登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 27/1高班賽分析(第7,8,9場)
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 27/1高班賽分析(第7,8,9場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-01-25 on 11:53
今個賽馬日係大賽日,有時間的時候當然入場睇下啦.

第7場 MERCEDES-BENZ香港經典一哩賽
1600米
1.俊歡騰-上仗七星伴月下贏得今仗對手仍有作Q腳較穩
2.紙醉金迷-千六真係長得大多
3.永利好-忠心馬換左拍擋又係驚D
4.喜皇寶-次次要呌呌埋埋先好今仗夠休息可冷吼
5.好輝煌-上仗漏閘冇得講但今仗排檔唔多好機會一般
6.狂野之聲-隻馬應該冇咁短上仗大敗可能未適應本地
7.開心-上仗在非常劣勢下都能如飛殺上今仗雖有蝕磅但有力言勝
8.爆炸-反覆都試到準如近下場再吼
9.力奇福星-進步又真係唔多
10.跋扈飛揚-換拍檔就唔要噜
11.新力勁-上仗失望難靠
12.牛精財星-上場跟得太前才敗今仗可守好位會近
13.陽光-嫌博得太多
14.奇異福星-上場跑得唔差但今仗蝕太多分下場要留意
是場心水:7.開心-12.牛精財星-1.俊歡騰-4.喜皇寶
重點位置Q:7.開心-12.牛精財星
十蚊雞精選:7.開心
"開台:賽馬WQT"-開心四連環
1,7,12膽拖2,3,4,5,6,8,13,14(共8注)

第8場 董事盃 1600米
1.爪皇凌雨-上場跑到鬧交今仗跑好D都會近
2.牛精福星-跑下跑下都唔覺會有所突破
3.爆冷-上幾次都未在最佳狀態今仗跑番千六終於到出擊時候啦
4.星運爵士-上兩次睇低左佢就唔見錢冇追開就費事再買啦
5.好利威-馬就超但達叔跑大賽都係拖下冇咁激氣
6.勝利飛駒-唔知係咪上季用得太多今季都沉鬼哂
7.詩情畫意-落番班先會有計
8.祝福-都係得個近字架啦
9.喜蓮戰略-睇下隻
10.終身美麗-千八以上會較呢程易發揮加上今仗對手好多真係千六精英
11.好利多-走勢開始慢慢來應再跑多兩仗後會好
12.天仲之寶-上仗突然見到佢係四隻中係唯一一隻後上一支箭咁今仗勢會冷可冷吼
13.喜利多-此程唔夠呢班馬跑
是場心水:3.爆冷-12.天仲之寶-5.好利威-1.爪皇凌雨
重點位置Q:3.爆冷-12.天仲之寶
十蚊雞精選:12.天仲之寶
3,5,12膽拖1,4,7,8,10,11(共6注)

第9場 第一班 2000米
1.哲學家-隻馬分高係谷草冇得食跑田草馬雖勇佐對手真係唔同哂唔敢追寶尾
2.工程塑料-達叔騎馬肯定會較上次嗰個達叔穩陣但十一檔要居中跑有點擔心
3.冠軍廊-隻馬都係馬房鎮倉之寶今仗雖排十檔都穩
4.開心之星-今仗快馬多機會邊線
5.一定好-前速都冇埋都睇樣里程漸盡
6.糖果精英-抽此檔蝕唔起
7.飛躍龍門-太長啦
8.衝勁直前-上仗跑多30米都可能會威脅到冠軍廊今仗檔位唔差可再買
9.同一夢想-狀態漸起但再增程要突破有點困難
10.安翹-再度失望
11.倫敦快車-雖然趕緊跑打比但未足
12.卓越歡騰-馬勇但排衰檔有陰影
13.金剛小子-上場跑得好好地地做乜換人令人卻步
14.皇仁飛駒-今仗終於可輕磅向打比出發今仗同馬房有兩隻隊友今仗佢跑法有利
是場心水:14.皇仁飛駒-3.冠軍廊-8.衝勁直前-11.倫敦快車
重點位置Q:3.冠軍廊-14.皇仁飛駒
十蚊雞精選:14.皇仁飛駒
3,8,14膽拖1,2,4,9,10,11,12,13(共8注)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
2222asd

註冊於: 02/10/2006
發帖數目: 25
發表於: 2007-01-25 on 14:51
请问好利威有无机会赢?我好中意只马

Profiles of 2222asd   
RED-PEPPER

註冊於: 24/03/2005
發帖數目: 63
發表於: 2007-01-25 on 15:14
杜利萊係兩場本地一級賽,運氣都幾好.
"紙醉金迷"抽一檔,好好跑!一哩我對隻馬有信心。
隻馬可放可留,情况如"星運爵士"赢國際賽一樣.同場最驚係"開心".
至於"星運爵士"個場亦有機會可以再一次歷史重演。
(心理上杜利萊贏唒你韋達,練馬師同騎師已經向馬主交代有餘,好輕鬆!!!而韋達就要急於向練馬師同馬主交代,好大壓力...!!!)

Profiles of RED-PEPPER   
2222asd

註冊於: 02/10/2006
發帖數目: 25
發表於: 2007-01-25 on 15:28
小弟觉得星运爵士系有机会~不过讲实力~好利威比句强~就算韋達有压力~都觉得悟系问题~國際賽個日~好利威輸形勢~不過都差D追到隻星运爵士啊~繫無?~

Profiles of 2222asd   
RED-PEPPER

發表於: 2007-01-25 on 16:44
好吖!無問題。
今次俾你隻好利威行先啦!
我o地再串條Q返黎,好唔好先???
哈哈哈.........皆大歡喜.
(我既籍貫係順德!!!)

RED-PEPPER

發表於: 2007-01-25 on 16:56
河馬兄:
唔好意思!!!係你編正經分析到寫o左一大堆廢話,下次我會開個New Topic寫,我知你未必會介意,但係我心裡都覺得唔好意思."Sorry".
紅辣椒

水鱼仔szfyj

註冊於: 11/10/2003
發帖數目: 132
發表於: 2007-01-25 on 17:22
系跑1月28日啊!唔好搞错!

Profiles of szfyj   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2007-01-26 on 00:05
Quote:

On 2007-01-25 16:56, RED-PEPPER wrote:
河馬兄:
唔好意思!!!係你編正經分析到寫o左一大堆廢話,下次我會開個New Topic寫,我知你未必會介意,但係我心裡都覺得唔好意思."Sorry".
紅辣椒

大家一齊討論不知幾開心,歡迎之至啦

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-01-26 on 00:35
Quote:

On 2007-01-25 11:53, hiphip3678 wrote:
...
...

河馬兄, 給你望穿秋水等到la, 今次老巫食藥做本身超低磅極限再騎"卓越歡騰", 但點解...

Profiles of liup   

發表於: 2007-01-26 on 23:22
Quote:

On 2007-01-26 00:35, liup wrote:
Quote:

On 2007-01-25 11:53, hiphip3678 wrote:
...
...

河馬兄, 給你望穿秋水等到la, 今次老巫食藥做本身超低磅極限再騎"卓越歡騰", 但點解...

本來都好鬼想要,但13檔仲要第3選,都係鐘意隻飛駒好分D

Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款