登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130220 第1場 第五班 "B" 1000米 葵涌讓賽
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 20130220 第1場 第五班 "B" 1000米 葵涌讓賽
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-02-18 on 21:47
DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬叠叠下集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇! 睇下呢個題目係DB開出嚟 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

好高興兄弟們的回應、好料故然好、溜料其實更加好、因為識得睇既人就自然知你黑、會避得開買小幾隻。陰謀陽謀論都得、當然老作亦可以、撞棍甘入左一D都唔出奇、總之大家各展奇謀、各展其長、開開心心各表己見、又何防!

pm/林老闆字

註:眾好友們如果你地係識/記得我pm同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。

香港碼頭會--- 英文版狗薄,有PP,海外出戰10績,有speed map......
Liup話,HK碼頭會都算幾照顧d海外狗迷, 呢份英文PDF版狗薄, 佢既排版format跟各歐美主流狗評機構出既PP十分相似, 熟口熟面好有親切感。
碼頭會網頁無 url link, 收埋比自己人,請唔好挍到見光死。
早版(版面chop住Early Version)狗會盡早出,開跑前一日先會做好擺上網的會是終版(版面chop住Final Version),可能連D最後補充或場地指數都加上罷。
下例是20/02/2013, 排位後將 URL的數字 改回賽狗天日子就得。
http://www.hkjc.com/images/PDF/20130220_starter_all.pdf

☆ 呢度好似越呢越刺激、咁就啱咯! 願祝大家每次賽事都有個好開始! **** 上期 Rod wrote: 恭喜發財! 萬事盛/ 共創良機/時時有機/ 鐵角, Q 249倍 QP 71倍 **** SAM 哥話: 想贏錢,唔睇節節領先嘅朋友,上db都得㗎!☆

===============================================================

第1場 葵涌讓賽, 20/02/2013, 19:15, 第五班, 草地, "B" , 1000米

馬號 綵衣 馬名 檔位 負磅 騎師 練馬師 馬匹體重 評分 配備 6次近績
1 名城 3 133 何澤堯 (-3) 方嘉柏 1053 40 B1/TT 4/2/9/9/7/6
2 枕住贏 4 133 霍勵賢 苗禮德 1234 40 V/TT 5/7/8/7/3/9
3 好笑容 5 131 黎海榮 (-2) 何良 1137 38 10/5/6/10/3/11
4 西域雄心 10 130 呂卓賢 (-10) 呂健威 1049 37 TT 6/6/9/10/2/4
5 奇無極 8 129 王志偉 (-2) 葉楚航 1094 36 H/TT 9/11/13/13/9/10
6 千笑 12 128 柏寶 蘇保羅 1034 35 B 11/12/2/2/5/4
7 凱旋無敵 11 126 吳嘉晉 (-7) 伍碧權 1059 33 B/SR 1/2/1/10/12/2
8 新界福星 2 126 潘頓 沈集成 1142 33 B/TT 14/10/9/9/11/8
9 聖氣凌雲 9 126 鄭雨滇 梁定華 1142 33 14/14/14/13/12
10 滿貫之寶 7 121 安國倫 告達理 1105 28 B/TT 9/10/12/11/3/10
11 普渡馗 6 113 楊明綸 (-2) 李易達 1197 19 V 4/11/8/3/6/9
12 地上最強 1 113 蔡明紹 (-2) 霍利時 999 15 B 8/4/8/14/4/10

Profiles of pmengineers   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-02-19 on 13:18
1 名城 同程3仗不上名 x
2 枕住贏 上仗99倍, 减2分, 重磅 x
3 好笑容 上仗99倍, 减2分,o
4 西域雄心 上仗好近, 减1分,o
5 奇無極 减3分 x
6 千笑 強配, 大外檔 x
7 凱旋無敵 上仗贏馬只加5分 x
8 新界福星 减4分 , 強配x
9 聖氣凌雲 久休复出 x
10 滿貫之寶 减2分o
11 普渡馗 上仗第4加2份!
12 地上最強 前仗第4加2份! 上仗不减分!

Hi, 又係我九up當秘笈呀!
執垃圾, 真係分分鐘發達无人知㗎.
華哥依樣嘢有專長, 唔會今期又係佢呀嘛?
依章直說, 首先要睇嘅係一對輕磅低分馬, 跑第4加2分, 當然係明醒嘅, 評磅員有心比佢哋留低玩多陣..
今次破格要隻减左4分嘅8 新界福星, 因為上仗明顯隔夜有飛, 除非是泥水特佳才有人落飞, 否則應該會是開始有計, 成哥擺潘安上去, 都是有心要交代, 唔係成日出入新界, 會比人拮車胎㗎.
剩下一個位, 在3 好笑容, 4 西域雄心, 10 滿貫之寶當中挑. 個人信近積及評磅員只减1分嘅4 西域雄心.

是日明燈:
11 普渡馗
12 地上最強
8 新界福星
4 西域雄心

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-19 on 13:38
頭場真係唔識揀。
隻隻都好似得與唔得之間,有實力既就排外檔。
唯一好少少叫係1名城,戴罩唔知幫唔幫到。
隻12地上最長有飛,點睇呢?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2013-02-19 on 15:54
我估3,7,12會係前面走,咁樣對隻2會有利。2仔上次1400拉住都撲上來,我睇今回好有機會Win。4仔唔洗講嘢係驚個人,見31號開始過檔操,希望發揮得好啲。再搏埋隻10。隻1都有機不過買唔到咁多了熱門梗係飛。12好咗一排但我估要等慢放入位。7今次對手強咗無咁順攤了。

咐碌當十足之選:

枕住贏
西域雄心
滿貫之寶

鐵角

Profiles of Rod   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-02-19 on 19:13
Quote:

On 2013-02-19 13:38, home wrote:
頭場真係唔識揀。
隻隻都好似得與唔得之間,有實力既就排外檔。
唯一好少少叫係1名城,戴罩唔知幫唔幫到。
隻12地上最長有飛,點睇呢?

船主,地上最長.....?你講緊邊樹先?好容易令人產生誤會架馬 ! 算把啦,就等大家誤會多陣啦

上次見到POST波仔,好似唔對路喎。波笨唔係用黎賭架馬 ! 係用黎睇囉,大家唔好又思歪呀嗄。

原本上次見到係琥珀讓賽,就諗住提供「鑽石麻甩瑙」啦。禁大家咪又可以買少匹囉。

今次輪到葵涌囉喎,仲唔係新界福星咩。禁既然係「釀菜」囉喎,就要埋有「草木」既梁定化囉。

我已經縮細晒D選馬範圍架LA,祝大家好運。

Profiles of shimari   
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-02-19 on 19:32
旦取"枕住羸" 今季初復出2場谷草都有阻滯,敗勿作準.其後無很端端走去跑田草減分落班跑呢場,操練又對辦,重win.(定下今次訓身定訓街 )

腳都係熱門個"名城"(馬有實力再來B1希望提升名次), "地上最強"(又係操到爆燈跑呢場+小蔡,再唔得摺埋等退役), "新界福星" (呢隻最睇唔透,之前有場谷草衝得好勁,番哥又走去騎,有權殺晒).Good Luck!

Profiles of fraksy   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-02-19 on 19:44
Quote:

On 2013-02-19 19:32, fraksy wrote:
旦取"枕住羸" 今季初復出2場谷草都有阻滯,敗勿作準.其後無很端端走去跑田草減分落班跑呢場,操練又對辦,重win.(定下今次訓身定訓街 )

腳都係熱門個"名城"(馬有實力再來B1希望提升名次), "地上最強"(又係操到爆燈跑呢場+小蔡,再唔得摺埋等退役), "新界福星" (呢隻最睇唔透,之前有場谷草衝得好勁,番哥又走去騎,有權殺晒).Good Luck!

勝源兄,但係我睇老苗隻"枕住羸"操練就唔多對辦喎!希望我睇錯啦!

Profiles of JimmyMa   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2013-02-19 on 20:41
未睇賠率,暫時只睇同程及近績,喜歡西域雄心及千笑,有近100倍單Q,又真係超左DD賠率囉。

Profiles of hinchung   
MLC

註冊於: 09/04/2008
發帖數目: 145
發表於: 2013-02-19 on 21:28
占Sir!你呢啲大師級又點會睇錯呀?有乜心中記得關照下我哋呢班fans! 另外想問你以下幾隻馬操練有冇特別:

1場8號
3場4號及11號
7場7號

謝謝!

Profiles of MLC   
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-02-19 on 22:10
Quote:

On 2013-02-19 19:44, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-02-19 19:32, fraksy wrote:

腳都係熱門個"名城"(馬有實力再來B1希望提升名次), "地上最強"(又係操到爆燈跑呢場+小蔡,再唔得摺埋等退役), "新界福星" (呢隻最睇唔透,之前有場谷草衝好勁,番哥又走去騎,有權殺晒).Good Luck!

勝源兄,但係我睇老苗隻"枕住羸"操練就唔多對辦喎!希望我睇錯啦!

占兄信你,抽番起半個身先。

Profiles of fraksy   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款