登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20140122 第1場 美利讓賽 第五班 谷草c+3 1000米
Author 20140122 第1場 美利讓賽 第五班 谷草c+3 1000米
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2014-01-22 on 13:37
DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬疊疊之下集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇! 睇下呢個題目係DB開出泥 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

兄弟們的回應、好料故然好、溜料其實更加好、因為識得睇既人就自然知你黑、會避得開買小幾隻。陰謀陽謀論都得、當然老作亦可以、撞棍甘入左一D都唔出奇、總之大家各展奇謀、各展其長、開開心心各表己見、又何防!

pm/SAM哥/林老闆字
註:眾好友們如果你地係識得我pm,Sam哥同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。

香港碼頭會--- 英文版狗薄 http://www.hkjc.com/images/PDF/20140122_starter_all.pdf
早版(版面chop住Early Version)狗會盡早出,開跑前一日先會做好擺上網的會是終版(版面chop住Final Version),可能連D最後補充或場地指數都加上罷。

1 中國好 133 黎海榮(-2) 7 胡森 SR-/CP1
2 明威 132 郭能 11 何良 V
3 高山威龍 132 巫斯義 8 胡森 CP
4 喜萬家 132 韋達 2 吳定強
5 雄姿儷影 131 薛寶力 9 蘇偉賢 B
6 飛天龍駒 128 潘頓 5 方嘉柏 B/TT
7 領得 124 杜滿萊 3 告達理 H/XB/TT
8 辣得喜 124 杜利萊 6 蘇偉賢 B/H
9 贏啲啲 121 梁家俊(-2) 4 李易達 B
10 日日中 116 賴維銘 1 吳定強 B/TT
11 聖氣凌雲 113 湯智傑(-2) 10 徐雨石 H

Profiles of yeunglm2005   
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2014-01-22 on 13:54
昨晚占叔在QQ群同贏兄打牙較戰, 占叔要飛天龍駒, 贏兄要辣得喜

我話明是占叔粉絲, 一定要飛天龍駒, Q腳取其親家中國好和高山威龍.

Profiles of yeunglm2005   
鱼仔yuzi

註冊於: 02/12/2013
發帖數目: 8
宝安
發表於: 2014-01-22 on 14:23
10日日中

Profiles of yuzi   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
wilsonli

註冊於: 23/10/2013
發帖數目: 101
广东中山,
發表於: 2014-01-22 on 14:35
我要4号喜万家,今次排2档又有10号帮佢开路一路守2,3位,搏佢赢班底。

Profiles of wilsonli   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2014-01-22 on 16:07
7 領得

杜利來細佬,新來新珠玉

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2014-01-22 on 16:11
Quote:

On 2014-01-22 13:54, yeunglm2005 wrote:
昨晚占叔在QQ群同贏兄打牙較戰, 占叔要飛天龍駒, 贏兄要辣得喜

就占占同贏贏(註:排名不分先後)雙冠軍啦,到時又會比較邊個wp加埋派得多,人就總係要由宇宙無限鬥到落地球核心,冇競爭就冇進步,唔嘈唔知氣量好、唔打邊知武功高呢...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2014-01-22 on 16:26
的五班馬都要做下功課至得
SAM 哥要領得,
今埸度來度去都頂多 3 3 4 4 名
反而隻老王忠 喜萬家 在 (0 至 40分)
今仗由谷中王韋哥鴐使,應該可以W得

Q脚拖 明威,領得
丅 加入 高山威龍及中國好

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2014-01-22 on 17:54
【練馬相馬】梁定華

中國好五班追多鋪

今晚的賽事出現了近期少見的均勢局面,好玩,有得賭,但唔易中,我一向都是賭仔性格,食頭好過借,都係度咗頭兩場先,順便給各位馬迷參考吓。
第一場第五班1000米。「中國好」降到落第五班都未有運行,真使我失望,今次仲係掛頭牌1號馬,如果仍然在我手上估會係點呢?不過上賽馬會評語是受困和曾受妨礙,今次俾多次機會啦,再唔掂就唔再追囉。

「明威」前次1000米贏得好輕鬆,今次加磅兼排第11檔,我沒有信心。「高山威龍」似乎是胡森主力,但我對呢匹曾經接受過手術矯正喘鳴毛病的馬絕無好感,來咗香港兩年跑咗超過廿場的自購馬,係好嘅就一早贏咗啦。

「喜萬家」經已無復當年勇,但同場對手實在係弱得交關,可能韋達亦睇通呢點,因此之故他肯再騎,今晚排到個2檔,不可太過掉以輕心了。「雄姿儷影」必須有檔位之助才會跑得好,論馬在此班長期有講數之能力,但馬房動態只將牠放在次選兼且依然排在外檔,都係睇多場先啦。

「飛天龍駒」每一個月都跑兩場,日日咁做都麻木晒啦,贏到就當抽水囉。「領得」排第3檔用強人杜滿萊,牌面就勁嘅,但以往走勢極不穩定,時近時遠, 無法評估。「辣得喜」上場莫雷拉已將牠發揮得一絕,但點解今場無馬上陣都唔肯為佢執韁呢?又要估,咁我寧願放棄牠了。

「贏啲啲」若以今季第156場作準則,今晚可1W10P再賭多次。「日日中」除咗排第1檔,其他再沒有理由支持我賭佢。「聖氣凌雲」我好清楚呢匹馬,以往在我馬房時我看不到牠有任何優點,我不相信牠能壓倒「中國好」和「贏啲啲」。

第二場第五班1650米。「青春得意」上場同程爆大冷贏得咁出色,今次原班配潘頓相信唔會失威,有權再贏。配腳拖「駕寶」、「領航精神」同「辣手先鋒」足矣。

第四場第四班1200米,「好友星威」排番個黃金一檔不拚何待,Q及QP拖「共創良機」啱數。

Profiles of pmengineers   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款