登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130414 第1場 第四班 草地A 1000米
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 20130414 第1場 第四班 草地A 1000米
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-04-12 on 18:54
Quote:

On 2013-04-12 18:47, OK1314 wrote:
Quote:

On 2013-04-12 18:35, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-04-12 17:00, geniusalex wrote:
祥勝戰駒大家點睇...上場初出.前中段遊馬河..但最後衝一段有板有眼...

此馬應該非短途馬,等佢熱身下先啦,下次增程放頭跑練下氣量試下長力再回縮程先跟沒遲.

赢兄:头场有唛心水无,可以分享吓吗?

我喜歡一只患瑞嗚症的馬(神采商人)此系馬必有鬥志,試左幾個大閘健康無事才出,而且此馬新馬也是一出即入位,應該利久休初出。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-04-12 on 19:22
其实睇一場馬係咪話一隻自己認為喜歡隻馬就得呢?就真係見仁見智!依場馬就睇到有一個特別之處,航哥竟然俾一隻晉仔都能兩捷谷1000馬兼有5w5p此程紀錄俾潘頓騎,是否有覺劏鷄用牛刀感呢?而晉仔却外借騎添歡笑,究竟乜嘢葫蘆賣乜嘢藥,想解開謎底,就要大家自己好好分析吓啦!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-13 on 01:38
呢場本來在報名表時已經望住、心中有馬、望到時一擊即中…

都係占占經驗老到、一眼就望出、但又叫你分析下、吹漲! 咁究竟係潘安定晉晉呢? 拿拿拿、想學嘢學出成績就聽占占話、自己試吓分析喇。

今晚都未有賠率、估計隻分秒會熱過隻歡笑、什至更熱都唔定。我乘、先做一隻估計冷嘅歡笑先、由賽績筆記薄羅小小出嚟:

添歡笑: 冠-亞-季- = 總出賽次數* : 1-0-0-18
鄭俊偉 鄭俊偉練馬師賽馬團體 愛爾蘭 / 5歲馬

來港評82分自購馬、頭九場 99倍、多數跑一千至千二、跑九九十十等。

第十次出賽跑谷千二配晉晉、57分、一號馬但晉晉減十磅實負123磅。隔夜35倍、賽前26倍、過關飛至2分鐘20倍、開跑14倍、走位 3 4 1 +1/2馬位 末段22秒78、一擊即中形 winner、當日鄭生有3W。

今季至今已跑7場、頭4場40倍以上。第五場06/01/2013田千四、10倍、記事簿寫"態開始到…今仗得10倍我都有拖。上季57分四班用吳嘉晉都 14倍一擊即中。"

跑住上兩場9倍/晉田千二第六及14倍立基田千二第七、分別輸比貝利奇及誠信寶駒、大超班馬。

今次呢場番谷草、對手次一皮、評53分、實負121磅 ……

至於另一隻分秒就唔寫咯、你地繼續喇!

聲明:此篇純粹分析呢一隻笑笑嘅曆史、嘗試示範兄弟們有關分析的其中一小範、並不代表小弟話佢贏梗或呢場我出嘢支持隻畜生。占占講嘅分析亦可能另有所指、陽險謀方向都唔定、種之你哋試下就包無壞!

最後、當然希望自封賽績派嘅小你刀柴哥指教一下、船王的香庫就與有榮焉喇 !

pm字

Profiles of pmengineers   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-04-13 on 14:39
潘葉今季在谷草合作 27仗
得 5冠 3亞 5季14負

計上名率頗好...究竟晉仔同潘頓呢場賣咩藥..頭都大

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-04-13 on 18:34
Quote:

On 2013-04-13 14:39, geniusalex wrote:

勝在分秒睇的操練就知唔似啦,最後二課無操,添歡笑,有少少冷門機會跑第三名啦。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-04-13 on 18:38
Quote:

On 2013-04-13 18:34, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-04-13 14:39, geniusalex wrote:

勝在分秒睇的操練就知唔似啦,最後二課無操,添歡笑,有少少冷門機會跑第三名啦。

贏兄,你瞓醒未呀!你講乜嘢最後二課無操呀!唔好係度亂咁講喎!

上盤alwayswin2004

註冊於: 27/03/2010
發帖數目: 639
發表於: 2013-04-13 on 19:30
勝在分秒

Profiles of alwayswin2004   
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-04-13 on 20:54
我會信隻"勝在分秒",馬房聽日手馬幾好應該有攻勢. 博冷要隻"仁愛之友",轉馬房後狀態眼見起得唔錯,12檔焗留後希望可以爆番段出黎.

Profiles of fraksy   
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-04-14 on 07:00
Quote:

On 2013-04-12 19:22, JimmyMa wrote:
其实睇一場馬係咪話一隻自己認為喜歡隻馬就得呢?就真係見仁見智!依場馬就睇到有一個特別之處,航哥竟然俾一隻晉仔都能兩捷谷1000馬兼有5w5p此程紀錄俾潘頓騎,是否有覺劏鷄用牛刀感呢?而晉仔却外借騎添歡笑,究竟乜嘢葫蘆賣乜嘢藥,想解開謎底,就要大家自己好好分析吓啦!

我睇航航还有下文

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-04-14 on 07:02
Quote:

On 2013-04-13 18:38, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-04-13 18:34, kamchung wrote:
Quote:

贏兄,你瞓醒未呀!你講乜嘢最後二課無操呀!唔好係度亂咁講喎!

未跑,就輸贏大家都係靠估,但係操練就係白紙黑字,又點可以係db亂講啦!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款