登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 操練問題-JimJimSir
Author 操練問題-JimJimSir
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2013-09-29 on 19:06
氣勢如虹

16號 25.0 22.5 草閘
跟住踱 備戰22號賽事
不過打風取消左

25號跳兩段29.4 24.2

28號又跳多段 22.3
有心打硬仗?!

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-09-29 on 19:33
Quote:

On 2013-09-29 19:06, RyanMorre wrote:
氣勢如虹

16號 25.0 22.5 草閘
跟住踱 備戰22號賽事
不過打風取消左

25號跳兩段29.4 24.2

28號又跳多段 22.3
有心打硬仗?!

RM仔,其實我最怕見到一啲特別賽期,即係非指定3.6.日跑馬,係依啲特別賽期,大部份練馬師操練都有唔同,好似有啲星期六排位就最後試跑,有啲就今日先跳,有啲仲星期五已跳左!所以特別日子通常係唔可以用平時操練嚟計嘅,當然有啲練馬師係完全冇影響,好似何良就係,因為佢慣性係星期日最後試跑!你講隻氣勢如虹,操練係8月已好積極,9月昌哥都好認真,不過一望又係大熱門,昌哥就咪攪我啦!

Profiles of JimmyMa   
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2013-09-29 on 20:10
Quote:

On 2013-09-29 19:33, JimmyMa wrote:

RM仔,其實我最怕見到一啲特別賽期,即係非指定3.6.日跑馬,係依啲特別賽期,大部份練馬師操練都有唔同,好似有啲星期六排位就最後試跑,有啲就今日先跳,有啲仲星期五已跳左!所以特別日子通常係唔可以用平時操練嚟計嘅,當然有啲練馬師係完全冇影響,好似何良就係,因為佢慣性係星期日最後試跑!你講隻氣勢如虹,操練係8月已好積極,9月昌哥都好認真,不過一望又係大熱門,昌哥就咪攪我啦!

謝謝Jim Sir解答
有時我見到昌哥D馬真係唔曉睇, 幾時去馬? 幾時唔去?...可唔可以話係冇路捉呢?
感覺上仲難捉過D牌仔

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-09-29 on 20:38
Quote:

On 2013-09-29 20:10, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2013-09-29 19:33, JimmyMa wrote:

謝謝Jim Sir解答
有時我見到昌哥D馬真係唔曉睇, 幾時去馬? 幾時唔去?...可唔可以話係冇路捉呢?
感覺上仲難捉過D牌仔

佢去馬就真係要睇佢嘅走位點,今季何良兩隻佢都輸死啲老細,雖然有隻跑第二,都係輸W,中P,Q贏唔到幾多錢!我嗰日買佢隻同個世界轉入直路又係坐個BOX位,諗住冇啦又坐BOX, 點知突然有位望空左先係中檔衝上嚟!買昌哥啲馬1600以下排內檔就少買啲好,除非馬少少就唔同,直路唔駛點揾位,又係另計!

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款