登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130424 第1場 歌和老讓賽 第四班 谷草地 "C" 1000米 好地
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 20130424 第1場 歌和老讓賽 第四班 谷草地 "C" 1000米 好地
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-04-23 on 22:49
Quote:

On 2013-04-23 22:39, samana wrote:
Quote:

On 2013-04-23 22:19, fraksy wrote:
今場無馬好揀,跟開隻‘巧龍’希望今次會有表現。

我都係中意依隻,上個場表現不錯,同場幾只馬再出都有交代,今仗換架生彈閘,黑仔昌一手摸住,熱就熱啲,不過就只覺得佢穩陣啲,冷腳就留意千軍萬馬,換但𡃁仔由熱變冷睇住黎!

呢只野的動態就極似樣,罩個罩為咩啊,就是想快的搶到欄,上次二疊搶唔到條欄都咁近。今次內側快馬少。可順利搶欄,未段能否貫注到底就跑過至知啦,按理是坐二望一。我都買左單Q搭我只心水馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
funfun

註冊於: 12/09/2009
發帖數目: 208
發表於: 2013-04-24 on 07:52
參考資料: 隻2號 "巧龍" 除去配備 w-,
吕健威今季 w- 有兩次,
成積係 (1w,1Q).
希望幫到大家!!!

Profiles of funfun   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-04-24 on 11:19
Quote:

On 2013-04-24 07:52, funfun wrote:
參考資料: 隻2號 "巧龍" 除去配備 w-,
吕健威今季 w- 有兩次,
成積係 (1w,1Q).
希望幫到大家!!!

我都提醒大家,巧龍在外地贏馬都要戴眼罩嘅!不過也要提醒大家此馬是否能跑谷1000, 就真係要小心考慮啦!我睇放頭嗰三隻就未必有佢份囉!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-24 on 15:13
各位馬友都知我以帖W為主、依場古零精怪...

正路選 1 千軍萬馬 -7磅, 5 勝在分秒 惜十二檔, 寶正勁8檔有速度 7.5倍算ok

其它
巧龍/馬偉昌 創出商機/巫斯義 兩隻司機最近都令人頭痛、缺活力。
正能量/黎海榮/姚本輝 暫時33倍、唔多似、除非臨場有變。
歷山傳奇 久休三個月、本來方仔馬算是吉兆、但熱到四倍過份、唔似方仔部署作風。
高山蟲馬友都講晒、胡森馬又熱又被動跑法。

可能博冷
海之濤 吳強既四十一二分馬唔一定要等降五班先郁手。操練算合格可以。 對上4次都有速度擺前、係99倍、今晚要看臨門有無。我可能博呢隻。

Profiles of pmengineers   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-04-24 on 16:01
Quote:

On 2013-04-23 20:44, JimmyMa wrote:
我啱啱睇左依場馬,除左6.7兩隻冇得考慮,其餘10隻都各有長,短之處,睇埋明日操練先再補充啦!

睇過各項因素,我决定揀隻嘉駿之威,其中一個主要原因係237依場賽事,顯示出此馬係有非凡速度,今次排一檔,必是前領馬之一,上場泥地操不對辦敗不需計數,有馬孭飛,良哥仲等乜呢?

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-04-24 on 19:01
Quote:

On 2013-04-24 15:13, pmengineers wrote:
各位馬友都知我以帖W為主、依場古零精怪...

正路選 1 千軍萬馬 -7磅, 5 勝在分秒 惜十二檔, 寶正勁8檔有速度 7.5倍算ok

其它
巧龍/馬偉昌 創出商機/巫斯義 兩隻司機最近都令人頭痛、缺活力。
正能量/黎海榮/姚本輝 暫時33倍、唔多似、除非臨場有變。
歷山傳奇 久休三個月、本來方仔馬算是吉兆、但熱到四倍過份、唔似方仔部署作風。
高山蟲馬友都講晒、胡森馬又熱又被動跑法。

可能博冷
海之濤 吳強既四十一二分馬唔一定要等降五班先郁手。操練算合格可以。 對上4次都有速度擺前、係99倍、今晚要看臨門有無。我可能博呢隻。

12 海之濤 W/P
12> 1,5 Q/Qp

Profiles of pmengineers   
上盤alwayswin2004

註冊於: 27/03/2010
發帖數目: 639
發表於: 2013-04-24 on 19:49
今日利中外檔

Profiles of alwayswin2004   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款