登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 四月二日吹水飯局(己訂地點)
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 四月二日吹水飯局(己訂地點)
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-04-01 on 22:33
Quote:

On 2013-04-01 22:14, rodney wrote:
點都好,有機會大家聚下...吹下水,樂事也

但有一樣要提出來,無理由要船主負責所有的費用,不合道理,個網站又唔係賺大錢。

我理解船主想趁機請大家,但要一人負責兩圍又確係太多

我在此提議,每人先付一個基本費 $100,其餘由船主包底

又或每圍船主包底$1000,其餘除人頭數

咁大家又有份夾,又船主可請大家。

請大家給意見好嗎???!!!!!

我諗船主當時一定飲大左啦!一係咁啦!罰佢一個人俾兩個人錢,其餘嗰啲我地人頭照夾啦!個網又唔係賺到錢,就算賺到,都係雞碎咁多,有乜理由你船主包哂呀!咁我地咪好冇面!大家表態睇吓邊個方案最好啦!

Profiles of JimmyMa   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-04-01 on 22:36
Quote:

On 2013-04-01 22:33, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-04-01 22:14, rodney wrote:

但有一樣要提出來,無理由要船主負責所有的費用,不合道理,個網站又唔係賺大錢。

我諗船主當時一定飲大左啦!一係咁啦!罰佢一個人俾兩個人錢,其餘嗰啲我地人頭照夾啦!個網又唔係賺到錢,就算賺到,都係雞碎咁多,有乜理由你船主包哂呀!咁我地咪好冇面!大家表態睇吓邊個方案最好啦!

Agree

Profiles of fatmanchai   
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2013-04-01 on 22:42
Quote:

On 2013-04-01 22:33, JimmyMa wrote:
Quote:

AA最好,每人先交 $200,多除少補。我和朋友上去喝酒也是坚持如此。

Profiles of yeunglm2005   
MLC

註冊於: 09/04/2008
發帖數目: 145
發表於: 2013-04-01 on 22:56
Agree

Profiles of MLC   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-02 on 00:35
時間:四月二日(周二),晚上七點四十五分。
地點:容後公布

先君子、後小人:
1/ 到時比唔比影相!
2/ 邊個唔想比影嘅請早響! ---
3/ 比影、但係唔比貼上DB網請早響!
--- Sam哥, 文武geniusalex, JimmyMa, fatmanchai
4/ 影相、如無人咩就我負責!
pm字
updated 01/04/2013

船主
老jim
rodney
Fatmanchai
Sam
Tim Sir
RM仔
D仔
輝哥
文武
PM
河馬仔
yeunglm2005
MLC
楊駿
臨場
hinchung
fraksy
Plenty

Profiles of pmengineers   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2013-04-02 on 00:36
sorry,深水步我會遲到,食住等

Profiles of andrew410   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-04-02 on 00:49
每人夾百五...差少少就船主包底啦.~~~

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2013-04-02 on 01:18
Quote:

On 2013-04-01 22:32, rickytlb wrote:
Quote:

正所謂:江湖規舉見大食大,唔使o錫住船主個荷包喎!13-14年度馬季開鑼前,船主會向付費會員拎凸啦...

師兄,你會出席嗎??

什麼江湖規距?? 乜我們當中有江湖中人嗎??

Profiles of rodney     
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2013-04-02 on 01:21
我雖然唔係江湖人, 但就由我定啦

全部除人頭數.....

如有反對,請早揚聲。

Profiles of rodney     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-04-02 on 09:29
多謝Rodney給各兄弟既好意。

講個時並無飲大,只不過覺得個網成十年了,都未請過大家食一餐飯,但每年又咬你地D會員,良心發現而已HAHA。

今次照個網比左錢先,下次有機會先再大家AA吧。

再次感謝大家好意

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款