登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 心路。馬路。
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 下一頁 )
Author 心路。馬路。
leeqiu

註冊於: 04/03/2015
發帖數目: 106
發表於: 2021-01-25 on 00:53
感謝哥提供,我中了2000wp 哥有空來東莞橫瀝鎮,請你吃飯。

Profiles of leeqiu   
wilsonli

註冊於: 23/10/2013
發帖數目: 101
广东中山,
發表於: 2021-01-25 on 09:28
我中了2场6WP各二百,条大冷Q无运中到。多谢sa哥!

Profiles of wilsonli   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2021-01-25 on 13:04

非常多謝各位師兄的鼓勵,除了金錢和女人之外,小弟最喜歡就是交朋友吃飯。
Leeqiu 果餐飯真係唔知幾時可以吃到。中到是大家的福份,小弟不敢居功,輸錢時不要埋怨就好! 以前也有朋友埋怨說我唔益佢,跟開果排唔出,出果場又無跟到,真係又關我事咁樣子!
Wilsonli 也不用可惜,我自己也因為不夠信心而沒有買Q,所以都係各人各安天命的! 只不過是湊過趣,大家研究研究就好!

小結一下,暫時盈余$33,200-。
今期心水:
R4#2傳奇 w$1k
R9#8喜駿駒 w$1k
Lucky

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
leeqiu

發表於: 2021-01-26 on 00:11
R4,4零距離我想會大熱,上次放到最後50米力弱,谷草C+3,本人覺得可以跟進。2-4單Q去馬

leeqiu

發表於: 2021-01-27 on 23:40
Quote:

On 2021-01-25 13:04, samana wrote:

非常多謝各位師兄的鼓勵,除了金錢和女人之外,小弟最喜歡就是交朋友吃飯。
Leeqiu 果餐飯真係唔知幾時可以吃到。中到是大家的福份,小弟不敢居功,輸錢時不要埋怨就好! 以前也有朋友埋怨說我唔益佢,跟開果排唔出,出果場又無跟到,真係又關我事咁樣子!
Wilsonli 也不用可惜,我自己也因為不夠信心而沒有買Q,所以都係各人各安天命的! 只不過是湊過趣,大家研究研究就好!

小結一下,暫時盈余$33,200-。
今期心水:
R4#2傳奇 w$1k
R9#8喜駿駒 w$1k
Lucky

R4.單Q失手,
R8.4-8單Q收米

晒馬samana

發表於: 2021-01-29 on 16:09
圈中騎練都講意頭,新年拜神,牛一呀什麼要有賀壽馬!小弟過埋今日就足30公歲啦,系咁倚都捉番隻哎呀賀壽馬,又好彩喜駿駒熱熱地都趙番隻,錢就無贏多少,勝在有個「喜」字,真係有的沾沾自喜啦。
講番喜駿駒,本以為勝完加重分,5分好像少佐,因為之前看評磅員也是看重此馬,睇睇之后蔡神仙點部署,如果繼續雷神操刀,評磅員送分,我就一直保送牠去跑打比! ^_^
講開又講,睇返零距离和喜駿駒,就知道騎師的水平真係高低有別!

小結一下,原結存$33,200-,
落注2K,收$4,550-,暫存$35,750-。

今期無心水,一只觀光馬:
R4 #12綠豆怪傑
Lucky

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
leeqiu

發表於: 2021-01-30 on 23:42
Quote:

On 2021-01-29 16:09, samana wrote:
圈中騎練都講意頭,新年拜神,牛一呀什麼要有賀壽馬!小弟過埋今日就足30公歲啦,系咁倚都捉番隻哎呀賀壽馬,又好彩喜駿駒熱熱地都趙番隻,錢就無贏多少,勝在有個「喜」字,真係有的沾沾自喜啦。
講番喜駿駒,本以為勝完加重分,5分好像少佐,因為之前看評磅員也是看重此馬,睇睇之后蔡神仙點部署,如果繼續雷神操刀,評磅員送分,我就一直保送牠去跑打比! ^_^
講開又講,睇返零距离和喜駿駒,就知道騎師的水平真係高低有別!

R4 #12綠豆怪傑
Lucky

借用帖子,
提供一下R5.寶山鷹,試閘好,跑首本路程,只是休後初出有疑問!

leeqiu

發表於: 2021-02-01 on 00:26
Quote:

On 2021-01-30 23:42, leeqiu wrote:
Quote:

On 2021-01-29 16:09, samana wrote:

R4 #12綠豆怪傑
Lucky

借用帖子,
提供一下R5.寶山鷹,試閘好,跑首本路程,只是休後初出有疑問!

今天真是吐血日,R10.喜佳龍買W只跑位置,吐血了!

晒馬samana

發表於: 2021-02-02 on 16:38
這個世界上,只要有利益所在,就會有人做局。大致國家選舉,中致華爾街股票,細到屋村斯奶雀局。大部份人身在局中而不知有局,小部份人明知有局而自認為識得拆局,絕少部份的人互相設局殺局。武器發展到今天,其主要用途就是殺人,金融發展到今天,其主要目的就是掠奪,那麼設立賽馬會的用途是為什麼呢?

我的大陸外父問了一個問題,香港賽馬會是政府辦的嗎?我說不是。那是私人辦的嗎?我說應該也不是。我個人的理解為香港賽馬會是政府特准成立的民辦機構,管理者由董事會招聘,那董事會由誰委任,向誰負責。這些小弟就真的不知道,看看有那位師兄可以解釋一下。

今期沒有心水,一只觀光馬:
R7 #12友港友笑
Lucky

leeqiu

發表於: 2021-02-03 on 00:56
Quote:

On 2021-02-02 16:38, samana wrote:
這個世界上,只要有利益所在,就會有人做局。大致國家選舉,中致華爾街股票,細到屋村斯奶雀局。大部份人身在局中而不知有局,小部份人明知有局而自認為識得拆局,絕少部份的人互相設局殺局。武器發展到今天,其主要用途就是殺人,金融發展到今天,其主要目的就是掠奪,那麼設立賽馬會的用途是為什麼呢?

我的大陸外父問了一個問題,香港賽馬會是政府辦的嗎?我說不是。那是私人辦的嗎?我說應該也不是。我個人的理解為香港賽馬會是政府特准成立的民辦機構,管理者由董事會招聘,那董事會由誰委任,向誰負責。這些小弟就真的不知道,看看有那位師兄可以解釋一下。

今期沒有心水,一只觀光馬:
R7 #12友港友笑
Lucky

跟進馬,拍位差,有所保留,臨場睇睇11陽光戰驅。小賭怡情!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款