登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 兔仔 鬥 飛龍
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 兔仔 鬥 飛龍
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2007-01-10 on 10:29
各位小弟三番四次的去?O隻老兔仔,?O來睇去都不過是一匹三三四四份子。此馬相當難騎只有霍達至舞得掂佢,留放要一絕,用得早就無啦士,用得遲又可能揾不到最合的中外檔衝刺,因此霍達才可以幫到佢,而家此君巳去,近日多位師博跳上去,唔係左输就你右敗,我十分喜歡杜利萊,唔夠十賠的退化尺吋老馬,我只可作配腳看待。

Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-01-10 on 11:54
小弟現决定此場以年年有利作胆拖2.5.8.10
作投注重心. 另介绍冷門綠色天地給各位參考.
大家好運

Profiles of JimmyMa   
HenryLaw

發表於: 2007-01-10 on 14:42
Jimmy 兄,你真你不考慮配埋隻十二仔「飛來寶」嗎?
兩點半得返四賠多似乎真係有料到,問穌同高雅志去搏的馬通常都有足夠的支持,單T多四條也非太多,或可考慮小弟常買的六馬(20注) 或七馬(35注) 互穿,買五個大洋(半票, $100 & $175))一注,好多時隻熱或半冷胆失準,但冷鬥卻走哂入呢我不時有驚喜,例如上星期尾埸跑到唔清唔楚不上不落的「韋大陽光」,及鬼佬新年拉士場之「牛精二號」,此類大熱一瓜我之互穿單T就多收幾百,近日很多馬迷依為買四連環會派多D,而忽略了單T,因此熱D的單T也較以前多派一點,但君不能忘記買三隻入圍馬巳經夠難啦,你重要挑戰自己的銀包去買四件,祝他們場場好運收錢多多。

Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2007-01-10 on 15:23
Quote:

On 2007-01-10 14:42, HenryLaw wrote:
兩點半得返四賠多似乎真係有料到,問穌同高雅志去搏的馬通常都有足夠的支持,單T多四條也非太多,或可考慮小弟常買的六馬(20注) 或七馬(35注) 互穿,買五個大洋(半票, $100 & $175))一注,好多時隻熱或半冷胆失準,但冷鬥卻走哂入呢我不時有驚喜,例如上星期尾埸跑到唔清唔楚不上不落的「韋大陽光」,及鬼佬新年拉士場之「牛精二號」,此類大熱一瓜我之互穿單T就多收幾百,近日很多馬迷依為買四連環會派多D,而忽略了單T,因此熱D的單T也較以前多派一點,但君不能忘記買三隻入圍馬巳經夠難啦,你重要挑戰自己的銀包去買四件,祝他們場場好運收錢多多。

Henry

首先非常多謝Henry兄的提點, 本來脚是取同線的2.8.12, 但今早考慮此場步速可能對龍翔有利,
而此馬我知上2次幕後人都輸錢, 所以唯有非走飛
來寳, 理由是大熱, 同埋蘇馬極少連捷. 一於富貴
險中求

HenryLaw

發表於: 2007-01-10 on 17:02
Jimmy 兄, 此乃賽馬引人入勝的地方,各施各法,各出計仔(馬完未過終點之前)去戰勝其他對手。

Good Luck

Henry

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-01-10 on 17:20
[quote]
On 2007-01-10 15:23, JimmyMa wrote:
Quote:

.... 但今早考慮此場步速可能對龍翔有利,
險中求 ....

請問你估計是甚麼類型步速呢?

另外, 有個細路仔話"小飛象"有機, 你預計的此場可能步速合牠發揮嗎?
(P.S. 正所謂童言 .... 我自己睇佢上次走勢中等(與"龍翔"同級), 唔通今晚 box seat 真係識"飛"?) ^_^

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2007-01-10 on 17:28
Quote:

On 2007-01-10 14:42, HenryLaw wrote:

Henry

Henry 兄,
如果講策略, 我認為 R4 不宜投注。

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-01-10 on 17:40
Quote:

On 2007-01-10 17:28, MML wrote:
Quote:

Henry

Henry 兄,

MML 能攻能守,果真有高手風範~

Profiles of hkhorsetrack   
MML

HK
發表於: 2007-01-10 on 17:49
Quote:

On 2007-01-10 17:40, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2007-01-10 17:28, MML wrote:
Quote:

Henry

Henry 兄,

MML 能攻能守,果真有高手風範~

Hehe, 正因我是低手, 無法在此場刪去一隻三甲無望的馬, 又無 solid 原因攻擊熱門馬, 所以才放棄。

或者早前有位 F4投注高人則可必中無疑, 並不是必"贏"無疑, 因為他建議全餐投注。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2007-01-10 on 17:58
[quote]
On 2007-01-10 17:20, MML wrote:
Quote:

On 2007-01-10 15:23, JimmyMa wrote:
Quote:

.... 但今早考慮此場步速可能對龍翔有利,
險中求 ....

請問你估計是甚麼類型步速呢?

另外, 有個細路仔話"小飛象"有機, 你預計的此場可能步速合牠發揮嗎?
(P.S. 正所謂童言 .... 我自己睇佢上次走勢中等(與"龍翔"同級), 唔通今晚 box seat 真係識"飛"?) ^_^

MML兄,
此場我個人估計會由多欒寶和跑得好快搶放, 由
於龍翔排3檔, 相信佢會取得好位. 小飛象此乃正
宗吳廐揾食馬, 上場由湯仔騎都咁近, 今場換回
好搭檔賴仔, 又排一檔, 必引來不少憧憬, 但此人
吳定强又點會俾您咁易捉倒.
不過講心o個句, 我都認同您的說法: 此場真係不適
宜投注 ", 不過心中有運既然出此Post, 大家就
交換吓心得, 不失為一件賞心欒事, 對嗎?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款