登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 7/2高班賽分析(第8場)
Author 7/2高班賽分析(第8場)
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-02-05 on 11:32
今晚又有新玩嘅FUN組投注,用紅藍綠三隻色,真係似玩番攤,相信玩開賽馬嘅老手對此唔會有好大興趣啦,一來賠率低,二來好似冇乜技術咁................

第8場 第2班 1800米 075-095 A跑道
1.自由武士-上場贏得都係賺盡形勢今仗快馬多冇咁好運
2.綠色天地-演出漸漸上力今場再增程有權走入連贏
3.跑得好-減分性質
4.搏得威-同一個洩左氣嘅皮球差唔幾
5.寶樹多盈-草地威力都唔見得好好多
6.赤道小子-久休下復出見好已係唔差此程能勝大文豪今仗雖副車仍要拖
7.加州主教-有自由武士同跑得好係度佢又難跑少少
8.衝勁直前-上仗稍早出頭就連PLACE都冇番跑馬地會好些少但驚硬仗太密老馬唔博得咁多場
9.心福-上場跑落都係得咁多講真都係四四五五馬
10.西北三雄-隻馬熱身後操練情況唔同左開腳亦見好感此程啱追爬冷首選
11.打邊爐-現時分數較往時高可近但應難做成威脅
12.金剛小子-趕跑打比要爭分強配希望轉場會適應到
是場心水:10.西北三雄-6.赤道小子-2.綠色天地-12.金剛小子
重點位置Q:6.赤道小子-10.西北三雄
十蚊雞精選:10.西北三雄
"開台:賽馬WQT"-開心四連環
2,6,10膽拖1,7,8,9,11,12(共6注)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2007-02-05 on 15:31
RE: 10.西北三雄-隻馬熱身後操練情況唔同左開腳亦見好感 ...
河馬仔, 你有睇晨操?上次嘅"西北三雄"步重, 體重亦偏高, 今次係咪已經輕身咗?(我冇留意)

28/03/2006 一對前膝於接受內窺鏡手術
20/09/2006 右前腿脛骨應力性骨折
希望佢仲有3隻腳正常啦。

Profiles of MML   

發表於: 2007-02-06 on 00:16
Quote:

On 2007-02-05 15:31, MML wrote:
RE: 10.西北三雄-隻馬熱身後操練情況唔同左開腳亦見好感 ...
河馬仔, 你有睇晨操?上次嘅"西北三雄"步重, 體重亦偏高, 今次係咪已經輕身咗?(我冇留意)

MML兄,今次真係好左好多架,你聽下我地節目講第8場魔術師同楊駿都有一齊講架

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-02-06 on 15:06
Re: 8.衝勁直前-....但驚硬仗太密老馬唔博得咁多場
點解老得咁快ge? 話哂叫做英愛中長距離馬, 剛轉六歲仔, 仲以為今季至全熟添.

Profiles of liup   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-02-06 on 15:34
Quote:

On 2007-02-06 00:16, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2007-02-05 15:31, MML wrote:

MML兄,今次真係好左好多架,你聽下我地節目講第8場魔術師同楊駿都有一齊講架

"馬"上有騎虎難下的感覺~

Profiles of hkhorsetrack   

發表於: 2007-02-06 on 23:38
Quote:

On 2007-02-06 15:06, liup wrote:
Re: 8.衝勁直前-....但驚硬仗太密老馬唔博得咁多場
點解老得咁快ge? 話哂叫做英愛中長距離馬, 剛轉六歲仔, 仲以為今季至全熟添.

多謝LIUP兄意見啦:
其實小弟唔係覺得呢隻馬好差,但觀感上上場出左頭一段俾後面D馬追到有疑點.講真隻馬我都唔覺得會回得好犀利,但熱門馬有疑點就有個小小藉口俾自己飛左隻馬.希望願望成真啦

發表於: 2007-02-06 on 23:42
Quote:

On 2007-02-06 15:34, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2007-02-06 00:16, hiphip3678 wrote:
Quote:

"馬"上有騎虎難下的感覺~

今次擺左您地上馬TIM,哈哈哈.咁我欠你地兩位一杯桂圓紅棗茶(凍飲加$2)再加碟無骨雞翼啦

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-02-07 on 09:56
Quote:

On 2007-02-06 23:42, hiphip3678 wrote:

今次擺左您地上馬TIM,哈哈哈.咁我欠你地兩位一杯桂圓紅棗茶(凍飲加$2)再加碟無骨雞翼啦

不打緊~
我真係覺得西北三雄唔錯, 只是貼冷門並非純靠眼光, 貼馬的人也要勇氣.

我向來跟人說"你是怎樣的人,就會貼怎樣的馬", 所以達魔可以練成少林七十二房絕技, 全因他佛性修為夠高, 之後再無少林神僧可以一人學會全數絕技, 並不是他們不夠努力, 而是佛性修為不及達魔禪師.

貼馬也像練功夫一樣, 步速,血統,賽績都只是基本功, 昇華後會出現一些絕學, 例如 馬場風速學(壁虎遊牆術), VF (拈花指法), 睇孖寶飛(金刀換掌功)等. 可是要到第三境界, 亦是最高境界, 著重的是修業者的心靈修業, 心靈愈是豐富的人, 使出的招式愈強, 其中使出的過程愈是游刃有餘, 所以貼馬的最高境界不在著重賽馬上的研究, 而在於對自己的研究.

河馬仔貼馬的勇氣已涉及第三個層次了~

音無阿彌陀罰~

.......... 我上面好似打錯字, 但唔記得左係邊果字添~ 算數吧~ 不找了~

Profiles of hkhorsetrack   

發表於: 2007-02-07 on 11:43
Quote:

On 2007-02-07 09:56, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2007-02-06 23:42, hiphip3678 wrote:

不打緊~
我真係覺得西北三雄唔錯, 只是貼冷門並非純靠眼光, 貼馬的人也要勇氣.

我向來跟人說"你是怎樣的人,就會貼怎樣的馬", 所以達魔可以練成少林七十二房絕技, 全因他佛性修為夠高, 之後再無少林神僧可以一人學會全數絕技, 並不是他們不夠努力, 而是佛性修為不及達魔禪師.

貼馬也像練功夫一樣, 步速,血統,賽績都只是基本功, 昇華後會出現一些絕學, 例如 馬場風速學(壁虎遊牆術), VF (拈花指法), 睇孖寶飛(金刀換掌功)等. 可是要到第三境界, 亦是最高境界, 著重的是修業者的心靈修業, 心靈愈是豐富的人, 使出的招式愈強, 其中使出的過程愈是游刃有餘, 所以貼馬的最高境界不在著重賽馬上的研究, 而在於對自己的研究.

河馬仔貼馬的勇氣已涉及第三個層次了~

音無阿彌陀罰~

.......... 我上面好似打錯字, 但唔記得左係邊果字添~ 算數吧~ 不找了~

我冇武功架,手上亦無葵花寶典或乾坤大羅移,今次會俾魔術師既蓋世神功打敗啦

發表於: 2007-02-07 on 23:23
今次真係賠了銀紙又輸馬喇

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款