登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 取消今日(9月22日)沙田賽事
Author 取消今日(9月22日)沙田賽事
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-09-22 on 09:35
2013年9月22日

由於颱風天兔逐漸移近香港而預期天氣將於下午轉壞,在考慮到騎師、會員、入場公眾及馬會相關員工的安全後,香港賽馬會決定取消今日(22/9/2013) 於沙田馬場舉行的賽事。

馬會正計劃安排在2013年10月30日在沙田馬場進行補賽,有關安排仍有待政府審批。

退款安排

現金投注
顧客可於賽馬日到馬場或在各場外投注處辦公時間內憑票獲得退款,今日賽事投注彩票的有效期為9月23日起計的六十天內。

電話投注及互動投注服務
所有經由電話投注及互動投注服務投注的款項,將直接退回予有關投注戶口。

馬場各項預訂設施
顧客如以信用咭預訂馬場設施,有關款項將退回信用咭戶口;如以現金購票,可憑收據或門票於今日起計的十四天內,於賽馬日到馬場或在場外投注處辦公時間內辦理退款,查詢有關退款詳情,請致電馬會熱線1817。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1535
發表於: 2013-09-22 on 10:01
船主,你又可以抖番下嘞。不過,一眾船員難免有失落感,對吧。

Profiles of shimari   
28hk

註冊於: 18/05/2004
發帖數目: 25
發表於: 2013-09-22 on 10:07
失落.....

Profiles of 28hk   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-09-22 on 10:39
Quote:

On 2013-09-22 10:01, shimari wrote:
船主,你又可以抖番下嘞。不過,一眾船員難免有失落感,對吧。

修兄,我寧願跑馬,因為我今日都一樣要返工呀...><

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-09-22 on 10:51
簡直係...

http://www.youtube.com/watch?v=X7XevLrmIi0

馬頭會真係有需要整條地底賽道嚟應付呢啲情況呀!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
h7667

註冊於: 19/09/2011
發帖數目: 140
發表於: 2013-09-22 on 11:07
各位好,
我就咁睇, 如果天气恶劣, 赛果跟预期完全不同......咁就唔跑好过跑啊!

Profiles of h7667   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-09-22 on 11:13
天文台通常為保自己聲譽,都會提早誇大一點天氣會好快怎樣變壞,總好過天氣突然急速變壞才發佈!這就是要看你站在那一個位置,才會說不同說話!以我個人推測,可能約在晚上8時左右,個風才會增加靠近香港了!其實天氣嘅嘢,隨時會變,天文台都試過唔少次預測錯誤嘅天氣啦!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

發表於: 2013-09-22 on 11:14
Quote:

On 2013-09-22 11:07, h7667 wrote:
各位好,
我就咁睇, 如果天气恶劣, 赛果跟预期完全不同......咁就唔跑好过跑啊!

我係全天候戰士,只要日馬15號跑唔出,夜馬13號退出就得喇...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2013-09-22 on 11:23
Quote:

On 2013-09-22 11:13, JimmyMa wrote:
天文台通常為保自己聲譽,都會提早誇大一點天氣會好快怎樣變壞,總好過天氣突然急速變壞才發佈!這就是要看你站在那一個位置,才會說不同說話!以我個人推測,可能約在晚上8時左右,個風才會增加靠近香港了!其實天氣嘅嘢,隨時會變,天文台都試過唔少次預測錯誤嘅天氣啦!

我就上下左右前後咁睇,馬頭會為免因順逆風而令啲馬仔跑完隻隻都破哂最快或最慢時速而搞亂啲數據所以唔跑。

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-09-22 on 14:47
天文台話 "考慮" 黃昏時掛8號風球!
考慮即係話可以再遲啲啦!馬會又被天文台跣一鑊:lol:

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款