登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 腰患復發
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )
Author 腰患復發
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2015-04-25 on 13:10
謝謝上進兄。

其實呢家經已好番多少,至少唔會行企痛,坐得大概一個鐘就會開始緊同痛,但呢D係肌肉痛而唔係神經痛,我都大概一個鐘會起身郁一郁。

但始始彎唔到太多腰,駁唔到鞋帶,呢個情況呢個半經已出現,但做了半年物理治療都幫唔到太多。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
E-Pepper

註冊於: 23/02/2011
發帖數目: 152
發表於: 2015-04-25 on 13:38
船兄,你應該去急症室,同急症室醫生講手腳麻庳及腰唔到腰嘅情況(不過要交啲戲)提意你去瑪嘉烈,因為我阿媽都同你嘅症狀差不多,結果係頸椎第七節,照到有個瘤,壓住咗條神經,由麻庳到唔行得,都係大半年時間,醫院應該會𨍭你去睇一個叫神經外科,個度有位李XX醫生,呢位醫生同我阿媽做完手術後,我阿媽已行得走得。你試考慮吓。

Profiles of E-Pepper   
船主~~home

發表於: 2015-04-25 on 16:06
E-Pepper,謝謝你提議。
我照完磁力共振,個骨科醫生又無叫我開刀,只係叫我做物理治療,但如果我做多一排都係無好轉,我都打算去急症病扮下野,等佢轉介我去睇。

謝謝你

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2015-04-25 on 21:04
Quote:

On 2015-04-25 13:10, home wrote:
謝謝上進兄。

其實呢家經已好番多少,至少唔會行企痛,坐得大概一個鐘就會開始緊同痛,但呢D係肌肉痛而唔係神經痛,我都大概一個鐘會起身郁一郁。

但始始彎唔到太多腰,駁唔到鞋帶,呢個情況呢個半經已出現,但做了半年物理治療都幫唔到太多。

俾啲耐性跟著我教你的方法把筋拉鬆翻先啦!

Profiles of JimmyMa   
Aliang(香港佳康)liangye911

註冊於: 13/05/2005
發帖數目: 531
發表於: 2015-04-25 on 22:52
建議可以登陸:http://www.tiensw.com.cn/userlist/bbb/shopshow-1977.html 這款產品可能會幫到您,祝早日康復!

Profiles of liangye911   Go to the user WebSite liangye911   
船主~~home

發表於: 2015-04-26 on 12:28
占SIR,有呀,呢排都有拉到,希望過一排可以鬆少少。

謝謝香港佳康,我望望先。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款