登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130327 第1場 紅磡讓賽 第五班 谷草地C 1200米
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 下一頁 )
Author 20130327 第1場 紅磡讓賽 第五班 谷草地C 1200米
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2013-03-27 on 09:04
西域雄心啦。

1200米四戰皆北,威哥重要操到隻馬火紅火綠,落埋草地試埋閘,再整個保護權出嚟做乜?重有三場先到岸呀。隻馬成季都無咁勁操,睇前仗1200最尾撲上嚟搶錢咁嘅勢,WP搏呀。

Profiles of Rod   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-03-27 on 10:14
Quote:

On 2013-03-27 09:04, Rod wrote:
西域雄心啦。

1200米四戰皆北,威哥重要操到隻馬火紅火綠,落埋草地試埋閘,再整個保護權出嚟做乜?重有三場先到岸呀。隻馬成季都無咁勁操,睇前仗1200最尾撲上嚟搶錢咁嘅勢,WP搏呀。

師兄講到似層層咁兼頭肋都現埋(我感覺到 ),呢場有隻接近同名馬果位馴獸師條鞭今晚好似郁郁貢咁(我又感覺到 ),就係咁簡單...?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-03-27 on 11:55
"上海先鋒"操得幾對辦,之前試課谷閘帶奶罩都自己湧上黎,情況有d似之前隻共創良幾甘款.可惜又係熱門,談不上穩健.
"團隊福星"上場輸到唔似真,轉場來而家得10倍反映有支持,馬仲有d能力睇下係咪玩招回馬槍.
以上兩隻買對碰Win, Q加多隻"不老精英"鐵角.

Profiles of fraksy   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-03-27 on 12:55
如果以操練睇,肥文隻鑽飾就無懈可擊,但係質素有幾多,就大家都知!而講質素就非1莫屬,你睇佢1600, 1000都贏得就知,今次排12檔唔係衰位,上名率一啲都唔差,操練又非常完整,分分鐘一條直路就掃哂!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-03-27 on 13:39
今日天黑陰濕雨、都唔知條跑道同畜生司機開邊飯?
R1嘛、當然係要估喇!

壯列依家6倍、馬有DD前速、但怕千二差DD埋唔到尾(估150m)、壯烈犧生似DD。
彩虹有11倍、操練好; 飛天13倍要後上、彪形12倍要後上、呢三隻130磅以上頗難、尤其濕軟地…
最近梁華同霍賢好似蜜月期、尤其D短途後上馬都迫到前D走位直路後上一衝過晒(共創良機兩次W、甜情蜜意Q)、真可惜隻上海現時大熱5倍

初選膽上海W、希望臨跑有65蚊喇!
雙Q腳就梁華愛將家俊海榮加多隻團隊。
pm

Profiles of pmengineers   
spei

註冊於: 20/03/2006
發帖數目: 31
發表於: 2013-03-27 on 13:56
Quote:

On 2013-03-27 10:14, rickytlb wrote:

我係db最冇料到果個,要入剩半隻馬先决定到...

On 2013-03-27 09:04, Rod wrote:
西域雄心啦…。1200米四戰皆北,威哥重要操到隻馬火紅火綠,落埋草地試埋閘,再整個保護權出嚟做乜?重有三場先到岸呀。隻馬成季都無咁勁操,睇前仗1200最尾撲上嚟搶錢咁嘅勢,WP搏呀。

師兄講到似層層咁兼頭肋都現埋(我感覺到 ),呢場有隻接近同名馬果位馴獸師條鞭今晚好似郁郁貢咁(我又感覺到 ),就係咁簡單...?

人地打正照牌討論場馬、呢位師兄又唔討又唔論、又話要甘遲先決定到、甘入黎呢度做咩呢?
都講明屎料都唔怕你留底、有point就得喇、DB兄弟會見到邊D料或者人夠黑、識得拍手歡欣呢D料同避開呢、你又摭上摭下又摭下中點、怕咩呢?
仲有就係其它說話都神神祕祕、好心就唔好蛟亂人地喇。
如覺受到得罪、甘你就開口還我拖喇。

Profiles of spei   
12-12-10121210

註冊於: 13/12/2012
發帖數目: 71
發表於: 2013-03-27 on 14:39
R1[5好玩先生]博有三甲.....

Profiles of 121210   
rickytlb

發表於: 2013-03-27 on 14:44
[quote]
On 2013-03-27 13:56, spei wrote:
Quote:

人地打正照牌討論場馬、呢位師兄又唔討又唔論、又話要甘遲先決定到、甘入黎呢度做咩呢?
都講明屎料都唔怕你留底、有point就得喇、DB兄弟會見到邊D料或者人夠黑、識得拍手歡欣呢D料同避開呢、你又摭上摭下又摭下中點、怕咩呢?
仲有就係其它說話都神神祕祕、好心就唔好蛟亂人地喇。
如覺受到得罪、甘你就開口還我拖喇。

原來我講嘢深奧得滯你唔明呀?咁你逐粒逐字嗒清楚我段嘢先啦...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2013-03-27 on 15:54
Quote:

On 2013-03-27 10:14, rickytlb wrote:
Quote:

西域雄心啦。

師兄多謝好心提醒。如果話呢啲風燭殘年老馬都會頭都現埋,我諗師兄年中都要出唔少征。錢銀事少傷到氣門手尾長,小心駛得萬年船呀師兄。

我睇Tony大部份時間都光明正大,唔似得啲陰陽怪氣女人型。應該各為其主。隻嘢咁冷,搏下無壞。

Profiles of Rod   
rickytlb

發表於: 2013-03-27 on 16:09
[quote]
On 2013-03-27 15:54, Rod wrote:
Quote:

我睇Tony大部份時間都光明正大,唔似得啲陰陽怪氣女人型。應該各為其主。隻嘢咁冷,搏下無壞。

唔係嘛6.2倍都話冷?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款