登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 韋達-騎師王
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 韋達-騎師王
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-05-19 on 09:55
[quote]
On 2013-05-19 09:08, jimmy wrote:
Quote:

你用咁既羅輯去諗緊,唔怪得你D馬咁啦。

係囉,叫JIMMY就係佢分身,所以你對馬D評語係黎黎去去用「柏寶跑高半班」、「減分多高半班」、「質新未見底」、「四歲馬見晒底」羅...

哈哈,好笑~~

眼見多數評馬人來來去去都係用果啲字眼嚟評馬喎!最簡單者有4字評馬、講多幾段嘢嘅不離搬番邊場邊場賽事作參考,乜乜受阻當冇跑過咁咁咁果類三複被字眼,啲陰毛論就避開唔講,因講陰毛論段稿就冇嘢寫同個賽馬節目就唔使做成2粒鐘,咁師兄你有乜高見可以革新評馬嘅方式呢?未請教...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-05-19 on 10:50
Quote:

On 2013-05-18 23:11, kamchung wrote:
jimmy
呢位仁兄又叫尼個名字,你估系唔系老占的另一個名字啦。或是老占的親戚啦。

赢兄,我做人處亊方式唔同你,我嘅性格係點,係db亦好多人知,我唔需要好似你咁中隻2.3拾蚊馬就大吹大擂,依啲咁嘅馬全港馬經請問有邊一張馬經貼唔到,如果我話俾人聽依啲咁嘅馬,對我嚟講簡直對我係一種侮辱! 如話俾人聽花左唔知幾多時間去研究先研究出此類2.3拾蚊馬,對我嚟講更加係天大嘅笑話了!你用幾多個別名出post你自己心知肚明啦!有冇料唔駛自吹自擂嘅!出得幾次料我地db的會員就知,我地db會員嘅質素,你個氹仔點可以我地相題並論呢!

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-05-19 on 11:12
Quote:

On 2013-05-19 10:50, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-05-18 23:11, kamchung wrote:
jimmy
呢位仁兄又叫尼個名字,你估系唔系老占的另一個名字啦。或是老占的親戚啦。

赢兄,我做人處亊方式唔同你,我嘅性格係點,係db亦好多人知,我唔需要好似你咁中隻2.3拾蚊馬就大吹大擂,依啲咁嘅馬全港馬經請問有邊一張馬經貼唔到,如果我話俾人聽依啲咁嘅馬,對我嚟講簡直對我係一種侮辱! 如話俾人聽花左唔知幾多時間去研究先研究出此類2.3拾蚊馬,對我嚟講更加係天大嘅笑話了!你用幾多個別名出post你自己心知肚明啦!有冇料唔駛自吹自擂嘅!出得幾次料我地db的會員就知,我地db會員嘅質素,你個氹仔點可以我地相題並論呢!

我唔同你睇法啊,假如一日有三只二倍馬,只得一只會贏其它二只會輸,你要三只中選出一只勝出的馬,又能避得開其它二只馬,技術含量極高,其它二只輸的還可在其它地方食馬,你話無少的技術點得啦,

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

發表於: 2013-05-19 on 11:25
Quote:

On 2013-05-19 11:12, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-05-19 10:50, JimmyMa wrote:
Quote:

jimmy

我唔同你睇法啊,假如一日有三只二倍馬,只得一只會贏其它二只會輸,你要三只中選出一只勝出的馬,又能避得開其它二只馬,技術含量極高,其它二只輸的還可在其它地方食馬,你話無少的技術點得啦,

話明小雲同小吉都好重要,占占硬係唔明...唉!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-05-19 on 11:25
Quote:

On 2013-05-19 11:12, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

jimmy

我俾四個字: " 孤方自賞 "

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-05-19 on 11:34
Quote:

Quote:

jimmy

老占(昨天的冷馬(威利猛男)(皇龍大師)(蓬萊仙子)(強中堅)(好主意)想問下你又能中幾多只呢?冷門一天有過百只,只得四五只跑出,機會率是有多少大家都知啦,試問刻意求冷成功率有幾高。那些冷馬都是出人意表的。不食全餐都幾難中。偶然亂撞可能會中一次,但不夠輸其它啦。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2013-05-19 on 11:55
矛、盾都好重要。。要相互兼顾。。哈哈

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-05-19 on 11:57
Quote:

On 2013-05-19 11:34, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

jimmy

老占(昨天的冷馬(威利猛男)(皇龍大師)(蓬萊仙子)(強中堅)(好主意)想問下你又能中幾多只呢?冷門一天有過百只,只得四五只跑出,機會率是有多少大家都知啦,試問刻意求冷成功率有幾高。那些冷馬都是出人意表的。不食全餐都幾難中。偶然亂撞可能會中一次,但不夠輸其它啦。

賭冷馬唔係盲目係冷門就去買,亦唔係場場走去求買冷門咁呆9,熱門冇危機仲刻意求冷,無疑自掘墳墓!你睇我琴日俾馬就知,你去衆樂樂睇吓喇!熱門馬我一樣買!冷馬跑出,你就話出人意表,祗是你自圓其說吧了!至於你問我琴日冷馬中幾多隻,可以話俾你聽,MLC吹水大會,又會在下月MLC回港時第二次舉行,記住又係全部免費,食一次要幾千蚊,咁你話琴日MLC贏幾多,我又贏幾多呢?

rickytlb

發表於: 2013-05-19 on 12:44
Quote:

On 2013-05-19 11:55, 089 wrote:
矛、盾都好重要。。要相互兼顾。。哈哈

凸、凹都要配合。。要夾啱嘥屎。。嘻嘻

rickytlb

發表於: 2013-05-19 on 12:51
Quote:

On 2013-05-19 11:57, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-05-19 11:34, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

jimmy

賭冷馬唔係盲目係冷門就去買,亦唔係場場走去求買冷門咁呆9,熱門冇危機仲刻意求冷,無疑自掘墳墓!你睇我琴日俾馬就知,你去衆樂樂睇吓喇!熱門馬我一樣買!冷馬跑出,你就話出人意表,祗是你自圓其說吧了!至於你問我琴日冷馬中幾多隻,可以話俾你聽,MLC吹水大會,又會在下月MLC回港時第二次舉行,記住又係全部免費,食一次要幾千蚊,咁你話琴日MLC贏幾多,我又贏幾多呢?

騎果個話自己騎隻馬贏硬都未必得,話輸硬都未必輸,因佢會放流料令自己金錢上得益,呢度邊個夠膽話自己可場場中到隻w,甚至入硬前4名內呢?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款