登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 『賽馬數據富』2013/03/02
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 『賽馬數據富』2013/03/02
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-03-02 on 22:43
Quote:

On 2013-03-01 21:33, home wrote:
你D選擇無我想揀架喎....

修兄既無私奉獻,大家當然有目共賭。
至於中與不中,當然有別論,亦唔會有包中。

至於對修兄專欄來說,小弟當然支持啦,不過知道修兄寫呢段野,一定要唔少時間,在此小弟希望修兄如私事或公務繁忙,可以減少D穩料時間,文章亦不妨減省一點。

始終大家都唔想你自私奉獻得太勁,而且大家仍會繼續支持你的。

船主,可能係性格關係,又或是太投入,我總想做得再出色一點,我所指當然不是數據命中率。

季初決定留下船網,當然希望出一分綿力,打造船網盛勢,再闖高峰(如有的話)。

現在,我當然明白是我高估了自己能力。

毫無疑問,數據的記錄及統計與分析,實在花了我太多私人時間。差不多所有空餘空間,都是埋首在螢光幕前「的的得得」。可惜是,有苦勞,但沒有太多得益及滿足感。甚至不能讓我的基金運作至季尾,儘管曾經挪用了四位數字做婚禮人情。:oops:

其實,我都擔心如果我「收歛」些少,會唔會有讀者認為我交行貨呢,因而離我而去 ?

今天我好像知道了答案。只要我抱持平常心,就好了。

[/quote]
修兄,你太自私了,怎能丢低兄弟们而独自去偷欢呢??支持你!
[/quote]

elson兄,多謝你支持占SIR同時,都無遺忘我。

Quote:

On 2013-03-02 03:36, geniusalex wrote:
賭馬無必勝 交流更重要

好像小弟文武貼出山埃馬多年..依然屹立不倒未被船主趕出大廳...就知每一個人..每一番話..每一種數據..都有佢既參考價值...不要輕易言退喔..修兄

感謝文武兄,又犧牲少少睡眠時間回覆我,保重身體啊。在船上得你同我經常將數據掛在口邊,大家都可能以為我地「講數」一定好叻。其實我成日俾小朋友呃架。

Quote:

On 2013-03-02 05:07, roober wrote:
小弟既回答都系選E,第一題E與眾不同,第二題E非同凡響,第三題E不亦樂乎;好多謝大師既精闢見解!!!

roober兄,你過譽了。我只是默默付出及努力,希望有一天,我會成為好像占SIR、笑馬SIR、亂買SIR等等的賭馬達人。當然如果我換個腦袋應該會快D。

Quote:

On 2013-03-02 10:37, so18888 wrote:
三條問題都啼笑皆非
不用自嘲我都會繼續支持
這些冷門數據數字如果修叔叔唔拎出尼
都唔知邊度有得睇有得度

大家話係咪先

咖啡恩兄,你又講得0岩架,真係好難係網上搵到一個禁有水平既賽馬網站架勒。想當年,呢度真係臥虎藏龍。依家得我一個係「撞龍」。唉。

無論如何,感謝你支持船主,同我D所謂既數據。

Quote:

On 2013-03-02 10:52, JimmyMa wrote:
修哥,我個人意見就最好把一些數據濃縮一點,因為數據太多,就會變成"負累". 當然,修哥,我會繼續支持你啦!

占SIR,多謝你鼓勵。其實我都唔知你都係我讀者添。因為我一直覺得我D數據對你同大家來說,都談不上有什麼參考價值。

我可能明白你所指的「負累」,相信如果我繼續發表「賽馬數據富」,必需超濃縮不可。

Quote:

On 2013-03-02 10:55, rickytlb wrote:
我想知老修你水乾同出唔出數據富有乜直接關係?

域奇兄,其實對於賽馬,我曾經有多年空白期。
在去季前,我有大概五至七年不等,沒有接觸賽馬,我也以為自己再也不會參與你所指的「大龍鳳遊戲」。

以前都試過,發覺如果完全唔投注,而又花時間研究賽馬,熱情就會快速流失。當然我D投注金錢,往往會比熱情更快耗光。

祝你的基金,繼續運作順暢、成功

Quote:

On 2013-03-02 12:49, alwayswin2004 wrote:
修兄d數據有用, 如連勝練馬師可知某一練馬師個排是否大舉出擊.

你本欄作者修馬力的評價是 ?
對賽馬好有心

上盤兄,多謝你指出,本欄唯一叫做有用D數據。
其實,俾我用心同更願意付出更多私人時間既船員,又何止我一個。

只不過,不少新舊船員,都由於不同原因 ; 公私兩忙,甚至減少及絕跡出現船網。

我一直努力發表「賽馬數據富」其中一個原因,就係希望可以喚醒一班新知舊雨,可以投入更多時間同熱情分享己見,加強溝通,建立友誼。當然呢D都係我太幼稚既想法。

至於你絕對是船網中,其中一位中流抵柱成員啦。
祝你同大家都好身好運。

Profiles of shimari   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-03-02 on 23:31
[quote]
On 2013-03-02 22:43, shimari wrote:
Quote:

域奇兄,其實對於賽馬,我曾經有多年空白期。
在去季前,我有大概五至七年不等,沒有接觸賽馬,我也以為自己再也不會參與你所指的「大龍鳳遊戲」。

以前都試過,發覺如果完全唔投注,而又花時間研究賽馬,熱情就會快速流失。當然我D投注金錢,往往會比熱情更快耗光。

老修呀...賽馬大龍鳳game冇人可以保證次次賽事搶到錢走o架!小小苦楚等於激勵、多多腦力才會成功,大家鬥諗之嘛,撇開數據果邊唔同你講,因自知唔夠你講,参與投注大有大玩細有細玩,你睇我買得細又巴撚閉不知玩得幾鬼過癮,從新計劃一吓投注注碼、策略同方式再從新上路啦...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-03-03 on 20:40
修哥,做一個所謂數據,就要睇你往那方向上鑽研,如果祗是在做數字上的加加減減,就太天真了!需知這個遊戲是人為多於一切!就像時下一些很謂評馬家,,很喜歡用這句話: 依隻馬上次贏啲乜乜馬,今次同啲咁嘅馬跑,當然要睇高一線!!但佢忘記,,依隻馬上次練馬師點操,同今次又點操,有冇唔同呢? 最簡單莫如安甲,就係一個好好例子!

Profiles of JimmyMa   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款