登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 2013/03/13 第4場 1200米 評分:60-40, 第四班(特別參賽條件)
Author 2013/03/13 第4場 1200米 評分:60-40, 第四班(特別參賽條件)
上盤alwayswin2004

註冊於: 27/03/2010
發帖數目: 639
發表於: 2013-03-12 on 23:10
12隻馬剛仗只有奀皮仔跑第三, 其牠都不入三甲.
特別參賽條件賽事,呢場d水準不太高.

連利福星歴來五勝有4次在快活谷, 谷1200米有3win.
去季同程77分在3班入位後, 連續8仗在沙田跑減分.現剛60分可落4班即強配潘頓, 明博, 8歲亦冇保留價值, 唯一担心係9檔, 1w3p吧.

Profiles of alwayswin2004   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2013-03-13 on 02:55
呢場馬我覺得真係超級難買呀~~~
飛得邊隻?我覺得有兩隻差DD既...5.升力,無啦啦又韋達有十幾倍...我唔敢/想飛...9仁愛之友,但係梁定華今季最佳拍檔係梁家俊喎....唉....唔識揀了。

純粹計下1200,可能10.元豐泰係一個不錯既選揀...但係9倍W,5.5倍P...又唔知佢做乜....
睇近績就更加難玩咁~~好多又似是而非...又要發揮我亂買既精神我要....um....2.大旋風...
呢條2+10單Q有41倍,12倍QP....試下吧?不過信心1分最低10分最高的話,我呢場信心係1....

Profiles of hinchung   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-03-13 on 03:03
上盤兄,連利福星係我一隻超級鐘意既馬..但今仗我卻唔敢睇好.

皆因呢隻馬已證明排內檔遠比外檔為佳..
睇番此駒跑過谷草1200米29仗..若以檔位去分..
五檔或以內:3冠5亞5季1殿1負
五檔以外:0冠1亞2季2殿9負

因此今仗排9檔...即使有戰意...愚以為亦難看好

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
ftw88

註冊於: 23/09/2012
發帖數目: 2
發表於: 2013-03-13 on 17:53
大家對"清新空氣"有乜睇法﹖

Profiles of ftw88   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-03-13 on 18:11
今晚老苗有胆識多多利喊殺連天.
中間依隻好事得得我睇就会盡去,大外檔求p啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-03-13 on 18:45
今季谷草「遺材賽」舉行了三場。當中有三個勢向,可以加入分析。

1.三場勝出頭馬年齡,都是四或五歲。

NO.4、5、7、8、9、10

2.三匹「遺材」冠軍勝出前,從未在季內跑入三甲,最佳成績只是殿軍。

N0.4、5、9

3.三匹條件賽「溫拿」,之前都是處女馬。

NO.5、9

咦 ! 咁同亂買SIR,兩隻「飛邊馬」咪一樣。有可疑。

結合檔位及其他因素提供。

首選「升力」
次選「仁愛之友」

Profiles of shimari   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款