登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

楊駿專欄
管理員: home, andrew410

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 楊駿專欄 >> 萬成 罪名成立下午判刑
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 萬成 罪名成立下午判刑
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2007-03-01 on 12:07
律師求情話萬成俾左貼士,但仍努力爭取頭馬。

呢個point好好笑喎,佢俾自己騎d貼士人,梗係要去馬啦,唔係張飛點收錢呀?

其餘求情point係話佢子女係澳洲讀緊書等等……

Profiles of andrew410   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-03-01 on 12:20
終於有個告得入啦!

你睇佢去季騎"多多勁駒"跑泥1200m及"日中天"的跑法,簡直係當D馬迷係白痴!!

難得仲有D節目主持力撐,唔知佢今次又有D什麼偉論.....

Profiles of rodney     
楊駿andrew410

發表於: 2007-03-01 on 12:25
Quote:

On 2007-03-01 12:20, rodney wrote:
終於有個告得入啦!

你睇佢去季騎"多多勁駒"跑泥1200m及"日中天"的跑法,簡直係當D馬迷係白痴!!

難得仲有D節目主持力撐,唔知佢今次又有D什麼偉論.....

個律師話希望緩刑……

話時話,點解易根棄保潛逃後無左件事?

楊駿andrew410

發表於: 2007-03-01 on 15:04
有結果了

萬成被判監兩年半

法官指出,萬成對外界提供貼士影響馬會誠信,而且萬成過去提供36場賽事中,中了20多場,成功率達72% 。

文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2007-03-01 on 15:06
我想問下,點先可以界定為提供貼士?
如果有馬主或者記者問騎師隻馬的機會,咁佢答左,算唔算畀貼士?

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   

發表於: 2007-03-01 on 15:08
佢判囚的重點,是否因為佢收左50萬,如果佢唔收,是否無事?

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
楊駿andrew410

發表於: 2007-03-01 on 15:31
Quote:

On 2007-03-01 15:08, geniusalex wrote:
佢判囚的重點,是否因為佢收左50萬,如果佢唔收,是否無事?

收受利益都係其中一個重點。

獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2007-03-01 on 15:43
Quote:

On 2007-03-01 15:04, andrew410 wrote:
有結果了

萬成被判監兩年半

法官指出,萬成對外界提供貼士影響馬會誠信,而且萬成過去提供36場賽事中,中了20多場,成功率達72% 。

What ? 2 "look"半,莫快當日根叔及岳少、民哥要急急腳走佬!
萬成一定後悔,點解唔學D前輩!

今個星期日相信D馬會好"正"路,騎師陣上發揮合水平。

Profiles of rodney     

發表於: 2007-03-02 on 11:27
詳細睇番案情,如果假設萬成每次只係提供「贏馬貼士」,似乎事情只係一單搵人代落注的普通事情,假如係咁,要佢坐兩年半似乎真係重手了一點。

講真,做得個行,如果知道自己匹馬好大機會贏,梗會買番多少,亦唔會忍到口,唔同身邊的人講吧!

仲有,點解練馬師可以買馬,但騎師卻唔可以,會唔會有點唔公平?

713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-03-02 on 13:57
Quote:

On 2007-03-02 11:27, geniusalex wrote:
詳細睇番案情,如果假設萬成每次只係提供「贏馬貼士」,似乎事情只係一單搵人代落注的普通事情,假如係咁,要佢坐兩年半似乎真係重手了一點。

講真,做得個行,如果知道自己匹馬好大機會贏,梗會買番多少,亦唔會忍到口,唔同身邊的人講吧!

仲有,點解練馬師可以買馬,但騎師卻唔可以,會唔會有點唔公平?

無唔公平的
因練馬師係負責練馬及催谷,現在有例,唔可以褪料
及賽前檢測保障了不可有褪料或毒馬
但騎師不同,佢係策騎重要人士,佢買左可能會好緊張地搏(當然最好),但亦可能過勇,危險策騎
但若無信心或唔想贏,就會可能有位不上,出閘例慢
四五疊走,當然係不可以給他投注權
練馬師無這種賽事影響力,所以咪可以投注,況且佢只係買同不買,沒有去馬同不去馬的功能

Profiles of sxeditor   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款