時咪排山倒海? 而西藥比較傷身、隻中藥可能對DB兄弟有D效喎!)

Profiles of pmengineers   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-02-01 on 15:46
我果啲生草藥,up得就up嘅,志在参與,不過就唔至於做燈吧,大家遷就下就好了!

依場就照例提供一只:
龍東至尊,
依隻馬上季52分3歲馬初跑直路可入冷位,照數計唔會係五班馬,今季老苗不斷換人換場地,一直都係跑最短途,近二三次開始有閘前飛了,本來想等佢加程才買,但今次見佢加了㗎生,換上個放得下嘅賢仔,輕之飄飄又做脚啦.去啦喂!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
elson2012

註冊於: 06/07/2012
發帖數目: 839
發表於: 2013-02-01 on 16:09
Quote:

保重身体啊,占SIR!
小弟转运靠你啊

Profiles of elson2012   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款