登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 賽後感!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )
Author 賽後感!
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-03-03 on 10:30
Quote:

On 2015-03-03 08:27, E-Pepper wrote:
係呀!占兄。
的確好少見,不過分疆動作仲可細緻一啲。同埋雷神通常騎到最80米開第一下左手鞭係最勁,有狀態嘅馬都會急颷兩步,精彩鬥士就係好例子。

佢第一下必是左手反手鞭,跟住就..........,祗要你重温佢輸馬用鞭的手法,就不難看到是真是假了!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-03-03 on 10:57
Quote:

On 2015-03-03 10:30, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2015-03-03 08:27, E-Pepper wrote:
係呀!占兄。
的確好少見,不過分疆動作仲可細緻一啲。同埋雷神通常騎到最80米開第一下左手鞭係最勁,有狀態嘅馬都會急颷兩步,精彩鬥士就係好例子。

佢第一下必是左手反手鞭,跟住就..........,祗要你重温佢輸馬用鞭的手法,就不難看到是真是假了!

嚟拉叔勁相對博冷派荷包嚟講就

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-03-03 on 22:25
係呀!算啦……
個個騎師都係噉㗎啦!即等如炒飯哥,最後二百唔出炒飯手,都知道係輸九乘。
係我哋啲本地疆唔爭氣啫,想做嚟場戲都無資格!
不過想減少騎師呢個問題,最好就係所有騎師三個月繼一次牌,噉樣就可能會好啲!有時太安穩嘅日子…………好多人都唔會真惜,所以我過往一直反對季前發全季牌照嘅!唔信嘅就開始留意吓薛寶力,佢開始會有馬贏。

Profiles of E-Pepper   
E-Pepper

發表於: 2015-03-08 on 18:55
今日跑咩馬,大家應該有眼見。
一個騎師騎同唔騎嘅分别,炒飯哥尾場已經話哂俾你知!
將嗰啲受薪董事,咩9監場,咩9競賽小組全部炒9哂佢。

E-Pepper

發表於: 2015-03-08 on 19:27
同埋幫阿十三少一家,訂定機票返去南非。
我估計佢將來嗰幾個月更無心機騎馬。
隻欖球大使C+3,戴眼包轉到彎尾仲唔騎搏走甩,隻隨心隨意追住啲馬屎忽跑,嘩!阿航俾佢買起,不過都唔夠潘頓騎聰敏不凡,跑完返嚟全系人面都燶哂!哈哈……潘頓又一傑作。十個叻!

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-03-09 on 11:29
人腦精、錢聰明、聰飛回、勝飛落...

https://www.youtube.com/watch?v=92cFiHpOhdM

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
E-Pepper

發表於: 2015-03-12 on 10:46
昨晚睇完電視,今朝再上網睇報紙。
全部報道都話係爆胎,哈哈……!我笑咩唔噉講出嚟……
你話胡森Maths唔好,成日計錯數,我就覺得唔出奇。
至於其他有幾場,我睇電視留意到些少動作,TONY贏嗰場之前覆磅,跟排好少見TONY噉嚴肅跟過磅,真係有做嘢!
Paul蘇連利又贏,上嚟包Q係炒飯哥,跟住炒飯哥再幫Paul蘇炒噃碟冷飯,佢哋肯定話好味!
老苗仲甘,Marko兄,苖生鍾意錢多過健康!有錢有健康就風騷,有健康冇錢,就即係要捱啦!同樣地跑完前嗰場,老苗係過磅室都係好鬼緊張。
尾場仲好笑,報紙記者,真係對唔住阿達哥兩師徒,人哋落足心機去操,唔信睇下課試閘,達哥太客氣,綸仔又交足戲!同樣地跑完第8場覆磅,達哥都係好嚴肅等過磅嘅!

marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-03-12 on 18:28
E-Pepper, 絕對同意, 真正是戲劇人生. 苖生絕對是知情人! 燈神和老苗關係緊密, 我們能說什麼呢?

睡德福 打吡 唔見佢俾呂卓賢騎! 現在只有希望巫斯義用相同被罰精彩鬥士的騎法,騎期惑贏打吡. (我又發夢??)

Profiles of marko   
E-Pepper

發表於: 2015-03-12 on 22:44
Marko兄!你好客氣啫。你講開期惑,只有用呢個跑法先至可以跑得近……如果唔係!我根本覺得隻期惑沒咩可能跑到四至六名。不過呢隻馬上手練馬師可能用得七七八八。小心啊!

marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-03-13 on 09:54
E-Pepper, 其實我一直希望巫斯義贏大賽,相信他不會比莫雷拉差, 可惜係跑馬, 非跑人.

但巫斯義上訴一再拖延,而判罰還要押後到打吡之後才執行,賽前感.... 場戲除了為贏 美麗之星 or 期惑, 沒有理由動機是為贏 帶盈來???

Profiles of marko   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款