登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 每日一擊13-12(第四場)
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 每日一擊13-12(第四場)
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2006-12-11 on 19:00
黎啦~~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2006-12-12 on 13:34
好,唯有等我黎。
卓暉用到韋達真係唔知想點,不過呢個問題應該有人答到我既,我估~~~

撇開檔位我幾鍾意多多昇,今季出兩場走勢都算幾好,今次膊利唔知有冇幫助,今場對手無上場甘勁,三甲應該會有。

我想知友活力大家睇點,上場輸比隻超級馬,今場機會係點?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2006-12-12 on 13:57
船仔,上期畀你post左我隻「心中有理」上傷報,結果「叮叮」,今期畀多隻超冷門害一害你。
第四場,話晒都係三T頭關,邊有咁正路,吼冷門,揀隻「金生麗水」,隻馬今季田草三戰都輸成條街,但田草無表現唔代表谷草都無表現,且今次加左個眼罩,就算突然變身都有大把理由。仲有一點大家唔可以唔留意,如果隻馬無機會,點解唔肯畀番滇仔騎???總之,今次用冼毅力,一定會打出身價波。
拿,船仔,題都幫你諗好,就叫「金生麗水有景轟」,哈。

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2006-12-12 on 15:00
「卓暉」減夠分落四班用韋達固然好,

至於「多多昇」,日前晨課拍「勁收」加眼罩成枝火箭咁自動波加速,但唔明點解出賽無加。

Profiles of andrew410   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2006-12-12 on 16:14
馬後炮 - 每日一擊(10-12)第四場 - 馬後炮

A/ 首先看看曾有什麽發言先:

a1) 建議呢度可以每日選一場黎研究下,作為選馬指標。
a2) 無論點的個人喜好請勿浪費他人時間。 例句: 沈廄兩駒點睇? 我兩隻都要哂...
a3) 每日一擊的原意是希望能集各會員之長在一起,由其是VF/晨操/賠率/另闢蹊徑等高手,將這場每一馬匹的性能,路程,狀態,往績等見解逐一討論。
a4) 然後結合整場或當天形勢,精雕細琢地選擇馬匹及這一場最合適的投注戰略等等。
a5) 希望這個小主題能成為香庫的照牌主題之一。
a6) 船主兄,我相信PM兄的意見,是希望藉著有實質論據支持的討論,以各人論點的強弱去篩選馬匹(亦即不是匹匹馬都要吧,況且,14個人發言,每人一匹,點買?),繼而作出最適當的投注策略。
a7) 當然,呢個篩選工作,當然由本網之主──船主大人去做。

Profiles of pmengineers   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2006-12-12 on 16:16
Post 錯咗,請看新題目 「 馬後炮 - 每日一擊(10-12)第四場 - 馬後炮」

Profiles of pmengineers   
船主~~home

發表於: 2006-12-12 on 17:12
甘你都知係我post??你副眼鏡唔係好岩度數喎文武。
我地編輯甘多人,點輪到我做?

d仔dfgghr

註冊於: 29/04/2003
發帖數目: 1705
發表於: 2006-12-12 on 22:35
唔知點解好鐘意『盈峰』, 可能呢D就叫心魔馬.
無架, 無乜理由架! 沒有VF/神操等理據支持...
古月老闆亦沒有通知我會郁手.

Profiles of dfgghr   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
告魯夫Jeff

註冊於: 25/04/2003
發帖數目: 29
發表於: 2006-12-12 on 23:40
上次品題4隻中左三重彩,成績唔錯,不過好明顯永利好落腳「立」左好多,下次試下增程千六、千八,我睇佢目標係打吡,各會員是否同意??

睇番今次第四場,結合檔位同配搭......
1號過關博士係穩位望贏之選,巫生騎重磅馬問題不大,之前5次B欄1200米最內都係7檔而可以有1Win 2Place佳績,係可以值得睇高多少。
配腳就真係難搵啦,卓暉唔錯,梁定華今次都有擺d好馬靜靜起革命,小心。友活力都可以,馬好廐好但人弱,T腳。冷門就睇下金生麗水,檔好用冼生,唔似玩。

Profiles of Jeff   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2006-12-13 on 14:15
多多昇,今季跑左兩次沙田都無功而還。但其走勢又未至於潰不成軍,可能與其衝刺力短有關,所以今次應該是刻意步署跑快活谷一試。再加上快活谷對手差一點,所以在這裡跑四班1200總有一點著數!

新勝利,今季未輸過3個馬位以外,不可以不揀之馬。

卓暉於173場試了一段後勁,再在上場209場試了一段前速。今次落四班1200米,如臨場有10倍,絕對抵玩!

加多一隻游水馬友活力於配卻內,雖然熱門,但亦場地有變之下,可能形勢有利。

我要3WP,QT拖2.4.10

Profiles of hinchung   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款