登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 20190207「唔識賭馬的河馬仔賽馬專欄」
Author 20190207「唔識賭馬的河馬仔賽馬專欄」
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2019-02-06 on 23:32

上年累積賺蝕 : - $114500

(以下分析只是河馬仔個人觀點,注數只是河馬仔自己會買的,僅屬參考而已,賽馬沒有必勝,絕不可以孤注一擲或投注過度。)

祝新年進步

今次就講講第七場三班1200米,邊線馬相當多之賽事。

【飛霸龍】一定相當多人注視,特別是輝哥繼續騎,其實隻馬應該仲有一兩場在手,但能否在田草取勝就相當大疑問,特別是上場其實同一人之表現實在不算差,但推落居然一步都冇,仲要俾【傳奇】走甩,而今場如未補隻【電子群英】還好,但一補呢隻真係左右快馬夾擊機高,而且個泥閘雖快但眼罩又唔用,佢如果單單鬥後勁下又真係威力冇放頭咁強。

【靚跑得】倉轉完一次又一次,講真近一課唔差,但感覺上此駒在谷草會發揮唔同好多,如跑完呢場即跑谷草一千要超級小心。

【好得威】就算唔計舊年未熟跑田草之時,但今季就算在谷草之中,上到三班贏三次贏唔到馬,都係要輸一D出田草都未必能企得穩之馬,驚佢可能係第二隻【禾道駒】。

【會長之星】來頭唔細,在第二場輸俾一隻不敗之師TEN SOVEREIGNS,但兩場在愛爾蘭其實一來跑直路,二來出閘唔係好準,三來此駒就算跑第二場都只流於均速,雖然此倉都曾經有隻未贏馬來港之【得勝駒】,但要估韋達做唔做到莫雷拉的騎法,對一位駒退休的老朋友唔好要求太多了。

【傳奇】真係超級尺寸,上場如非拉到咁散而佢坐到個位咁有利,可能連【飛霸龍】都過唔到,講真此駒想落班又落唔成,轉谷草又未必贏得,望佢在跌磅下在排檔再外少少後順利落班再算啦。

最後如果揀Q/QP,在呢場想博冷都唔太成之賽事,唔太敢博太邊線馬啦。

20190207「河馬仔賽馬專欄」真金白銀投注紀錄

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2019-02-07 on 15:57
恭喜河馬兄

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2019-02-07 on 16:33
Quote:

On 2019-02-07 15:57, home wrote:
恭喜河馬兄

好熱啦船主兄。。

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2019-02-07 on 16:39

20190207「唔識賭馬的河馬仔賽馬專欄」結果,大戶食水深到呢,真係夠買年榚+蘿蔔榚+芋頭榚。

是日 : - $16000 + $20500 = + $4500

上年累績 : - $114500 + $4500 = - $110000

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2019-02-08 on 16:05
Quote:

On 2019-02-07 16:33, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2019-02-07 15:57, home wrote:
恭喜河馬兄

好熱啦船主兄。。

冷熱都好,最緊要中。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款