登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 昨晚尾嗰兩賽事有啲嘢想同大家分享!
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 昨晚尾嗰兩賽事有啲嘢想同大家分享!
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2013-07-11 on 11:50
第八塲,當同個世界衝過終點嘅時候,從未見過晉仔如此激情,振臂不是歡呼,而係怒吼一聲。目光唔係揾大摩,而係揾師傅葉楚航,個種上下一心嘅團隊精神,真係呢近十年香港馬圈難得一見。好嘢!DY,你係得嘅!
第九塲,賽事沿途走位,自己睇,睇到好多嘢!我覺得成塲馬,跑得最好嘅係潘頓同湯美仔!好嘢!DY

Profiles of E-Pepper   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-07-11 on 14:57
Quote:

On 2013-07-11 11:50, E-Pepper wrote:
第八塲,當同個世界衝過終點嘅時候,從未見過晉仔如此激情,振臂不是歡呼,而係怒吼一聲。目光唔係揾大摩,而係揾師傅葉楚航,個種上下一心嘅團隊精神,真係呢近十年香港馬圈難得一見。好嘢!DY,你係得嘅!
第九塲,賽事沿途走位,自己睇,睇到好多嘢!我覺得成塲馬,跑得最好嘅係潘頓同湯美仔!好嘢!DY

可以講告東尼今季不能成為練馬師冠軍,間接就是裁在湯占美的卡達聖同電子福星的手上,同時也帶出一點就是當初告東尼說爭冠軍沒有航哥為競爭對像,再說得坦白一點,就是告東尼的傲氣而令人際關係稍差了!

Profiles of JimmyMa   
E-Pepper

發表於: 2013-07-11 on 20:31
占兄,下季留意吓!阿賢係好嘢。有啲功夫仔架。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-07-11 on 20:42
Quote:

On 2013-07-11 20:31, E-Pepper wrote:
占兄,下季留意吓!阿賢係好嘢。有啲功夫仔架。

PEPPER兄,我點會唔留意依條靚仔,一隻好主意就俾我收唔少!不過講真,佢嘅功夫仔仲未得嘅!但係鬥志就真係冇得彈,直情唔知個死字點寫,一於勇往直前架!柏寶俾佢嚇一嚇,都要拉慢隻馬嚟避佢!

E-Pepper

發表於: 2013-07-11 on 21:13
唔好意思!占兄。我寫得衰。我係話新貴蘇偉賢。美麗誤會!

Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-07-11 on 21:35
Quote:

On 2013-07-11 11:50, E-Pepper wrote:

达达最后都拉主只马吾上啦.一鞭都无用到

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-07-12 on 14:56
Quote:

On 2013-07-11 21:13, E-Pepper wrote:

PEPPER兄,原来你講大隻賢!依位仁兄係方仔度都好留意佢一舉一動,特別係佢操/踱啲馬!係新的一季我敢斷言佢必親自操馬,像大哥成一樣,自己試準,咁樣就唔會俾啲騎師同騎馬人亂咁點啦!
上季有兩位副練同練馬師分手,有羅富全同徐良,但比較下就睇到羅富全係在良好氣氛下分手,你睇剛賽日隻同個世界在7/7星期日羅富全還親自在內圈踱步,此馬今季乃是星期日第一次由羅富全,可想而知羅幾咁重視此馬!反之徐良一向操/踱開嘅馬,一早佢已摸都冇得摸,是肥文唔俾佢摸,抑或佢自己唔摸,就佢兩個先知!不過下季如有馬同場,就勢必冇面俾了!

Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-07-13 on 07:33
Quote:

On 2013-07-12 14:56, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-07-11 21:13, E-Pepper wrote:

PEPPER兄,原来你講大隻賢!依位仁兄係方仔度都好留意佢一舉一動,特別係佢操/踱啲馬!係新的一季我敢斷言佢必親自操馬,像大哥成一樣,自己試準,咁樣就唔會俾啲騎師同騎馬人亂咁點啦!
上季有兩位副練同練馬師分手,有羅富全同徐良,但比較下就睇到羅富全係在良好氣氛下分手,你睇剛賽日隻同個世界在7/7星期日羅富全還親自在內圈踱步,此馬今季乃是星期日第一次由羅富全,可想而知羅幾咁重視此馬!反之徐良一向操/踱開嘅馬,一早佢已摸都冇得摸,是肥文唔俾佢摸,抑或佢自己唔摸,就佢兩個先知!不過下季如有馬同場,就勢必冇面俾了!

大家好乡下仔准备出省城了.第一次.有点紧张

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2013-07-13 on 12:17
E-Pepper 冇講錯, "上下一心嘅團隊精神(想葉楚航做冠軍練馬師),真係呢近十年香港馬圈難得一見". 我個人認為告東尼從始至終, 係世界仔, 既然大家想葉楚航做冠軍練馬師, 佢作出最佳的配合. (有心爭, 7月4日週三晚上只出兩匹馬? ?) 然後, 7月7日佢重高招到用吳嘉晉贏美麗里程, 大有人贏大錢, 這才更重要. 而同時又製造馬季煞科之夜精彩刺激場面. 一切在他的掌中.

Profiles of marko   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-07-13 on 15:14
Quote:

On 2013-07-13 12:17, marko wrote:
E-Pepper 冇講錯, "上下一心嘅團隊精神(想葉楚航做冠軍練馬師),真係呢近十年香港馬圈難得一見". 我個人認為告東尼從始至終, 係世界仔, 既然大家想葉楚航做冠軍練馬師, 佢作出最佳的配合. (有心爭, 7月4日週三晚上只出兩匹馬? ?) 然後, 7月7日佢重高招到用吳嘉晉贏美麗里程, 大有人贏大錢, 這才更重要. 而同時又製造馬季煞科之夜精彩刺激場面. 一切在他的掌中.

Marko兄,我就認為個個想航哥成為冠練,但告東尼肯定想爭冠軍,從佢口中祗認為神仙同方仔係對手,從冇把航哥放在眼內,又再牛精僅敗於卡達聖就係好好嘅証明!我又唔信牛精僅敗於卡達聖係一場戲喎!

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款