登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 07年度 澳門馬 杜拜嘉年華賽事成績
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 07年度 澳門馬 杜拜嘉年華賽事成績
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-01-17 on 15:18
馬名:豁達開心
馬房:蔡裕意
賽事名稱:INVASOR AL MAKTOUM CHALLENGE ROUND 1
日期:18/1/2007
路程:1600米(泥地)
騎師:何華麟
名次:
勝負距離:

馬名:搖滾小子
馬房:譚文就
賽事名稱:IRISH TROPHY RACE
日期:18/1/2006
路程:1500米(草地)
騎師:施慕齡
名次:
勝負距離:

Profiles of andrew410   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-01-18 on 12:38
美國呢邊有即時轉播及受注, 我準備投注番多少玩下, 但刨完整份 past performances 仍亳冇頭緒靈感.
http://home.comcast.net/~winterpolaris/dubai_jan18.pdf

楊駿兄, 你點睇這兩駒既機會呢? 澳門果邊有乜消息呀? 請指教下!

(1)「豁達開心」果場既排位

(2)「搖滾小子」果場既排位

Profiles of liup   
楊駿andrew410

發表於: 2007-01-18 on 18:20
LIUP兄:
澳門果邊只係講佢地跑邊場同配邊個騎師。
我個人覺得「豁開開心」跑短1050-1300米最好,上仗中忽然大勝沙地千五及千六米,可能細摩果時谷得好應,今季初再跑此程即敗陣。

「搖滾小子」自特威士散倉後轉投譚文就已變成搵食馬,但計馬1500-1800米最好,今次有機的。

不過唔知我隻愛駒「醒目開心」幾時出賽呢……呢隻1000-1200米泥或草都得,我好想睇佢真正實力去到邊。

liup

發表於: 2007-01-18 on 23:06
Quote:

On 2007-01-18 18:20, andrew410 wrote:
LIUP兄:
我個人覺得「豁開開心」跑短1050-1300米最好,上仗中忽然大勝沙地千五及千六米,可能細摩果時谷得好應,今季初再跑此程即敗陣。

「搖滾小子」自特威士散倉後轉投譚文就已變成搵食馬,但計馬1500-1800米最好,今次有機的。

不過唔知我隻愛駒「醒目開心」幾時出賽呢……呢隻1000-1200米泥或草都得,我好想睇佢真正實力去到邊。

買左:
R7 4 > 3, 5, 9
R8 12 > 1, 2, 7

「醒目開心」既英文名叫乜呀? 上面既網頁有果search engine, 可以搵到該駒報名及將來排位和出賽資料

楊駿andrew410

發表於: 2007-01-18 on 23:12
Quote:

On 2007-01-18 23:06, liup wrote:
Quote:

On 2007-01-18 18:20, andrew410 wrote:
LIUP兄:

買左:
R7 4 > 3, 5, 9
R8 12 > 1, 2, 7

「醒目開心」既英文名叫乜呀? 上面既網頁有果search engine, 可以搵到該駒報名及將來排位和出賽資料

warcat

liup兄:你呢個網我都有上
但有賽事重溫嗎?

楊駿andrew410

發表於: 2007-01-19 on 09:31
賽事名稱:INVASOR AL MAKTOUM CHALLENGE ROUND 1
名次:13/16
勝負距離:-9 1/2

名次:2/12
勝負距離:-短頭

liup

發表於: 2007-01-19 on 11:07
Quote:

On 2007-01-19 09:31, andrew410 wrote:
勝負距離:-9 1/2 (與前駒距離, 總負距離應是多馬位)

楊駿兄不愧是澳門賽馬專家, 又貼中「搖滾小子」, 好野!

賽事影片:
Race 7 - 豁達開心 (尾四, 紅色綵衣)
Race 8 - 搖滾小子

楊駿andrew410

發表於: 2007-01-19 on 12:49
謝謝liup兄,馬位果度改番o岩了。

楊駿andrew410

發表於: 2007-01-19 on 12:49
勝負距離:-32 1/2

[/quote]

liup

發表於: 2007-01-23 on 12:50
除"豁達開心"及"搖滾小子"有份參與既Race 7 & 8外, 同日的Race 6 (SAHM TROPHY ,1777M, Turf) 也十分值得參考, 呢場由勒能騎"FORMAL DECREE"勝出, 該駒在27/8/06曾與"冠軍廊" 同場跑二千米, "冠軍廊"勝出, 而"FORMAL DECREE"跑第四名輸三個幾馬位, 由此可見"冠軍廊"現時賨力已足夠贏國際三級賽.
已報名週日沙田初出跑二千米的"倫敦快車", 原本也有報名27/8/06該場在BEVERLEY馬場進行既二千米賽事, 可借最後退出冇跑到, 未能直接比較一下兩駒實力, 但如以"FORMAL DECREE"作指標也可有些少眉目:
(a) "冠軍廊"在以上27/8/06, 二干米賽事贏"FORMAL DECREE"三個馬位
(b) "FORMAL DECREE"在12/6/06, PONTEFRACT馬場, 二干米好, 快地, 曾贏"Road To Love"(跑第二名)六個馬位; 及於13/7/06在 New Market馬場, 二干米再大勝"Road To Love"(跑第十二名)十六個馬位
(c) "Road To Love"在30/7/06, Ascot馬場, 二干米, 好快地贏廄侶"倫敦快車"(跑第二名)七個馬位

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款