登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130508 第1場 第五班 1650米 快活谷草地
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 20130508 第1場 第五班 1650米 快活谷草地
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2013-05-08 on 13:07
青春得意, 華哥霍仔呢期青春蜜月期 !
腳 高明威威, 季初仲係4班入位, 今場咁冷博下.

Profiles of yeunglm2005   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-05-08 on 13:30
Quote:

On 2013-05-08 13:07, yeunglm2005 wrote:

青春得意上次占sir好似有臨場推介?
唔知今次佢又點睇呢?

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-05-08 on 13:46
Quote:

On 2013-05-08 11:53, geniusalex wrote:
第一場 1龍之欣
查今季已舉行的十一場谷草一哩賽事中,大熱門只得兩冠四殿五負,上名率低得可憐,所以賽前預計今 仗必然大熱門「好好運」很有可能後上姍姍來遲得殿軍。那麼,機會便可能落到「龍之欣」身上。查此馬上一仗在A跑道此程得殿軍,所造的末段為全場最佳,最起碼證明了本身刻下狀態夠勇,而今仗的排檔,一下子由十一檔變為四檔,按道理是有利無害,楊明綸與呂健威季內四次合作得兩冠,今次攀來騎者押陣必圖進取,隔晚有近十倍分頭甚抵搏。

文武兄,未段最佳,人家慢下來,你在後面衝上來當然是未段最快啦。其實呢個未段最佳是假像。一只從來沒跟前跑過近的馬。突然有一次快步速前面的馬斷晒,佢在後面衝上來是理所當然的。呢的所謂的未段最快,其實一點都唔叻。那一類未段最快是叻呢。我個人認為那些一向都是前中置跑法上名的馬,突然因排個大外檔被逼留太后而締速未段最快則是好貨色。轉內檔可跟進。這類未段最快的馬不倫是賺步速或蝕步速都是好馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-05-08 on 13:57
Quote:

On 2013-05-08 13:46, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-05-08 11:53, geniusalex wrote:
第一場 1龍之欣
查今季已舉行的十一場谷草一哩賽事中,大熱門只得兩冠四殿五負,上名率低得可憐,所以賽前預計今 仗必然大熱門「好好運」很有可能後上姍姍來遲得殿軍。那麼,機會便可能落到「龍之欣」身上。查此馬上一仗在A跑道此程得殿軍,所造的末段為全場最佳,最起碼證明了本身刻下狀態夠勇,而今仗的排檔,一下子由十一檔變為四檔,按道理是有利無害,楊明綸與呂健威季內四次合作得兩冠,今次攀來騎者押陣必圖進取,隔晚有近十倍分頭甚抵搏。

文武兄,未段最佳,人家慢下來,你在後面衝上來當然是未段最快啦。其實呢個未段最佳是假像。一只從來沒跟前跑過近的馬。突然有一次快步速前面的馬斷晒,佢在後面衝上來是理所當然的。呢的所謂的未段最快,其實一點都唔叻。那一類未段最快是叻呢。我個人認為那些一向都是前中置跑法上名的馬,突然因排個大外檔被逼留太后而締速未段最快則是好貨色。轉內檔可跟進。這類未段最快的馬不倫是賺步速或蝕步速都是好馬。

明白..多謝指教..所以我都係提到「最起碼證明了本身刻下狀態夠勇」...我並沒有認定佢好叻...在五班作賽會有幾叻..狀態夠已經算是優點吧..

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-05-08 on 14:04
Quote:

On 2013-05-08 13:30, geniusalex wrote:
Quote:

On 2013-05-08 13:07, yeunglm2005 wrote:

唔知今次佢又點睇呢?

我好象睇到 占SIR话吾买.不过 呢两日好象吾见占SIR.吾知上左线末呢?

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-05-08 on 15:00
Quote:

On 2013-05-08 14:04, Lijingbo wrote:
Quote:

On 2013-05-08 13:30, geniusalex wrote:
Quote:

唔知今次佢又點睇呢?

我好象睇到 占SIR话吾买.不过 呢两日好象吾见占SIR.吾知上左线末呢?

PM話有10倍,我就一定唔買,邊有可能咁著數架!正宗路程,上場1000輸咁近,前兩場又咁廷,仲有10倍?就真係蝦我膝頭哥唔食辣椒醬咩!

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2013-05-08 on 15:28
Quote:

On 2013-05-08 15:00, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-05-08 14:04, Lijingbo wrote:
Quote:

Quote:

唔知今次佢又點睇呢?

PM話有10倍,我就一定唔買,邊有可能咁著數架!正宗路程,上場1000輸咁近,前兩場又咁廷,仲有10倍?就真係蝦我膝頭哥唔食辣椒醬咩!

依場搶放马唔多,根据贏兄的經驗,會是慢慢步速,青春可人儿又凈係中意玩狗仔式,咁嘅賠率之下,恐怕又係到喉唔到肺吔!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
jeff007

註冊於: 15/06/2008
發帖數目: 49
發表於: 2013-05-08 on 16:41
Quote:

On 2013-05-08 12:08, jeff007 wrote:
我又吹下:
(阴谋论)
好好運大热,楊明綸龍之欣都有飞,潘頓幸運勇士都有飞,几匹有飞马同天下寶有点拉栏,我博呢只拖反两个华人马房 青春得意 同 寶樹嘉盈 。石哥今晚好像有D计!

潘頓D孖宝飞同霍利時都好劲,都是改 幸運勇士拖天下寶,青春得意 同 寶樹嘉盈 2-9,10,11

Profiles of jeff007   
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-05-08 on 17:59
原本都要”龍之欣”但部署上有d唔似(非狀態問題),都係睇多場先。
戰意十足肯定係”好好運”就睇下達少點發揮

Profiles of fraksy   
MLC

註冊於: 09/04/2008
發帖數目: 145
發表於: 2013-05-08 on 19:26
Quote:

On 2013-05-06 20:53, samana wrote:
11 寶樹嘉盈

前二仗谷一哩已是似毛似痒,上仗拉去泥地洗洗,雖然我唔知佢咩樹休咗咁耐至出。不過婆娘的冷面唔到你睇定先食,一於跟咗先!

多謝Sam哥先!贊+勁

Profiles of MLC   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款