登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 死火馬 旗幟鮮明 / 步步友??
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 死火馬 旗幟鮮明 / 步步友??
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2013-10-11 on 18:10
兩隻馬體重分別係

旗幟鮮明 1235 (+37 lbs)
步步友 1291 (+56 lbs)

會唔會重得滯呀仲要第一鋪未熱身?? 尤其隻步步友就黎1300磅
唔洗熱身就黎掃底晒?

請各位師兄分享下大家意見

Profiles of RyanMorre   
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2013-10-11 on 18:49
唔系嘛?重佐甘多?四只脚顶唔顶得顺啊?我选佐距地噶。。。晕晕。。

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2013-10-11 on 18:51
我系讲紧只步步友。。千三磅???真恶心啊。。

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-10-11 on 19:37
季初體重增是好事,跑肥唔跑瘦。上季有好多重50磅的馬一樣贏.

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2013-10-11 on 19:52
Quote:

On 2013-10-11 19:37, kamchung wrote:
季初體重增是好事,跑肥唔跑瘦。上季有好多重50磅的馬一樣贏.

kam師兄, 我明增磅係好事
但我想指出增磅增到近1300磅 係屬於大馬級別
會唔會熱死呢?

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-10-11 on 20:20
Quote:

On 2013-10-11 19:52, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2013-10-11 19:37, kamchung wrote:

會唔會熱死呢?

RM仔,瘦馬(9百)多磅-1000,暑後增磅是好事,已經係大馬,仲要增磅至1300磅,你想隻馬脚快啲彎咩?不過,這個體重準唔準都好難講,因為成日聽人講,啲馬過磅好求9奇! 咁唯有臨場睇吓馬身啦:roll:

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2013-10-11 on 20:36
Quote:

On 2013-10-11 20:20, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-10-11 19:52, RyanMorre wrote:
Quote:

會唔會熱死呢?

RM仔,瘦馬(9百)多磅-1000,暑後增磅是好事,已經係大馬,仲要增磅至1300磅,你想隻馬脚快啲彎咩?不過,這個體重準唔準都好難講,因為成日聽人講,啲馬過磅好求9奇! 咁唯有臨場睇吓馬身啦:roll:

Jim sir, 我正正係想指出你所講嘅問題(900幾磅增至千多磅)
但我指呢兩隻真係打過突, 唯有真係睇臨場

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-10-11 on 20:41
Quote:

On 2013-10-11 20:36, RyanMorre wrote:
Quote:

On 2013-10-11 20:20, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

會唔會熱死呢?

Jim sir, 我正正係想指出你所講嘅問題(900幾磅增至千多磅)
但我指呢兩隻真係打過突, 唯有真係睇臨場

如果係熱門,就寧可相信了!

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-10-11 on 23:42
只步步友試大閘真系麻麻,有的疑問,大熱睇一次先,旗幟鮮明就無事,可信。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2013-10-12 on 12:07
Quote:

On 2013-10-11 18:10, RyanMorre wrote:
兩隻馬體重分別係

旗幟鮮明 1235 (+37 lbs)
步步友 1291 (+56 lbs)

會唔會重得滯呀仲要第一鋪未熱身?? 尤其隻步步友就黎1300磅
唔洗熱身就黎掃底晒?

請各位師兄分享下大家意見

哈哈, 剛剛完成刨馬工作.
旗+步, 俱未跑過此程, 我擔心路程適應性多一點.
基於以上因素, 我已感覺兩駒並非很穩, 而今日亦非大熱門, 間接反映鳥很多公眾刀有此憂慮 (軍事機密 刀同類但大熱, 超買鳥)

Profiles of hkhorsetrack   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款