登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 請問知情人 - 港澳盃 - 好健康
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 請問知情人 - 港澳盃 - 好健康
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2015-03-05 on 12:11
去年掄元馬, 苗禮德為何益蔡明紹?? 其他選擇有潘頓, 黎海榮, 湯智傑(應該最為理想的選擇), 何澤堯.....

蔡明紹從來沒有騎高過三班苗禮德的馬入頭三名.真的益蔡明紹???

Profiles of marko   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2015-03-05 on 15:09
確實係幾奇,今季同潘頓都合作得幾好丫。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2015-03-05 on 16:13
謝謝船主。

的確也希望聽下論壇排名不先後的常客 (例如E-Pepper, Jimmy Ma, 河馬仔, 楊駿, rickytlb....) 的意見.

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-03-05 on 16:31
Quote:

On 2015-03-05 16:13, marko wrote:
謝謝船主。

的確也希望聽下論壇排名不先後的常客 (例如E-Pepper, Jimmy Ma, 河馬仔, 楊駿, rickytlb....) 的意見.

我地QQ群個個中嗰隻77倍駿步蹄聲咪三班馬囉!

Profiles of JimmyMa   
marko

China
發表於: 2015-03-05 on 16:41
Sorry, 我指"高過三班"苗禮德的馬, 蔡明紹沒有入頭三名

E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-03-05 on 20:14
先講聲,我並非知情者。
論馬時,大家都係推下推下,推出嚟!
有時用騎師都有好多可能性,又或者係馬主嘅意見。可能老苗見到報名表,阿航出三隻,潘頓應該點都會有一隻半隻騎掛,點知就係無。又或者覺得潘頓唔夾好健康,唔揾佢騎又唔定。好多可能性。唔好想太多!
你臨場見到隻好健康狀態對辦,拉士嗰分鐘又大手落飛,而你又有興趣,到時你咪跟杯奶茶錢玩下!切記,呢啲馬唔好買太大呀!
不過我提你一句,呢場馬步速應該幾快嘅……對好健康無咩着數,因為佢用蔡明紹,必想佢快閘。
只屬個人見解,不喜勿罵!

Profiles of E-Pepper   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-03-05 on 20:33
Quote:

On 2015-03-05 16:41, marko wrote:
Sorry, 我指"高過三班"苗禮德的馬, 蔡明紹沒有入頭三名

Marko哥,所谓劉備都有知心友,可能就係蔡仔贏隻蹄聲幫老苗揾唔少,咪俾佢騎囉!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-03-06 on 10:19
Quote:

On 2015-03-05 16:13, marko wrote:
謝謝船主。

小弟有幸得到marko師兄提名,禮貌上都要伸個頭出嚟吹番幾句嘅,老苗因乜搵紹仔騎隻好健康?到果場過終點時所有投注者就自有答案(自我廢腑之言) ,小弟乃紅燈後先伙記做嘢之最懶兼$10兜投注人,紅燈前個腦一片空白,果班馬主/廐主/騎師玩乜大龍鳳真係諗佢唔掂喎!話時話師兄你R9係咪揀隻3啫?係就... 你明嘛?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2015-03-06 on 11:57
特別執導:生菓D2,老苗:隻健康評價負面,"除衫除褲"穩奪喎!又要引用亂買兄金句:我真係好亂呀!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-03-06 on 13:49
阿航出3隻係惡呀!
隨心隨意跑G3,就算負頂磅都好惡!阿航係電視度提過2隻馬,一隻係價廉物美又贏7場頭馬,噉即係隨心隨意。呢隻馬阿航好上心,另一隻係聰敏不凡。因為呢啲馬主係會肯攞大錢出嚟買馬嘅!所以……你明啦。
得盛,叻就唔係好叻,勝在忠心,柏寳相同阿航修保關係,又係實同你跑嘅!論幕後,好鍾意跑呢系列赛事,不用再講。
夢仙上場李寶利跑到錯9哂到輸唔遠,今次配阿萊負122,冇咩死磅,好好追!呢隻又係十三少啲嫡系馬,不過人就得一個,分唔到身,冇計!老巫唔爭氣,跌咗俾阿萊。隨時有神來之筆。好健康上次都只不跑前夢仙大半個馬位。條數你一定會計嘅!
不過我都想知阿航點解唔將聰敏不凡報呢場,噉潘頓咪有馬騎囉。
跑條同廐四連環返嚟!威哂。
仲有阿摩嗰隻,布文上次冇騎過㗎,小心回馬槍啊!

Profiles of E-Pepper   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款