登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 我2月24前一定會記得投金秋呢隻馬..
Author 我2月24前一定會記得投金秋呢隻馬..
likehere

註冊於: 09/06/2011
發帖數目: 22
發表於: 2013-02-19 on 12:44
仲有兩隻揀咩好??? 可能有人唔知我講咩..我講緊既係6歲果個超新星打呲賽.
Details :
horse

Profiles of likehere   
popofa

註冊於: 11/06/2011
發帖數目: 10
發表於: 2013-02-19 on 13:05
我會估完之後再用個三隻馬買位置..希望必中!!
我已經有三個心水
我覺得樓主你可以揀埋軍功同埋得盛。

Profiles of popofa   
likehere

註冊於: 09/06/2011
發帖數目: 22
發表於: 2013-02-19 on 14:23
Quote:

On 2013-02-19 13:05, popofa wrote:
我已經有三個心水

軍功都有得諗下~~

Profiles of likehere   
popofa

註冊於: 11/06/2011
發帖數目: 10
發表於: 2013-02-19 on 14:25
Quote:

On 2013-02-19 14:23, likehere wrote:
Quote:

On 2013-02-19 13:05, popofa wrote:
我已經有三個心水

軍功都有得諗下~~

其實咁多靚馬, 有排諗..好彩仲有十日比我諗諗~
軍功做頭馬都有機會贏..

Profiles of popofa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-19 on 15:29
Quote:

我已經有三個心水

得盛,暫時得82分....打比報名馬之中,又高分過佢地既有廿幾隻....如果至打比之前都無再加分,都肯定跑唔到啦...而個遊戲係二月廿四號就截,到三月夠唔夠分跑都未知.....咁樣投法蝕晒章啦。

而且,就算比你係3月17號前可以贏到場,又加夠分羅到打比入場券,跟住仲有咁少時間準備黎跑,會唔會又再蝕多章呢??......

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-19 on 15:32
Quote:

On 2013-02-19 12:44, likehere wrote:
仲有兩隻揀咩好??? 可能有人唔知我講咩..我講緊既係6歲果個超新星打呲賽.
Details :
horse

我鍾意事事為王同醉必勝。
但佢地都唔係六歲.....係四歲....

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-02-19 on 19:13
今年打呲的確好混亂。舊年打呲出賽馬中,有6匹係100分以上 ; 最高更加是110分添。
依家暫時睇到最高分3匹馬4仔馬,有「老秋」、「大爛財」同「味力朱髀」,三隻100分穩得出賽權,相信練馬師都唔會再跑專心備戰。如果三隻最終都出賽既話,餘下席位得9個,而且打呲參賽馬平均評分應該是近年最低。

當中再減去今年好鬼經典既經典盃三甲馬,好似係自動攞到出線資格掛。

最後剩低6個吉閘箱,大家就要爭個你死我活勒。

分析係,有D馬主希望可以跑四仔一次既打呲,就算贏倒機會好低都唔緊要,就好似前季打呲禁。上年「黃蔗」錦標盟主「小橋漏水」禁樣,跑包尾 ? SO WHAT !?

禁點算呢 ? 香港2000米打呲點解好多時都出現高分低能情況就係禁解,因為有部份馬連1800都未跑過(香港計),2000米就更加添。

另外,就應該係騎師配搭問題。胡森已經領左野,好簡唔簡,搵個容易受傷的男人,呢次真係頭大如斗囉。其他練馬師就仲更煩,隻馬都唔確定有出賽資格,又點叫騎師打合同承諾出賽呢 ?

睇番經典盃個場D騎師。柏寶騎隻「金輸」99倍包尾,除非無得簡姐,唔係都好難說服自己再騎。
一級賽「巫師」又點呢 ? 排除有冇長力根據,93分夠「歡樂」可唔以安然無恙出到打呲呢 ?
仲有「醬男」李寶利,都係大菜騎師嘛。舊年打呲參賽馬最低分係87分,依家佢得個82分,真係危過危地馬拉架。

3月4號係打呲第三階段報名截止。即你話係呢日之前想跑打呲既馬,而又未報名的話,就要快D爭分勒。

總結係馬會負最大責任,只要係打呲前四星期設立預賽俾四仔馬出賽,入位就攞到入場卷。禁就騎師、練馬師同馬迷都叫好,係咪先 !

Profiles of shimari   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-02-19 on 19:22
更正:剩番8個席位先0岩!

Profiles of shimari   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-02-19 on 19:34
Quote:

On 2013-02-19 19:13, shimari wrote:
今年打呲的確好混亂。舊年打呲出賽馬中,有6匹係100分以上 ; 最高更加是110分添。
依家暫時睇到最高分3匹馬4仔馬,有「老秋」、「大爛財」同「味力朱髀」,三隻100分穩得出賽權,相信練馬師都唔會再跑專心備戰。如果三隻最終都出賽既話,餘下席位得9個,而且打呲參賽馬平均評分應該是近年最低。

當中再減去今年好鬼經典既經典盃三甲馬,好似係自動攞到出線資格掛。

最後剩低6個吉閘箱,大家就要爭個你死我活勒。

分析係,有D馬主希望可以跑四仔一次既打呲,就算贏倒機會好低都唔緊要,就好似前季打呲禁。上年「黃蔗」錦標盟主「小橋漏水」禁樣,跑包尾 ? SO WHAT !?

禁點算呢 ? 香港2000米打呲點解好多時都出現高分低能情況就係禁解,因為有部份馬連1800都未跑過(香港計),2000米就更加添。

另外,就應該係騎師配搭問題。胡森已經領左野,好簡唔簡,搵個容易受傷的男人,呢次真係頭大如斗囉。其他練馬師就仲更煩,隻馬都唔確定有出賽資格,又點叫騎師打合同承諾出賽呢 ?

睇番經典盃個場D騎師。柏寶騎隻「金輸」99倍包尾,除非無得簡姐,唔係都好難說服自己再騎。
一級賽「巫師」又點呢 ? 排除有冇長力根據,93分夠「歡樂」可唔以安然無恙出到打呲呢 ?
仲有「醬男」李寶利,都係大菜騎師嘛。舊年打呲參賽馬最低分係87分,依家佢得個82分,真係危過危地馬拉架。

3月4號係打呲第三階段報名截止。即你話係呢日之前想跑打呲既馬,而又未報名的話,就要快D爭分勒。

總結係馬會負最大責任,只要係打呲前四星期設立預賽俾四仔馬出賽,入位就攞到入場卷。禁就騎師、練馬師同馬迷都叫好,係咪先 !

修哥,唔駛諗得咁複雜喇,我係度開定張支票,一於事事為王做胆拖大摩馬就掂!高柏新可以將隻事事為王咁跑,一定事先同馬主拍心口講打比必是囊中物,否則依兩日都拉左倉啦! 強國人咁惡,佢點玩得起呢:lol:

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款