登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20131006 第1場 樂活讓賽 第四班 HV 草地 1800米 A
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 20131006 第1場 樂活讓賽 第四班 HV 草地 1800米 A
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-10-05 on 10:22
Quote:

On 2013-10-04 14:52, fatmanchai wrote:
講形勢「天賜駿駒」不容再失,前後兩仗敗得微妙,今次睇馬仔昌又有何藉口?

我都係揀依隻,今次轉左過配備,應有會唔同哂!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-10-05 on 12:58
Quote:

On 2013-10-04 19:40, geniusalex wrote:
Quote:

On 2013-10-04 15:34, pmengineers wrote:
Quote:

On 2013-10-04 14:18, geniusalex wrote:
無乜好馬揀..要"蓮花盛放"啦..

為免PM兄來一下靚抽..我今次匹夫D..copy馬會上仗賽後評語當理由:「漏閘,被馬群拋離六個馬位。逐漸追前,八百米處追至尾列。直路彎在催策下上前。保持走勢,追前甚多。」

PM兄..我問你吹唔吹得我脹

斌哥仔,
你出到軟皮蛇呢件武器,好Q犀利!
請問第一場呢十隻畜生上次嘅九會評語中、秤完之後係唔係呢隻寫得最好或最聚手、所以你就話佢最好餐士會贏呢?
我希望我嘅對應合乎邏輯、無擺大官你上檯喇。
但既然你話無乜好馬揀..點解唔罷賭呢場呢?可能係贏晒嘅上策添!
pm

我唔會賭架...捧下你場增加下陽氣咋

賓哥,你好似無答主菜問題、現提醒!
"請問第一場呢十隻畜生上次嘅九會評語中、秤完之後係唔係呢隻寫得最好或最聚手、所以你就話佢最好餐士會贏呢?"

Profiles of pmengineers   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-10-05 on 13:32
Quote:

On 2013-10-05 12:58, pmengineers wrote:
Quote:

On 2013-10-04 19:40, geniusalex wrote:
Quote:

On 2013-10-04 15:34, pmengineers wrote:
Quote:

On 2013-10-04 14:18, geniusalex wrote:
無乜好馬揀..要"蓮花盛放"啦..

為免PM兄來一下靚抽..我今次匹夫D..copy馬會上仗賽後評語當理由:「漏閘,被馬群拋離六個馬位。逐漸追前,八百米處追至尾列。直路彎在催策下上前。保持走勢,追前甚多。」

PM兄..我問你吹唔吹得我脹

斌哥仔,
你出到軟皮蛇呢件武器,好Q犀利!
請問第一場呢十隻畜生上次嘅九會評語中、秤完之後係唔係呢隻寫得最好或最聚手、所以你就話佢最好餐士會贏呢?
我希望我嘅對應合乎邏輯、無擺大官你上檯喇。
但既然你話無乜好馬揀..點解唔罷賭呢場呢?可能係贏晒嘅上策添!
pm

我唔會賭架...捧下你場增加下陽氣咋

賓哥,你好似無答主菜問題、現提醒!
"請問第一場呢十隻畜生上次嘅九會評語中、秤完之後係唔係呢隻寫得最好或最聚手、所以你就話佢最好餐士會贏呢?"

PM...唔係..只係費時我既評語被你抽水...所以copy馬會既一用

好啦..見你追擊我..評番幾句...

頭場1800米..十匹馬跑..係我眼中算長途...季內熱身馬必佔優 ..

先飛走5,9,10三匹無熱身馬..剩番七匹

再飛走3,4兩匹上仗零走勢既馬..剩番五匹

然後8的長力擺明未到1800...再飛埋...剩番四匹

上述呢堆馬..W多數唔得..三甲就機會細(應該)..

其實剩低四隻我都批唔死架...但係如果上述分析無錯..我是但揀一隻都有75%機會入三甲啦..哈哈....咁我就揀左隻"蓮花盛放"啦....呢隻馬上季賽績已證明愈長愈好...而上仗作今季初出...跑嫌短的谷草1650米..大漏閘下都可以造出全場最快末段..只輸頭馬2-3/4馬位..如果唔漏閘應該有三四名對吧?呢仗證明左幾點:1.此馬有狀態..2.四班有利..3.呢匹馬係上手梁定華馬房擺明未用過

如果照咁計..今次跑更合腳法的四班1800米...按道理應該更正啦...?!大家睇到呢度..係未估我會斷言此駒「坐位望贏」呢?

答案係錯了..................當我原先以為此駒可重注既時候..我發現左一項數據..就係....徐雨石前季至今...27匹田草1800米出賽馬...只取得可憐既一冠..亞季軍是0..就連殿軍都是0.....灰晒啦...數據講我知...呢位石哥近年應該唔識"跑"田草1800..

所以我最後決定copy馬會既算數啦...亦都講明唔賭呢場啦..XD..最多10蚊注買番條單T同四連環算了..滿意未呀PM賢兄

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2013-10-05 on 13:57
PM..我講完一輪廢話..我都係決定轉投隻"大衛精神"..剛剛今朝先有時間用hkdb查資料...發現原來今季已舉行的六次賽事中.."高杜"次次都有合作馬上名..今日兩人只合作"大衛精神"同"大家贏".."大家贏"就廢既...咁樣"大衛精神"入三甲機會應算高...麻煩晒..哈哈

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2013-10-05 on 14:27
一场。。彩理(利)都傻?嘎嘎。。

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
業娛乐乐qinglang

註冊於: 30/04/2013
發帖數目: 50
發表於: 2013-10-05 on 15:42
手機皇,

Profiles of qinglang   
上盤alwayswin2004

註冊於: 27/03/2010
發帖數目: 639
發表於: 2013-10-05 on 20:58
齊大勝

Profiles of alwayswin2004   
勝源fraksy

註冊於: 15/02/2003
發帖數目: 375
發表於: 2013-10-06 on 09:43
W要手機皇,終於肯B-. Q腳拖"大衛精神","齊大聖"

Profiles of fraksy   
咖啡恩so18888

註冊於: 20/10/2011
發帖數目: 232
發表於: 2013-10-06 on 11:12
除左齊大勝隻隻都係谷草返尼田草
1800我要輕磅的齊大勝

天賜駿駒上次落飛線左鑊甘
今次應該有得諗

Q/QP啦

Profiles of so18888   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款