登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 『賽馬數據富』2013/05/29 【終結篇】
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 『賽馬數據富』2013/05/29 【終結篇】
hung1668

註冊於: 26/10/2012
發帖數目: 184
hk
發表於: 2013-05-31 on 20:57
修師兄:是一句到尾
大無偉(偉大)精神!也是失落的感慨!

Profiles of hung1668   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1538
發表於: 2013-06-11 on 22:15
由於今天先有假期,所以依家先覆。

Quote:

On 2013-05-29 19:14, home wrote:
修兄,知你的「賽馬數據富」實在勞心勞力,非常感謝你對HKDB的支持。

不過希望你不要潛水啊,上黎吹下水亦無不可呢。

船主,我經過了大半季奮鬥,也漸漸體會到,當一個評馬人,真的不易 ; 更何況我這個半業餘的凡夫走卒。雖然我說過已盡全力,但回看過去的發表,總覺得可以做得更好 ; 不過,也不太重要。今季我用了大部份工餘時間準備「賽馬數據富」的工作,總括而言,是苦多於樂,但我沒有選擇後悔。或許,有一天,我會發現當中的得著。希望。

另外,我都祝你同我所有係六月生日既雙子壽星,生日快樂 !!!

Quote:

On 2013-05-29 22:37, zwn770923 wrote:
You are the best!!!!
But you didn't I dived too deep!!
HA HA!!

風景兄,過譽了。呢排你都好少上水喎。祝你事事順利 !!

Quote:

On 2013-05-29 22:42, alwayswin2004 wrote:
謝謝修馬力兄, 希望你在新崗位一切順利.

上盤兄,承你貴言。

Quote:

On 2013-05-29 23:24, samana wrote:
修兄,吾出數據都可以上來吹下水既,係咪?

吹水我唔太擅長,睇水(看海)就唔同,舒服好多

Quote:

On 2013-05-30 01:34, pushingcar wrote:
係度向修哥致敬~
希望修哥得閒可以指教下大家就好

推行車兄,我說過歡迎你在「賠率王」超越我,你以為我說笑嗎 !? 稍後時間,我會發表今季「賽馬數據富」壓軸帖子,到時候再講過你知 !

Quote:

On 2013-05-30 02:17, geniusalex wrote:
修兄..幹麼這麼客氣..你沒怪我做壞你招牌就好了..畢竟我都係靠山埃馬聞名於hkdb...

數據富不勉強你了..但得閒上黎交流下..留低幾條腳毛..總可以吧?

腳毛,我唔太濃密,盡留啦。
反而,我有一個邀請想俾你。如果,你感到好奇的話,請你先發一個短訊給我吧,我會話過你知。

Quote:

On 2013-05-31 19:06, 089 wrote:
向?人致敬~~~好喜?你的?据。。

「偉人」!? 如果我是的話,那麼船主就不是人! 是神!! 我都幾祟拜佢架。

Quote:

On 2013-05-31 20:57, hung1668 wrote:
修師兄:是一句到尾
大無偉(偉大)精神!也是失落的感慨!

「偉大」,不敢當 !! 失落 !? 又係既,都就煞科囉,今季我又係負數,又真係幾感慨既。唉•

Quote:

On 2013-05-30 09:59, rickytlb wrote:
修兄,想了解?你係完全唔再做馬仔功課定係只唔再出數據富帖咋?若屬前者我覺得等於燒毀?一本賽馬人肉字典囉 ,極唔希望你咁做。

另有個小小建議,如若繼續做功課,可否考慮做某個認為值得做??主替身呢?我好肯定咁講,你能專注一樣?待九星連珠?一刻來臨,你必能享其成果而達至整鬆自在?生活,真係諗到都開心果隻

後者,係梗局架啦,下季再唔會有賽日既「賽馬數據富」。可以講係塵歸塵,土歸土,金勞歸當舖囉喂。前者,就一半一半啦,因為工作表太滿?,要一直忙到九月中下旬,加上基本上不設休假 ; 因此,數據記錄工作已半放棄,但也不太重要,也不太關心。

拿拿拿,你又? ! 又要我做「愛的替身」。哈 ! 你真係? 你唔好再俾咁大頂高帽過我 !! 我再次重申,賽馬數據,我絕對絕對不是專家,這不是謙虛,是事實 !!! 再者,什麼九星蜘蛛,又山無棱、 天地合、大海嘯、又地震,你都唔好太天馬行空?,腳踏實地好?。除非你打算轉行編劇,就除外。

Profiles of shimari   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款