登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 10/2高班賽分析(第6,8場)
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 10/2高班賽分析(第6,8場)
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-02-09 on 12:12
[quote]
On 2007-02-09 10:56, cmyk wrote:
隻『又快又勁』唔好咩,冇人提既
[/quote
cymk兄,
駛唔駛咁快爆左我隻 " 愛駒 " 出黎呀?
如熱過寶樹友盈, 就要唱番首歌, " 都是您的錯,
咁快又提我"

如從VF角度去分析, 此馬過去四仗走勢又的確好
吸引人嘅, 上場啱啱泥地洗底, 又有 " 盈仔 " 大
熱頂住, 又換番蘇銘倫超2滂都要騎, " 盈仔 " 都
可能未許安枕喎.

Profiles of JimmyMa   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2007-02-09 on 15:51
Quote:

On 2007-02-08 20:36, MML wrote:
「孖寶神駒」之前草閘都 OK, 唔知點解到最近一次泥閘就非常重口, 前面走哂, 到終點前一百米開始轉弱。若以 Jan-2 大閘比較, 「寶樹友盈」那組快 1.2秒大勝而回, 加上初出有表現, 韋達放棄「孖寶神駒」都幾正常。

「寶樹友盈」上賽咁強勁既走勢, 加上寶樹系呢個金漆招牌, 相信連街市賣菜阿蓮姐都會話, 韋達選騎友盈仔係必然之選啦. ^_^

希望安哥及幕後能保持不急進既傳統風格, 同主馬「勇猛神駒」初出時以86倍贏馬, 今次輪到「孖寶神駒」初出, 唔知賠率有冇其四份之一呢?

Profiles of liup   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2007-02-09 on 16:39

第6場 第二班 B+2 1200米 080-100
1.魔術師-初出路短唔多信,信呢度位魔術師好過

聽個名都知唔多掂,
後面果個好似穩, 實際應該唔穩, 所以想著後面果得,就會前面果會底出,
估到會好似上面禁, 所以買前面果個, 表面上好似好聰明, 但可能有人比前更聰明, 前面果個又會唔得~

Profiles of hkhorsetrack   
2222asd

註冊於: 02/10/2006
發帖數目: 25
發表於: 2007-02-09 on 17:19
講多無謂啊~友盈今場W緊啊~

Profiles of 2222asd   
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-02-10 on 00:34
Quote:

On 2007-02-09 11:25, geniusalex wrote:
計鬥志..寶樹友盈唔駛懷疑...因為近十年內的同主馬或相關馬幾乎都係逢出必拚....連續上名紀錄更是家常便飯...呢匹寶樹友盈初出即能上名證明證實唔簡單..今仗小弟覺得佢係呢場最穩陣

同文武兄同路先!

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2007-02-10 on 12:30
踱來踱去, 真係揾唔倒友盈半點瑕疵, 最後决定用
友盈做胆拖青蝠王, 叻蝦王, 水星, 極奇妙買T &F4

R8 就用奮鬥心做膽拖小武士, 確叻寶, 高智慧.

我下星期三避戰, 年初三回防, 在此與各馬友拜過早年, 祝各位馬運亨通, 橫財就手.

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-02-10 on 12:47
Quote:

我下星期三避戰, 年初三回防, 在此與各馬友拜過早年, 祝各位馬運亨通, 橫財就手.

Jimmy 兄 一定為左情人節而避戰啦!!

我正想辦法為參戰而度計!! he he ^-^

Profiles of rodney     
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2007-02-10 on 13:29
Quote:

On 2007-02-10 12:47, rodney wrote:
Quote:

Jimmy 兄 一定為左情人節而避戰啦!!

我正想辦法為參戰而度計!! he he ^-^

Rodney兄,
果然俾您中正, 明早要飛北海道, 老婆大人話要過
一个白色浪漫情人節喎, 希望揾番o的水脚啦!
雄心快馬, 縱橫萬里, 金錢豹, 奮鬥心 WP4x15.

仲以為您今日休戰添, 今日最緊要好運齊來.

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-02-10 on 13:39
...... 明早要飛北海道, 老婆大人話要過
.
[/quote]

記得食多D美味食品,好正!!

去到"小樽"就要買個音樂盒送給太太啦!

祝旅途愉快!

Profiles of rodney     
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2007-02-10 on 23:55
Quote:

On 2007-02-10 13:39, rodney wrote:
...... 明早要飛北海道, 老婆大人話要過
.

記得食多D美味食品,好正!!

去到"小樽"就要買個音樂盒送給太太啦!

祝旅途愉快!
[/quote]仲有D牛奶雪榚,仲要去埋日本至北嘅宗谷岬個度影相留念呀!............
噢,好似北海道都有個札幌馬場架

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款